Desdemona Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 Zaczynam swoją przygodę z narciarstwem. Obecnie uczę się na niskopiennych stokach kielecczyzny, za rok chciałabym pojechać w wyższe góry z nartami. Proszę szanowne grono forumowe o polecenie mi nart. Póki co w wypożyczalni dostaję 145cm, ale wydają mi się za krótkie. 1. Płeć - kobieta 2. Wiek - 28 lat 3. Waga - 78kg 4. Wzrost - 165cm 5. Na nartach jeżdżę od tego sezonu, ( 2 dni w tygodniu na łatwych stokach, za mną dopiero dwa dni) 6. Moje umiejętności określam na 2 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - Rossignol Soft 3 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - nie mam nart 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - rekreacja po przygotowanych stokach 10. Upatrzyłem sobie narty - nie upatrzyłam 11. Mój budżet na narty to około - 500zł Chciałabym narty używane z racji swoich umiejętności. Nadal mam dylemat czy ten sezon pojeździć na nartach z wypożyczalni i poczekać na wyprzedaże po sezonie, niemniej byłoby miło wiedzieć jaką długość nart mam wybrać i jaką twardość. Mile widziane też wskazanie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 19 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Grudzień 2010 Chciałabym narty używane z racji swoich umiejętności. Nadal mam dylemat czy ten sezon pojeździć na nartach z wypożyczalni i poczekać na wyprzedaże po sezonie, niemniej byłoby miło wiedzieć jaką długość nart mam wybrać i jaką twardość. Mile widziane też wskazanie modelu. Witam Moja rada - pojeździć na razie na nartach z wypożyczalni. Proś o narty w długości 150 - 155 cm. Przy okazji spróbujesz jazdy na różnych modelach nart dla początkujących. Nie ograniczaj się tylko do nart kobiecych, może modele unisex będą lepiej Ci pasować. Na wyprzedażach będziesz wiedziała czego potrzebujesz. Po sezonie jazdy pewnie narty allround dla średnio zaawansowanych będą dla Ciebie odpowiednie. Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi