milena1610 Napisano 10 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2010 (edytowane) Witam wszystkich, z racji tego, iż goni mnie czas (wyjazd niedługo) bardzo proszę o pomoc. Jestem przed zakupem pierwszych nart. Moj wybór ograniczyłam do 3 modeli i proszę o pomoc w podjęciu decyzji. 1) head fine one dł. 152 cm z roku 2009/2010 2) blizzard viva rt flat dł. 151 cm 2010/2011 3) fischer exhale my style dł.150 2010/2011 Ja, -kobieta -24 lat -45 kg -jeżdżę na nartach od 3 sezonów (po 7 dni) -umięjętności w skali oceniam na 5 -jeździłam do tej pory na rożnym sprzęcie z wypożyczalni -preferuję krótkie/długie skręty, bardziej spotrową i dynamiczną jazdę na przygotowanych stokach -budżet do 850 zł Co myślicie o wybranych modelach, czy może uderzyć w jakieś inne???, jestem w kropce, proszę o pomoc. co do długości to uczyłam się na nartach o dł 150cm, więc taka sugerowałam się przy kupnie, nie wiem czy krótsza nie byłaby lepsza, tylko że w/w modelach krótsze to dł. heada 146, blizzarda to 143 cm a fischera 145 cm. Dziękuję z góry za odpowiedź. Edytowane 10 Grudzień 2010 przez milena1610 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 Moj wybór ograniczyłam do 3 modeli i proszę o pomoc w podjęciu decyzji. 1) head fine one dł. 152 cm z roku 2009/2010 2) blizzard viva rt flat dł. 151 cm 2010/2011 3) fischer exhale my style dł.150 2010/2011 Witam Blizzard Viva RT Flat to narta dla początkujących. Dwie pozostałe powinny być dla Ciebie odpowiednie. Jeżeli nie masz możliwości spróbować, nie da się powiedzieć która będzie lepsza. Różnice między nimi powinny być niewielkie. Nie podałaś wzrostu - jeżeli masz ok 150 cm, weź krótsze - jeżeli więcej, zdecydowanie w podanych wyżej długościach. Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aliko2 Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 Po 21 dniach na stoku...sportowe dynamiczne skręty...gratuluje talentu. Przy tej wadze i założeniu że nie masz więcej niż 160 wzrostu weź narty dla początkujących. Maksymalnie lekkie damskie narty z niższej pólki dla średnio zaawansowanych. 2, 3 model od dołu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 Maksymalnie lekkie damskie narty z niższej pólki dla średnio zaawansowanych. 2, 3 model od dołu. Takie właśnie wybrała http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2887&id_modelu=3975 http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3108&id_modelu=4290 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milena1610 Napisano 11 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 (edytowane) Dziękuję za tak szybką odpowiedź. Mój wzrost to 160 cm , jakoś mi umknął. Nie chwaląc się, ale bardzo szybko opanowałam jazdę na średnim poziomie, jestem dość wysportowaną osobą, może dlatego. Uważam się za ambitną narciarkę, jazda rekreacyjna w przyszłości mnie nie kręci, dlatego chyba narty Blizzard Viva Rt Flat odpadną. Pozostanę chyba przy tych dwóch pozostałych, szczególnie iż nie chcę zmieniać tak szybko nart, chcę żeby mi trochę lat posłużyły i żeby dały mi to czego oczekuję. Proszę jeszcze o jakieś podpowiedzi czy Heada czy Fischera? Taliowanie bardzo zbliżone obu nart, producent podaje że przy Headach dł.152 cm, promień skrętu 10,9 m, a przy Fischerach o dł.150 cm 14 m. Proszę jeszcze o jakieś rady. I co myślicie o wybranych przeze mnie dł jak juz podałam Wam wzrost? Z góry dziękuję. Edytowane 11 Grudzień 2010 przez milena1610 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aliko2 Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 Fischery z tym promieniem będą bardziej uniwersalne, w długości ok. 150 bedą bardziej nadawały się do szybkich dynamicznych sportowych skrętów :-) Heady bedą natomiast bardziej bezpieczne. Myślę że w tej grupie nart firma nie ma zbyt dużego znaczenia, weź te które bardziej przypadna Ci do gustu wizualnie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi