Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Elan Amphibio - narty 2011/2012

JC

Rekomendowane odpowiedzi

Zobaczymy jak Elan wstrzeli się w rynek, co prawda było już kilka nart asymetrycznych przystosowanych do jedna prawa druga lewa, tak chciało by się na tym pośmigać. Nie wiem ale chyba Jacek ma takie Atomicki L,P... ?;)

Pewnie, że mam! To już zabytek pierwsze 9.11 w Polsce. Oczywiście asymetryczne. Co do Elana, to asymetryczność nie wynika z geometrii narty, bo obie narty są takie same, tylko z rockera po jednej stronie. Powoduje to, że narta przyłożona do śniegu zewnętrzną krawędzią wewnętrznej narty ma mniejszy promień skrętu - mówiąc wprost narta jest bardziej wygięta.

• 1 month later...

Rafał zaproszony przez Elana i skionline.pl

Z przyjemnością informuję, że Rafał zastał zaproszony przez naszą redakcję i przedstawiciela ELana w Polsce firmę Folc Sport na oficjalną prezentację nowej kolekcji nart Elan Amphibio! :)

Bardzo jestem ciekawy wrażeń Rafała z jazdy na nowych Elanach. Oprócz testów będzie miał okazję spotkać się z twórcami nart Amphibio i bezpośrednio z nimi porozmawiać o koncepcji i konstrukcji nowych nart.

• Like 1

Witam chłopaki :)

Rzeczywiście zostałem mile zaskoczony dzisiaj przez Jacka. Telefon bez mała mi nie wypadł na wyciągu w Jurgowie z wrażenia :), aż musiałem ze dwa razy śmignąć na czarnej, aby ochłonąć :). Ale, ale... bez kitu, jestem zaszczycony i dziękuję Jackowi za zaproszenie.

Będę się starał dowiedzieć, jak najwięcej o nowych nartach i porównać je do moich Rossignol WC Master GS. Sam jestem bardzo ciekaw porównania w poszczególnych segmentach jazdy. Firmy, jak widać wytaczają najcięższe działa w walce o nas klientów, co owocuje takimi konstrukcjami, jak wymieniona wcześniej przeze mnie i nowe Elan Amphibio.

Muszę się przygotować teoretycznie do prezentacji nart Elan, co nawiasem mówiąc jest przyjemnością. Kiedyś moimi pierwszymi, prawdziwymi nartami były właśnie Elany.

Tak więc do dzieła jutro.

No właśnie - nie wiem, jak to ze zdjęciami jest - do tej pory mało korzystałem.

Wczoraj próbnie dodałem kilka zdjęć i dzisiaj otrzymałem potwierdzenie o ich dodaniu - automat przysłał. Tak więc, chyba Jacek to akceptował.

Się starałem :) dzięki.

Masz może fotkę tych Elanów SLX dla Any Jelusic ?