Krzysiek15c Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 Witam wszystkich forumowiczów. Rok temu zakupiłem narty Volkl Racetiger Rc. Moje pierwsze pytanie... Czy przy moim wzroście 185 cm narty te o długości 173 cm będą ok? I czy do tego buty flex 70 przy wadze 70kg pasują?? Moje drugie pytanie ... Jak używać systemu "Power Switch Individual" Gdzie dokładnie zmienia sie tą sztywność? Rozumiem , że im większa waga tym większa sztywność? Proszę o pomoc i wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo88 Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 Co do długości to jak najbardziej OK, buty w miarę też, choć mogły by być twardsze. Co do Power Switch Individual to o ile się orientuję polega to na tym że przy zakupie oblicza się specjalnym programem twardość: wiek, waga, wzrost, umiejętności... jakoś tak. I jest to ustawiane jednorazowo. Może coś więcej napisze ekipa z NTN'u;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek15c Napisano 11 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 To napiszę jeszcze w tym temacie. Zakupiłem jednak twardsze buty Tecnica Dragon Ultrafit 100. I moje pytanie, Czy pokrętła z tyłu do czegoś służą , czy tylko dla ozdoby? Canting zostawiam na II? (Są 3 poziomy), nogi mam proste . Foto; http://www.tarifasurf.com.pl/files/products/20100729140652_dsc05389_kopia.jpg To akurat nowsze Dragonki ale układ buta ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 z cantingiem nic sam nie kombinuj pojdz do dobrego serwisu to Ci go ustawią. co do PSI skontaktuj się z dystryburotem voelkla- tak jak turbo powiedzial trzeba to ustawic komputerowo w programie badz obliczyc a potem nastawić to specjalnym kluczem który jest dostępny w serwisach voelkl-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 z cantingiem nic sam nie kombinuj pojdz do dobrego serwisu to Ci go ustawią. Dlaczego ma sam nie kombinować z cantingiem i po co tu serwis? Pytam bez żadnej złośliwości czy podtekstów - ja zawsze sam przy tym kręcę - po prostu ustawiam w najwygodniejszej dla mnie pozycji i tyle - ale może czegoś nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek15c Napisano 11 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 Tylko jak powinna być ustawiona narta na płaskiej powierzchni przy prawidłowo ustawionym cantingu buta? Lekko przechylona do wewnętrznej czy może płasko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 jak mozesz ustawić sam skoro nie widzisz ułożenie nóg? nie da sie stać w butach w pozycji zjazdowej jednoczesnie kręcąc śrubami najlepiej jest stanąć w butach zapiąć dolne klamry i jak juz nie chcesz serwisu to niech ktoś kręci do czasu kiedy będzie dla ciebie najlepiej- jednak wg mnie canting to bardzo wazna sprawa w butach i jak są z tym problemy to lepiej isc do serwisu gdzie umieja to ustawić bo samemu mozna ustawić jeszce gorzej:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek15c Napisano 11 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 Tylko , że ja mam 3 pozycje cantingu chyba. Jeszcze nie próbowałem. Więc po prostu na każdej z pozycji spróbować i najlepszą wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 jak mozesz ustawić sam skoro nie widzisz ułożenie nóg? nie da sie stać w butach w pozycji zjazdowej jednoczesnie kręcąc śrubami Nóg nie widzę, ale czuję przy jakim ustawieniu jest wygodnie i równomiernie obciążam krawędzie. No i tak jak piszesz - zawsze można kogoś poprosić o pomoc. Ustawienie można zmienić w każdej chwili - można śmiało kombinować do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 ja nie lubie kombinować wole raz a porządnie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 ja nie lubie kombinować wole raz a porządnie;) Tutaj się różnimy:D Krzysiek - jak byś miał wątpliwości, to Boogie ma znacznie większe doświadczenie w temacie, a ja tylko pytałem przy okazji Twojego postu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 wiadomo czasem fajnie jest pokombinować ale tutaj akurat nie wydaje mi sie zeby to było dobre pole do takich działań dzięki dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek15c Napisano 11 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 Okej. Dzięki chłopaki za szybką odpowiedź. Zaglądnę do najbliższego serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi