torpi89 Napisano 16 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2010 czesc mam proźbe..... podpowiedzcie czy dobrze wybrałem Fischer Fire 4 carbonfiber + wiąznia Fischer FSX11 1. Płeć -Mężczyzna 2. Wiek -21 3. Waga -85 4. Wzrost -183 5. Na nartach jeżdżę od 4 sezonów, ( 15 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 6-7 (wg skali forumowej 7. Moje buty to -brak... 8. Teraz jeżdżę na nartach/model -rowniez brak....jezdzilem na starych nawet nie wiem jak sie nazywały mialy chyba z 15 lat albo i lepiej 9. Preferuję styl jazdy krótkim skrętem, sportową, po przygotowanych stokach 10. Upatrzyłem sobie narty -Fischer Fire 4 carbonfiber + wiąznia Fischer FSX11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 16 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2010 Jeśli Twoje umiejętności rzeczywiście sięgają 7-mki to te narty mogą być trochę zbyt mało ambitne, mało rozwojowe dla Ciebie. Te dechy są raczej dla średnio zaawansowanych i może nawet dla początkujących. Jeśli zdecydowanie wolisz krótkie skręty pomyśl nad nartami slalomowymi z grupy race ale nie koniecznie nad najwyższymi modelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 16 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2010 czesc mam proźbe..... podpowiedzcie czy dobrze wybrałem Fischer Fire 4 carbonfiber + wiąznia Fischer FSX11 (...) Jaka długość - bez tego rozważania trochę nie mają sensu. Mógłbyś zalinkować który to dokładnie model, te?: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=1975&id_modelu=2487 Podejrzewam, że przy dł. ok. 175 będą OK, dla narciarza z 4 letnią praktyką po kilkanaście dni, w takiej wersji byłyby miękkie ale przynajmniej dłuższe. Do krótkiego, ciętego - coś krótszego, mocniej taliowanego, sztywniejszego - czyli w stronę Race (slalomka). Ale i tak powinieneś zacząć od butów: model i twardość docelowa - czyli flex min. 90-100, 4 klamry, mikroregulacja, jakieś bajery termoformowalne, dobrze dopasowane, unieruchomiona pięta/staw skokowy. Warto się pomęczyć i poprzymierzać wiele różnych modeli, posiedzieć w nich, podreptać. Nie warto przesadnie oszczędzać - dobrze dobrane buty mogą służyć parę ładnych lat, narty wymienia się łatwiej i częściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi