nowy Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 (edytowane) Witam Jak widać jestem totalnie dosłownie:rolleyes: Nowy na forum, pozdro dla wszytkich... więc będzie to mój pierwszy post, ale jaki on będzie... ojjjj... Jak wynika z tytułu chodzi mi o zebranie jak największej ilości informacji odnośnie przeprowadzanych imprez Noworocznych na Polskich stokach. W szczególności zwracam się do osób które już kiedyś uczestniczyły w takiej imprezie najlepiej jeśli to są wspomnienia z zeszłego roku... ( a nie coś w stylu dawo dawno temu, za górami za lasami...) Jak wiemy nocna jazda dostarcza dosyć ciekawych wrażeń, jeśli jest dodatkowo muzyka na stoku robi sie ciekawiej. A jeśli dorzucimy do tego ognisko gdzie można upiec kiełbaske i sie ogrzać a o dwunastej strzelic korkiem będzie po prostu szampańsko... Na Dolnym śląsku jest kilka stoków nadających sie do jazdy nocnej z tego co się orientuje jest do 22:00 na stokach: Czarna góra (vel Sienna), Zieleniec, Szklarska Poręba, Świeradów Zdrój. I właśnie w tym ostanim był w zeszłym roku "sylwester na stoku" karnet 65zł od 18:00 do 2:00. To z moich ustaleń ale jak to się wszystko odbyło czy to wogle mam sens...?? proszę o wasze uwagi i komentarze... "Zawsze to może być ciekawa opcja mając tylko kierowce (ja mam ) można za przystępne pieniądze spędzić ten wieczór... Zamiast wygniatać kanape i guziki na pilocie... Pozdrawiam. Edytowane 14 Grudzień 2010 przez nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlik Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 Witaj. Ja też jestem napalony na takowy sylwester. Ale u mnie jest trudniej to do zrealziowania bo moja druga połowka nie cierpi zimy i nie da sie nabrac na taką extra zabawe( tlumacze jej ze przy grill-u lub ognisu grzała by się całą noc-ale nic z tego) Chyba z 3 lata temu gdzieś czytałem na forum ze jest orgniazowany taki sylwester tylko hmmm nie pamietam gdzie.,Ale z tego co pamietam nie było tam złego słowa na temat tej zabawy.Naprawde same superlatywy. Jak cos znajdziesz to kliknij. Bede namawiał zone i moze sie razem spotkamy. PS. Jeszcze jeden ból-ja nie mam kierowcy(sam nim jestem)-wiec kolejny minus tej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 A ja od paru lat jeżdże na maly wyciąg www.strednica.sk gdzie za darmo 18-24 można pojeździć. Zwykle są pustki a po 21:00 zawsze są pustki. I tak samo w tym roku. Z atrakcji: watra na parę metrow, sztuczne ognie i muzyczka. Nic wielkiego (gorka też nie) ale za darmoszkę pojeździć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbiter Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 witam ja śmigam do Nassfeld , pytanie brzmi czy tam coś specjalnego przygotowują ? Był ktoś tam w okresie święta - sylwester . Jakieś ciekawostki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 Gwarancją jest że od rana 1 stycznia będzie bardzo luźno na stoku.Tylko musisz sie zebrać z wyra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afrikaner Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 ze 4 lata temu ze znajomymi w 2 pary pojechaliśmy do Białki(chodziła tylko od 22 bania...ale co tam:):)). sylwester na stoku - super sprawa. wtedy jeszcze na bani chodzily tylko orczyki.jacyś starzy bywalcy poprzebierali się za jakis arabów ,inni w długie płaszcze do kostek i wszyscy smigali góra- dół.o 24 każdy dostał pochodnię i mykał na górę-tam szampan,fotki i dalej jazda.o godz.2 zjazd do knajpy i zabawa,tańce w butach narciarskich. było czadowo !!! aha wtedy kupowało się bilet-karnet za 96zł i jazda do bólu- i ten karnet upoważniał do wejścia na zabawę do knajpy. super wspomnienia. jak dzieciaki wyrosną to na pewno tam wracamy (o ile jeszcze organizują coś takiego) . wszystkim narciarzom ,którzy mają taką możliwość skorzystania gorąco polecam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratPit Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 dobry wątek, tym bardziej że moja Pani powiedziała że ma dość imprez w knajpach i tego sylwestra ma ochotę spędzić na stoku (choć oczywiście byłoby fajnie gdyby była jakaś knajpa w której można coś zjeść, ogrzać się) zatem też czekam na info n/t takich imprez na Podhalu, brat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 (edytowane) Witam, na Czarnym Groniu Pracica organizują sylwestra na stoku jest knajpa i hotel ale nic wiecej nie wiem jakie sa przewidziane atrakcje i czy jest jeszcze mejsce tu macie namiar http://www.czarnygron.pl/kontakt.htm[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=1ajzE4nID44[/YOUTUBE] [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=ICzz1WAqruc&feature=related[/YOUTUBE] Edytowane 14 Grudzień 2010 przez nurek1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dido75 Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 (edytowane) Jak to było zorganizowane w zeszłym roku w Rzykach , tzn.jakieś ognisko czy impreza w knajpce i jaki koszt? Czy ktoś był Edytowane 14 Grudzień 2010 przez dido75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2010 Co roku robię Sylwestra w Korbielowie,ośrodek GAT-u... :eek: Nie wiem,czy to było w zeszłym roku,ale była tam ponoć ostra bijatyka... ,byli ranni... :eek: Ponoć był otwarty jeden bar,ognisko,kiełbaski,a na koniec darmowa jazda,ale dokładniejszych danych nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość RegionMszana Napisano 17 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2010 Sylwester na stoku - Śnieżnica i Lubomierz Stacje narciarskie na Śnieżnicy i Lubomierzu zapraszają do spędzenia Sylwestra na stoku! Lubomierz organizuje szampana i ognie sztuczne. Śnieżnica zapewni Wam zabawę: będą specjalne Karnety, specjały kuchni góralskiej, pokaz ogni sztucznych, zjazd z pochodniami, występ orkiestry regionalnej, dodatkowo czas na parkiecie umili Wam DJ Joseph. A na profilu na Facebooku możecie wygrać takie właśnie sylwestrowe karnety na Śnieżnicę. Więcej informacji na: www.snieznica.pl/sylw2010 www.lubomierz.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy Napisano 18 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 c.d. Wiatm ponownie Widzę, że jest pewne zainteresowanie tematem ale bez szaleństw... Co gorsza nie ma żadnego wpisu z Dolnego śląska, co mi się wogle nie podoba... Ale do rzeczy dokonałem pewnych ustaleń, Sylwester na stoku 2010/2011 odbedzie się w sposób jak to było robione w ubiegłym roku.... czyli: Część artystyczna w formie Dj-a, ognisko na stoku (w niektórych przypadkach w cenie karnetu kiełbaska) zjazd z pochodnimi, oraz o północy wystrzały kapiszonów. Wyciągi mają się kręcić do ok 2:00 godz. Jak wiemy każdy ośrodek narciarski ma jakiś bar w dolnej stacji i będą one otwarte. Miejsca które się zadeklarowały: - Zieleniec: - Czarna góra: (Sienna) - Świeradów Zdrój: http://www.kolejgondolowa.pl/calendar/entry/sylwester-na-stoku - Kamienica (okolica Lądek-Zdrój): http://www.snkamienica.pl/strona_zimowa/index.php I jeszcze raz prośba do osób kótre już kiedyś były na takiej imprezie, piszcie co o tym sądzicie wszystkie " + i - " jeśli są jakieś.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 18 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2010 W Bydzi też będzie można spędzić sylwestra na stoku ,,Ski Arena Myślecinek" jest gotowa . Do 1 w nocy będą kręcić wyciagi.Cena 50 zł wraz z kiełbaską i dodatkami dzieci bawią się za 35 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxcity Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 A ja od paru lat jeżdże na maly wyciąg www.strednica.sk gdzie za darmo 18-24 można pojeździć. Zwykle są pustki a po 21:00 zawsze są pustki. I tak samo w tym roku. Z atrakcji: watra na parę metrow, sztuczne ognie i muzyczka. Nic wielkiego (gorka też nie) ale za darmoszkę pojeździć? Mysiek, a jakieś konkrety odnośnie tego Sylwestra? Czy jest jakaś dyskoteka na śniehu tak jak na Wielkiej Raczy, czynne bary itd.? I najwazniejsze, impreza jest na Strednicy czy na Strachanie, bo na Strednicy nie kojarze oświetlenia stoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Mysiek, a jakieś konkrety odnośnie tego Sylwestra? Czy jest jakaś dyskoteka na śniehu tak jak na Wielkiej Raczy, czynne bary itd.? I najwazniejsze, impreza jest na Strednicy czy na Strachanie, bo na Strednicy nie kojarze oświetlenia stoku? Na Strednicy. Oświetlony tylko pierwszy wyciag poniżej knajpy. Krótki ale zwykle pusty. Knajpka średnia - tylko zjeść i się napić.Przed knajpką imprezka ale nic wielkiego Może 100-200osób. Sztuczne ognie i watra. Natomiast super widać (przy dobrej pogodzie) sztuczne ognie nad całą wsią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxcity Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 (edytowane) Ok, dzięki wielkie. W takim razie nie pozostaje nic innego jak sie wybrać i samemu przekonać Mam nadzieje że będzie warto. Jeszcze jedno pytanie, orientujesz sie moze czy w czasie nocnej jazdy byla czynna wypozyczalnia nart? Mając doświadczenia z Sylwestra na Wielkiej Raczy wolałbym nie brać swoich bo różne elementy mogą sie tam kręcić Edytowane 20 Grudzień 2010 przez maxcity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 20 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Ok, dzięki wielkie. W takim razie nie pozostaje nic innego jak sie wybrać i samemu przekonać Mam nadzieje że będzie warto. Jeszcze jedno pytanie, orientujesz sie moze czy w czasie nocnej jazdy byla czynna wypozyczalnia nart? Mając doświadczenia z Sylwestra na Wielkiej Raczy wolałbym nie brać swoich bo różne elementy mogą sie tam kręcić Hej, nie mam pojęcia. Boję się tylko, żebyś potem nie napisał, że Cię namówiłem a tam tłum i zero ludzi na imprezce przed knajpką Potencjalnie: szukaj gościa z naklejką na kasku "skionline.pl" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ooojaaa Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 specjalnie założyłam konto, żeby coś napisać więc ja dwa lata z rzędu spędzałam sylwestra na Babie- mały 800m stok u podnóża Pilska z tego co pamiętam, to płaciłam... coś około 80zł, i z tym była jazda od 17 do 1 w nocy (a po 24.00 mało kto jeździł, więc można było pośmigać ), butelka szampana i kiełbaska z grilla. a co do bójki, na Babę przychodzi dużo młodzieży z Korbielowa, i faktycznie, jeden gościu dostał butelką z szampana po głowie i 'przeleciał' przez kilka stolików, ech ;/ w tym roku atakuje Austrie, ktoś sie orientuje jak tam ze stokami w Sylwestra? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 Co roku robię Sylwestra w Korbielowie,ośrodek GAT-u... :eek: Nie wiem,czy to było w zeszłym roku,ale była tam ponoć ostra bijatyka... ,byli ranni... :eek: No tak w zeszłym roku wiał halny, temp była dośc wysoka około 6 stopni na plusie :eek: a jak wieje halny to górale wkur.... chodzą dwa lata temy był wypadek, jedna osoba zjeżdzała na materacu...wpadła do knajpy:( zyje i juz.....ma się dobrze, ale serce było w gardle, a płuca pełne wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxcity Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 Hej, nie mam pojęcia. Boję się tylko, żebyś potem nie napisał, że Cię namówiłem a tam tłum i zero ludzi na imprezce przed knajpką Potencjalnie: szukaj gościa z naklejką na kasku "skionline.pl" Spoko, myślę że ne będzie źle:) A wrazie czego Strachan i Bachledova też organizują swoje imprezy więc zawsze będzie się można przenieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoftLife Napisano 23 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2010 hej cześć i czołem, Czy szacowne grono ma wiadomości o sylwestrze organizowanym gdzieś w Beskidach na stoku? Chętnie w ten właśnie sposób spędzę ten wieczór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiChaAłeK! Napisano 23 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2010 ja mam informację, iż sylwester jak co roku będzie organizowany w Wierchomli . Z tego co wiem, można wybrać hotel, lub chatkę dobra atmosfera i jeżdżenie do 3 w nocy! Polecam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2010 (edytowane) hej cześć i czołem, Czy szacowne grono ma wiadomości o sylwestrze organizowanym gdzieś w Beskidach na stoku? Chętnie w ten właśnie sposób spędzę ten wieczór. Vitay! Z tego co widzę,to w Korbielowie będzie GAT organizował,jest już info: "SYLWESTER NA STOKACH PILSKA 2010/2011 Ośrodek Narciarsko Wypoczynkowy "PILSKO" w Korbielowie organizuje już po raz 10-ty w noc sylwestrową super zabawę na stoku!!! W programie: - od godz. 17:00 jazda na najlepiej w Polsce oświetlonej trasie nr 3 przy wyciagu nr I - 21:00 poczęstunek bigosem myśliwskim - 23:00 zjazd z pochodniami - 23:45 - 00:15 przerwa na życzenia noworoczne i pokaz sztucznych ogni - 00:15 - 01:00 bezpłatna jazda na wyciagu nr I Do dyspozycji Gości punkty gastronomiczne przy dolnej i górnej stacji wyciągu nr I. ZAPRASZAMY! Sylwester na stoku jest imprezą otwartą. Warunkiem uczestnictwa w imprezie jest zakupienie karnetu na jazdę wieczorną w cenie 45,00 zł (do jazdy upoważniają także karnety terminowe min. 3-dniowe). " No i tyle się zwiedziałem. Tutaj masz info na stronce. Edytowane 23 Grudzień 2010 przez johnny_narciarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2010 No tak w zeszłym roku wiał halny, temp była dośc wysoka około 6 stopni na plusie :eek: a jak wieje halny to górale wkur.... chodzą dwa lata temy był wypadek, jedna osoba zjeżdzała na materacu...wpadła do knajpy:( zyje i juz.....ma się dobrze, ale serce było w gardle, a płuca pełne wody Nie mów,że do tej szklanej wjechał... :eek: Pewnie jeszcze z ryjem do browara wpadł... Poważnie,to dobrze,że się szczęśliwie zakończyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoftLife Napisano 23 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2010 I to jest wspaniała wiadomość. Dziękuję i do zobaczenia na stoku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi