domel Napisano 12 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 1. Płeć - meżczyzna 2. Wiek -33 3. Waga -100 kg 4. Wzrost -182 5. Na nartach jeżdżę od 4 sezonów, ( 25 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 6 7. Moje buty to -flex 80 8. Teraz jeżdżę na nartach/model -brak 9. Preferuję styl jazdy - zarówno długi jak i krótki skręt, w różnych warunkach panujących na stoku 10. Upatrzyłem sobie narty -Voelkl AC20 lub Elan Magfire 12 11. Mój budżet na narty to około -1000-1200 zł (zakładam zakup używanych) Co sądzicie o powyższych nartach? Magfire przypomina (ze swoją szerokością pod butem) narty off pistowe i jest dość ciężki. AC20 też jest szeroka ale znacznie lżejsza. A może zupełnie coś innego w zbliżonym budżecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 12 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 A nie lepiej http://www.skionline.pl/sprzet/index.php?co=kolekcje_narty&id_grupy=2462&id_modelu=3282 lub 14 albo http://www.skionline.pl/sprzet/index.php?co=kolekcje_narty&id_grupy=2784&id_modelu=3738 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel Napisano 12 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 A mogę prosić o więcej szczegółów tej argumentacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 12 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 Magfire 12 to chyba teraz Magfire 82, myśle, ze moga być dla Ciebie troche trudne zwłaszcza do prowadzenia krotkim skrętem, lepszy na trasę byłyb z tamtego rocznika nr 10. W tym budżecie i z 4 sezonami na karku poszukałbym solidnego allrounda w długosci koło 175 - np. Rossignol Zenith 6 albo 9, no chyba, ze chcesz wybierać często sie poza trasy - to wtedy ten Elan bedzie bardzo "dziendobry" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2010 Ja bym wybrał Elana:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 14 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2010 Speedwave tylko na trase - najlepiej w miare przygotowana,ale stołu być nie musi. Magfire na trase, również nieprzygotowana oraz poza trasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi