paypal Napisano 7 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2018 Ciekawe jak z warunkami - byłem tam raz i stok był przygotowany tak jakbym ja ten ratrak prowadził. W weekend będę w Oravie i zastanawiam się nad jednym dniem wypadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akartman Napisano 7 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2018 Od połowy stycznia warunki na Kubińskiej coraz lepsze. Teraz (zdjęcia z 27.01 i 03.02) trasy dostępne są w całej szerokości z grubą pokrywą śniegu, na trasach brak przetarć i minerałów. W soboty trasy są zawsze przygotowane chyba że w nocy sypie wtedy jeździ się po świeżym. Z uwagi na ilość narciarzy czy temperaturę trasy degradują się w różnym stopniu ale zawsze można sobie wybrać do jazdy górę czy dół. Skipasy zczytują się z kieszeni kurtki sprawnie. Talerzyki zasuwają szybko a krzesła dużo wolniej zwłaszcza te dolne, często przystają lub zwalniają żeby deskarze lub mniej sprawni narciarze czy dzieci mogli się bezpiecznie pozbierać po kłopotach z utrzymaniem równowagi podczas wysiadania z krzesła. Kolejki maksymalnie 10 minutowe koło południa. Na Kubińską jeżdżą Ski Busy z Krakowa oraz Sosnowca i Katowic z przystankiem w Tychach. Ostatnio było trzy z Polski, i po jednym z Czech i Słowacji. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 7 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2018 Super! ciągle mi chodzi ta Kubinska po głowie - jedynie ten dojazd - raz jechaliśmy, ale w końcu skręciliśmy na Rohace tak jak piszesz - są teraz oferty jednodniowych wypadów na Kubinską z Katowic i Krakowa - gdzieś na fejsiku ich oferty mi śmignęły - jest to rozwiązanie, bo hin und zuruck możesz w autobusie chociaż odespać. Ty byłeś z nimi czy sam pojechałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akartman Napisano 7 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2018 Jeżdżę z Sosnowca o 5.30 Ski Busem na Kubińską Holę w tym sezonie dopiero czwarty raz i chyba już czwarty sezon. Z Katowic odjazd o 6.00 a na parkingu Kubińskiej meldujemy się około 9.00 dosypiając w trasie przez Korbielów. Jazda na nartach trwa do 15.30 o tej godzinie kończą pracę kolejki. Odjazd o 16.00 w drodze powrotnej oglądamy jakiś film. W Katowicach około 19.10 a w Sosnowcu 20 minut później. Ponieważ uwzględniają różne zniżki np. dla młodzieży (12-18 lat), seniorów (urodzonych przed 31 grudnia 1957) oraz posiadaczy kart Euro 26, ISIC/ITIC i osób niepełnosprawnych wyjazd z karnetem kosztuje mnie 135 zł. Czasowo pawie dokładnie odpowiada to moim wyjazdom pociągiem do Ustronia na Czantorię lub do Szczyrku mimo różnicy odległości prawie 100 km. Zapisuję się na tej stronie: http://www.nartynaslowacji.pl/ Z Krakowa chyba jeździ Antałek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maria Napisano 7 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2018 1 godzinę temu, Akartman napisał: Z Krakowa chyba jeździ Antałek. Tak, z Krakowa jeździ Antałek. Raz tam pojechałam (w czasie kiedy nie miałam samochodu, wolę jednak chadzać własnymi ścieżkami), bardzo byłam zadowolona. Dobrze zorganizowany dojazd, cena b. przystępna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akartman Napisano 18 Luty 2018 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2018 W sobotę pogoda znowu dopisała na Kubińskiej Holi, coraz więcej śniegu więc warunki do jazdy za każdym razem coraz lepsze. Śnieg zmrożony, trasy wyratrakowane trzymały się długo, z czasem pojawiające się odsypy niespecjalnie przeszkadzały. Niewielkie muldy w górnej części ośrodka pojawiły się koło 13 w dolnej części trasa do końca była bardzo dobrze zachowana. Z powodu niezaplanowanego postoju w Tychach na czwórkę śpiochów pod wyciągiem dopiero przed 10, kolejki do krzesełek od kilku do maksymalnie 10 minut w szczycie. Trasa po lewej stronie wyciągu. Trasa po prawej stronie wyciągu . W przerwie można poleżakować i wypić schłodzonego żywca 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 https://kubinska.sk/pl/osrodek-wczasowy/mapa-osrodka/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 17 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2020 Godzinę temu, surfing napisał: https://kubinska.sk/pl/osrodek-wczasowy/mapa-osrodka/ Bajka.Świetna góra. Grzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi