mimin Napisano 10 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2010 Hej, szykuję tegoroczny wyjazd na narty. Zastanawiam się czy nie macie jakiś wypróbowanych miejsc, gdzie jest dość tanio (tak w miarę na studencki budżet) i "bezludnie", tzn. nie trzeba czekać w kolejkach po kilkadziesiąt minut. Wiem, że wymagania stawiam duże, ale na własnej skórze przekonałam się, że takie miejsca można wynaleźć. Dwa lata temu byłam w Bansku w Pirinie. Super stoki, 75 km tras narciarskich i naprawdę fajna jazda (w dosłownym tego słowa znaczeniu, a nie czekanie w kolejkach!), 14 wyciągów. Polecam, bo trasy są ciekawe i jest tam tani nocleg (zainteresowanym mogę podesłać namiary). poza tym jest świetne miejsce, gdzie można zrelaksować się w kąpieliskach termalnych, też w przyzwoitej cenie... Natomiast rok temu byłam na Ukrainie, na Bukovelu. Też fajnie, 50 km tras, naśnieżane i ratrakowane, ale przede wszystkim TANIO, jedzenie, spanie, no i wódka, jak to na Ukrainie Przede wszystkim klimat fajny, tych chat huculskich i połonin, babuszek sprzedających miejscowe specjały. Super. Zatem, jeżeli macie jakieś pomysły na tego typu "nartowanie", to z góry dzięki za odpowiedź. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tuk Napisano 17 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2010 Rzeczywiście Bansko jest rewelacyjne. Byłem z rodziną, mieszkaliśmy kilkanaście kilometrów od samego ośrodka, ale za to znacznie, znacznie taniej, bo przy samym ośrodku to drogo, same ekskluzywne i kosmicznie drogie hotele. Za to 20 min jazdy od stoku znaleźliśmy nocleg za 45 euro za 4 osoby, w naprawdę niezłym hostelu (mogę podesłać namiary, jesli ktoś byłby zainteresowany). Mimin, jezeli chodzi o tańsze wyjazdy doradzałbym Transylwanie. To jest ośrodki w Rumunii, np: Sinaia, Predeal, Poiana Brasov. Dosyć tanio, a ośrodki naprawdę w porządku. Góry rumuńskie piękne, stoki dobrze przygotowane. Zatem poszukaj czegoś o tych ośrodkach, mnie pozostaje tylko polecić, jeżeli wolisz takie bardziej lowcostowe wyjazdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 21 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2010 a moze Rumunia ? rewelacja Góry Bucegi - ceny lzejsze od Polskich i Bułgarskich, miasto przystepne, nie da sie tam nudzic http://sinaia.8k.com/ski/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarrybegood Napisano 22 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2010 Kurcze, co jak co, ale na Ukrainę na narty to bym się bał pojechać. Ktoś testował w praktyce tamtejsze trasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 22 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2010 Kurcze, co jak co, ale na Ukrainę na narty to bym się bał pojechać. Ktoś testował w praktyce tamtejsze trasy? Spojrzyj na strony NTNu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimin Napisano 3 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 Na Ukrainie byłam, właśnie na Bukovelu. I serio nie ma się czego "bać", bo aż trudno uwierzyć, że to Ukraina. Trasy świetnie przygotowane, a sam ośrodek europejski. Naprawdę polecam! I ceny całkiem, całkiem, bo jak się przyjedzie na stok przed 9:00, to można kupić karnet z 30-sto % zniżką, więc za jakieś 200 UAH (70-80 zł). A czasem nawet zdarza się za 50 %, jeśli nie ma sezonu. Jest tam sporo wyciągów, więc narciarze jakoś się "rozkładają" po stokach i nie ma kolejek. Ja stałam po 2-3 min, więc spoko Poza tym taniej jeżeli chodzi o jedzenie i picie, o wódeczce nie wspominając 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 4 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2011 Na Ukrainie byłam, właśnie na Bukovelu. I serio nie ma się czego "bać", bo aż trudno uwierzyć, że to Ukraina Ja byłam w Rumuni..zgadzam sie ze nie ma czego sie bać (Rumunia , Bułgaria, Ukraina- to są bezpieczne kraje) w Rumuni na dziko prawie 3 tygodnie w trasie, jest bezpiecznie, ludzie przyjaźnie nastawieni:) Tylko Rumunski trochę trudny:) ale da się. Polecam też zimą, Sinaia piękna miejscowość, góry ogromne:) jakby rozciagniete;) Latem swietne miejsce, na wakacje to Vama Veche oraz miejscowość 2 Mai - to nad morzem, mozna jechać w ciemno. jakby nie było to dobry kraj na urlop - Karpaty i Morze Czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Podobno jest jakis nowy ośrodek na Ukrainie,brzmiało to jak "Krasina",ale usłyszałem tylko w przelocie od spotkanego Ukraińca-trenera narciarstwa-ktoś cos słyszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 6 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2011 Już znalazłem-Krasiya-Kostrino,Zakarpacie niedaleko Użgorodu-ktoś może jeżdził? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mimin Napisano 7 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 A ja znalazłam jeszcze Transylwanię. Bardzo fajnie to wygląda, 70 km tras, cztery ośrodki narciarskie w górach Bucegi, ratrakowane i dośnieżane stoki, ceny skipassów od 60-120 zł za dzień. Klimat Drakuli i zamczysk Brzmi dobrze! Jakby co mogę podesłać link do wyjazdu w tym stylu, który znalazłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 7 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2011 Ja udezam jak co roku do Bansko - pod koniec lutego i poswiece dwa pierwsze dni na przygotowanie pozadnej foto/video relacji. I tak za wiele jazdy by nie bylo bo bedzie tam akurat PS. Oprocz dobrego przygotowania tras i ich malowniczosci za Bulgaria przemawia napewno brak kolejek do wyciagow. Doswiadczylem ich w tym roku w Polsce (Kasina Wlk zaraz przed Swietami i Bialka Tatrzanska 02.01.2011) i mam wielka nadzieje ze odstalem juz swoje w tym sezonie. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 10 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2011 A ja znalazłam jeszcze Transylwanię. Bardzo fajnie to wygląda, 70 km tras, cztery ośrodki narciarskie w górach Bucegi, ratrakowane i dośnieżane stoki, ceny skipassów od 60-120 zł za dzień. Klimat Drakuli i zamczysk Brzmi dobrze! Jakby co mogę podesłać link do wyjazdu w tym stylu, który znalazłam. pytanie którego zamku, sa dwa zamki Drakuli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Moze ktos bedzie zainteresowany filmikiem jaki zrobilem z wypadu do Bansko w tym roku. Widac troche tras i 'widoczkow'. Jak czas pozwoli to skleje troche materialu pod katem pokazania miasta i infrastruktury na miejscu. Ps. dla wrazliwych milosnikow nart - jednoslad ... ;] http://vimeo.com/21922358 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Naprawdę fajnie zrobiony filmik, może niekoniecznie te flaszeczki są potrzebne. Rozwijaj sie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Jednoślad jednoślad byle nie siedział na środku stoku za garbem to mi nie przeszkadza:) a filmik fajny , a co za zajzajer młodzież spożywa że tak gębą krzywi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 (edytowane) Jednoślad jednoślad byle nie siedział na środku stoku za garbem to mi nie przeszkadza:) a filmik fajny , a co za zajzajer młodzież spożywa że tak gębą krzywi zeby bylo smieszniej to zawartosc pierwszej butelki - tej przezroczystej wywolala usmiech na twarzy kolegi ... a to cola spowodowala ten grymas bolu haha, wiadomo - sama chemia reasumujac - w sumie nie ma sie co flaszka chwalic - jako ze jest poniekad dowodem naszej porazki haha, 4ry dorosle osoby nie daly jej rady w trakcie 11to dniowego pobytu .... ;] Edytowane 4 Kwiecień 2011 przez czarny1999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 zeby bylo smieszniej to zawartosc pierwszej butelki - tej przezroczystej wywolala usmiech na twarzy... to cola spowodowala ten grymas haha, wiadomo - sama chemia Nawet kolę podrabiają fe:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Sorki, ale za moich czasow stydenckich zwykla rakije, to sie sprzywalo od strzalu. No, ale to inne czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 2 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Wrzesień 2011 Pare ujec Bansko, Belvedere Holiday Club, Monastyru Rylskiego i stokow. HD PROSZE !!! alternatywnie pod tym linkiem: http://vimeo.com/28499038 Sezon juz sie zbliza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 5 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2011 Wszystko fajnie: tanio, dobre nartiwanie itd. Tylko dojechać w te miejsca...... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny1999 Napisano 7 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2011 Wszystko fajnie: tanio, dobre nartiwanie itd. Tylko dojechać w te miejsca...... Pozdrawiam. zrzut ze strony LOTu z dzisiaj, bez specjalnego wyszukiwania: cena w 2 strony z oplatami ponizej 390pln, Za lot z Krakowa, Gdanska z przesiadka w Wa-wie trzeba jeszcze ze 100-150pln doplacic... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 7 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2011 Za lot z Krakowa, Gdanska z przesiadka w Wa-wie trzeba jeszcze ze 100-150pln doplacic... pozdrawiam Chyba że dużo wcześniej zarezerwujesz to nawet za 85pln w jedną stronę można lecieć Przetestowane Kce-Wawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulina86 Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Polecam wszystkim Bukovel na Ukrainie. jest to nowosc dla narciarzy ale miejsce jest wspaniale robi wrażenie. W koncu europa wschodnia robi konkurencje zachodniej. Blisko Polski od granicy chyba ok 250 km. Niestety nasze gory sie nieumywaja do tamtych. Bylam w tamtym roku i serdecznie polecam !!! naprawde warto zajrzec na strone www.bukovel.com, słyszalam ze powstaje tam nowa polska baza organozowana przez FunSail. znalazłam ta firme w necie jest z Lbn i w tym roku mam zamiar sie znimi wybrac. a sezon narciarski juz sie rozpocząl:))) oprocz nart maja wiele innych atrakcji min. skutery śnieżne:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 Mają, oj mają jeszcze inne atrakcje! W domach wypoczynkowych, w sanatoriach, większość obsługujących pań świadczy jeszcze inne usługi. Raczej tanio. Oj znam ja ich realia, znam! Muszę przyznać jednak, że korci mnie, aby porównać moje doświadczenia z dzisiejszymi realiami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 12 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2012 och Ci spamerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi