JC Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Po dłuuuugich dniach oczekiwania dotarły. Zawinięte w folię, zapakowane Jak ja to lubię. Mowa o nowych Fischerach: Watea 114 BC, RC4 WorldCup SC C-Line i jakby tego było mało jeszcze RC4 Worlducup SC Pro i Watea 101 PS No musiałem, musiałem napisać, bo cieszę się jak dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Rozumiem Cię chłopie , bo do mnie też wczoraj wieczór przyjechały w folii i potem nie mogłem dlugo usnąć , a rano trzeba było lecieć na stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Rozumiem Cię chłopie , bo do mnie też wczoraj wieczór przyjechały w folii i potem nie mogłem dlugo usnąć , a rano trzeba było lecieć na stok. No popatrz sam, czy nie piękne - dla porównania postawiłem obok Watea 114 narty RC4 SC Na drugim zdjęciu slalomki Fischer RC4 Worldcup SC - kolekcyjna i c-Line Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obal Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Czy to jakiś spóźniony Mikołaj czy prezent gwiazdkowy? Może ja też zostawię swój adres na wypadek gdyby było za dużo takich prezentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Czy to jakiś spóźniony Mikołaj czy prezent gwiazdkowy? Może ja też zostawię swój adres na wypadek gdyby było za dużo takich prezentów. Chciałbym! Po prostu nie miałem od kilku sezonów slalomki, ani narty freeride i stąd te zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Jakbyś pamiętał i Ci się chciało to ja bardzo chętnie posłuchałbym co jest innego miedzy WC SC i C-Line. Oczywiście na śniegu Pzdr., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Jakbyś pamiętał i Ci się chciało to ja bardzo chętnie posłuchałbym co jest innego miedzy WC SC i C-Line. Oczywiście na śniegu Pzdr., Też chętnie to sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Kije freeride Fischer Watea Nabyłem też kije do jazdy poza trasami. Różnią się tym, że talerzyk ma wymiary talerza , są składane i mają nowy, ciekawy zacisk to blokowania odpowiedniej długości kija. Zdjęcia poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Mowa o nowych Fischerach: Watea 114 BC, RC4 WorldCup SC C-Line i jakby tego było mało jeszcze RC4 Worlducup SC Pro i Watea 101 Ale po co dwie freerajdówki ? POZAZDROŚCIC ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Lubię to! do mnie doszły tydzien temu heady po montażu wiązań. wczoraj i dzis na nich jeździłem - bajkaaaaa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Zwłaszcza te Watea są prze zarąbiste! Gratulacje,piękny zakup! A ja niedawno kupiłem sobie przez alledrogo parę drobiazgów,od ponad dwóch tygodni czekam na paczkę,która została wysłana 2 grudnia!!! I tu pytanie do doświadczonych. Paczka od paru dni ma statut "doręczona",ale ja niczego nie otrzymałem! :eek: Byłem dwa razy,żeby mi to wyjaśnili,ale ciągle tłumaczą się brakiem kontaktu z kurierem itp.Powiadomiłem wysyłającego,żeby interweniował.A le do rzeczy.Czy w takiej sytuacji powinienem zgłosić to na policję?Czy ewentualnie są inne skuteczniejsze sposoby? Paczka została wysłana "Siódemką". :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 (edytowane) Zwłaszcza te Watea są prze zarąbiste! Gratulacje,piękny zakup! A ja niedawno kupiłem sobie przez alledrogo parę drobiazgów,od ponad dwóch tygodni czekam na paczkę,która została wysłana 2 grudnia!!! I tu pytanie do doświadczonych. Paczka od paru dni ma statut "doręczona",ale ja niczego nie otrzymałem! :eek: Byłem dwa razy,żeby mi to wyjaśnili,ale ciągle tłumaczą się brakiem kontaktu z kurierem itp.Powiadomiłem wysyłającego,żeby interweniował.A le do rzeczy.Czy w takiej sytuacji powinienem zgłosić to na policję?Czy ewentualnie są inne skuteczniejsze sposoby? Paczka została wysłana "Siódemką". :eek: reklamacje może zgłosić nadawca po 14 dniach od daty nadania ty raczej nic u nich nie wskórasz możesz zarządzać zwrotu gotówki od nadawcy jeżeli to była przedpłata tyle że wtedy musisz poczekać na reklamacje którą bedzie zmuszony zgłosić nadawca chyba że bedzie ok i wypłaci wcześniej no i oczywiście możesz to zgłosić do Allegro, na policje też zgłasza nadawca chyba że okazał się oszustem wtedy ty reasumując kieruj roszczenia do nadawcy i tyle Edytowane 19 Grudzień 2010 przez nurek1974 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 reklamacje może zgłosić nadawca po 14 dniach od daty nadania ty raczej nic u nich nie wskórasz możesz zarządzać zwrotu gotówki od nadawcy jeżeli to była przedpłata tyle że wtedy musisz poczekać na reklamacje którą bedzie zmuszony zgłosić nadawca chyba że bedzie ok i wypłaci wcześniej no i oczywiście możesz to zgłosić do Allegro, na policje też zgłasza nadawca chyba że okazał się oszustem wtedy ty reasumując kieruj roszczenia do nadawcy i tyle Dzięki! Zrobiłem przedpłatę.Na szczęście kontakt ze sprzedającym jest wzorowy,ma o też znakomitą opinię - wszystko na "5". Już zgłosił reklamację,chyba jeszcze raz jutro tam pojadę,a jak nic nie wskóram,to zgłoszę to na policję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Z Siódemką mam do czynienia w pracy, ta firma ma obecnie duże kłopoty z dostawami, najgorzej sytuacja wyglada w oddziale Bielsko Biała o czym mnie ostatnio ta świetna firma informowała mailem - prawdopodobnie im sie kurierzy na rejonie wysypali i mają kłopot z nowymi i z nadrobieniem zaległości- do tego kłopoty z zimą wszystkich firm spedycyjnych, jest wesoło:mad:. Prawdopodobnie doreczą Ci tą paczkę ale na razie utknęła w ich bałaganie. Polecam ich atakować telegfonicznie choć to może sukcesu nie zapewnic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Paczka od paru dni ma statut "doręczona",ale ja niczego nie otrzymałem! :eek: Byłem dwa razy,żeby mi to wyjaśnili,ale ciągle tłumaczą się brakiem kontaktu z kurierem itp.Powiadomiłem wysyłającego,żeby interweniował.A le do rzeczy.Czy w takiej sytuacji powinienem zgłosić to na policję?Czy ewentualnie są inne skuteczniejsze sposoby? Paczka została wysłana "Siódemką". :eek: To ciekawe jak mu co rano wrzucają nowe paczki? Ja od grudnia proszę sprzedających o wysyłkę w grudniu po tym jak w zeszłym roku zaginęły mi dwie paczki... i znalazły się koło sylwestra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iluminator Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Rzadko się wypowiadam na forum ale odnoszę dziwne wrażenie i niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę co jest wyświetlany baner reklamowy na skionline konkretnej firmy to taki sprzęt właśnie ma admin i go zachwala. Jak była reklama Skiteam to był rower Cube, jak reklama kasków Poc to najlepszy kask jest tej firmy, jak jest wyświetlana reklama Fisher C Line to właśnie kupił te narty itd. Pachnie mi to zwykłą kryptoreklamą ale może się mylę.:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Rzadko się wypowiadam na forum ale odnoszę dziwne wrażenie i niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę co jest wyświetlany baner reklamowy na skionline konkretnej firmy to taki sprzęt właśnie ma admin i go zachwala. Jak była reklama Skiteam to był rower Cube, jak reklama kasków Poc to najlepszy kask jest tej firmy, jak jest wyświetlana reklama Fisher C Line to właśnie kupił te narty itd. Pachnie mi to zwykłą kryptoreklamą ale może się mylę.:eek: No i trzeba brać na to poprawkę. A jak od czasu do czasu jest wspominane: JC nie uprawia charytatywnie tego portalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Rzadko się wypowiadam na forum ale odnoszę dziwne wrażenie i niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę co jest wyświetlany baner reklamowy na skionline konkretnej firmy to taki sprzęt właśnie ma admin i go zachwala. Jak była reklama Skiteam to był rower Cube, jak reklama kasków Poc to najlepszy kask jest tej firmy, jak jest wyświetlana reklama Fisher C Line to właśnie kupił te narty itd. Pachnie mi to zwykłą kryptoreklamą ale może się mylę.:eek: Nawet nie będę tego komentował 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Rzadko się wypowiadam na forum ale odnoszę dziwne wrażenie i niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę co jest wyświetlany baner reklamowy na skionline konkretnej firmy to taki sprzęt właśnie ma admin i go zachwala. Jak była reklama Skiteam to był rower Cube, jak reklama kasków Poc to najlepszy kask jest tej firmy, jak jest wyświetlana reklama Fisher C Line to właśnie kupił te narty itd. Pachnie mi to zwykłą kryptoreklamą ale może się mylę.:eek: Ja się zastanawiam tylko o który baner chodzi... Na pierwszej stronie najbardziej widoczny był Head... Na forum przede wszystkim Rossignol... Fischer jest widoczny i też się pojawia,ale nie wyróżnia się bardziej od wyżej wymienionych. Swoją drogą chyba nie ma nic dziwnego,że w ramach opłaty za reklamę,DżejSii otrzymał wymarzone nartki? Możesz tego nie wiedzieć,ale duuużo wcześniej,zanim ten baner się pojawił,Nasz Prezes jeździł na Wateach 94 i po prostu mu "siadły".Nic więc dziwnego,że zapragnął spróbować bardziej ekstremalnych modeli. Tak sobie pomyślałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 23 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2010 Ale po co dwie freerajdówki ? POZAZDROŚCIC ! Jedne pachną wodą kolońską. A drugie CHANEL5. :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2010 Jedne pachną wodą kolońską. A drugie CHANEL5. :D:D To raczej dwie odmiany Chanel 5... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 25 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2010 Kolekcja Watea podoba mi się najbardziej z Fischer'a. Ale to estetyka. Chętnie bym poczytał, jak się jeździ na takich łopatach. Jacek, Ty już chyba miałeś wcześniej takie narty - napisz, czy tylko w puchu one się dobrze zachowują. A jak na przygotowanych odcinkach tras. Czy pływa się jak na nartach wodnych , czy może da się z powodzeniem przejechać i takie trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 25 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2010 Kolekcja Watea podoba mi się najbardziej z Fischer'a. Ale to estetyka. Chętnie bym poczytał, jak się jeździ na takich łopatach. Jacek, Ty już chyba miałeś wcześniej takie narty - napisz, czy tylko w puchu one się dobrze zachowują. A jak na przygotowanych odcinkach tras. Czy pływa się jak na nartach wodnych , czy może da się z powodzeniem przejechać i takie trasy. Odpowiadając trochę na dziwne sugestie Iluminatora, kupiłem Fischer Watea, bo jeździłem już na niższym modelu i tak jak Tobie baaaardzo mi się podobają. Co do wrażeń, to pierwszy raz będę jeździł na nartach typu Freeride BC (Back Country) i to z rockerem. Miałem okazję jeździć w Kanadzie na narach Freeride'owych i... wrażenia są takie - to zupełnie inna bajka. Dodatkowo wymiary mojej nowych nart to: długość 186 cm i taliowanie 146-114-128, promień 27 m W nartach zastosowano ciekawa technologie Powder Hull [YOUTUBE]goGPPRo1gUM[/YOUTUBE] Narty jakie miałem okazję testować poprzednio były troooochę węższe. Miały 94 mm pod butem i nie miały rockera, co może i będzie miało zasadnicze znaczenie w jeździe. Watea 94 miałem okazję wypróbować na trasach i poza trasami. Jak pisałem na forum, moje wrażenia i opinia są bardzo pozytywne. Polecam taką nartę wszystkim, którzy szukają nart, na których nie zakopiemy się w śniegu po pachy, ale także sprawdzą się na przygotowanym stoku. We Włoszech miałem to szczęście, że przez tydzień sypało i warunki do testowania nart Watea były doskonałe. zresztą zobaczcie sami 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 25 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2010 Fajnie to opisałeś - dzięki. No, ale skąd tego puchu wziąć? w Polszcze:) O! zaczyna padać śnieg. Może jutro będzie. Kiedyś może dasz się karnąć, to się zobaczy - może z Nosala na tych BC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 25 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Grudzień 2010 Fajnie to opisałeś - dzięki. No, ale skąd tego puchu wziąć? w Polszcze:) O! zaczyna padać śnieg. Może jutro będzie. Kiedyś może dasz się karnąć, to się zobaczy - może z Nosala na tych BC No z tym jest problem, ale czasami się zdarza . Dwa sezony temu Grzesiek Dendys wyjeździł się na Pilsku. Opowiadał, że warunki do jazdy w puchu były genialne. A ja. Ja planuje w tym sezonie wysokie góry, gdzie śnieg musi być, no musi być po pachy . Tu możecie zobaczyć to miejsce. IfwOOi7zfG0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi