szoi Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 Witam. Spadł śnieg i czas już kupić nartki. Wpadły mi ostatnio w oko: http://allegro.pl/narty-fischer-rx8-pro-fs10-fp9-10-11-160-i1351595659.html Nie moge znaleźć ich w żadnym katalogu fischera.. Czy te narty są coś warte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 Witam Pewnie jakaś sieć sklepów postanowiła wskrzesić tą nartę http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2508&id_modelu=3333 - to ostatni katalogowy RX 8. Jeżeli opis zastosowanych rozwiązań technicznych jest prawdziwy, to powinna być porządna narta. Trochę zaoszczędzono na wiązaniach, chociaż stary RX 8 też chyba był z nimi dostępny. Grafika nawiązuje do Progressorów. Jeżeli to faktycznie kopia ostatniego RX-a, to cena jest atrakcyjna. Czy tak jest na pewno - nie potrafię powiedzieć. Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szoi Napisano 7 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 No właśnie zastanawiałem się czy opis jest w miarę prawdziwy.. Liczyłem na to czy ktoś będzie mógł rozwiać moje wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 No właśnie zastanawiałem się czy opis jest w miarę prawdziwy.. Liczyłem na to czy ktoś będzie mógł rozwiać moje wątpliwości Jak najbardziej prawdziwy! To narta SMU, czyli robiona na potrzeby sieci handlowych. Nie odbiega od nart katalogowych. Najczęściej różni się szata graficzną i wiązaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 Mam dokładnie takie, kupiłem we wrześniu i w sobotę udało mi się wreszcie u mnie na górce trochę pojeździć. Wrażenia moje są takie, że trzeba ich bardzo pilnować bo jadą gdzie chcą :-) ale jak je na krawędziach przydusić do podłoża, to jest bardzo fajnie, mocno trzymają się śniegu i w ogóle. Może coś więcej będę umiał napisać po następnych kilku wypadach na górkę, ale niekoniecznie, bo ja bardzo początkujący raczej jestem i jak do tej pory jeździłem tylko na takich różnych rozdeptanych makaronach z lokalnej wypożyczalni więc odniesienia mam marne. I faktycznie baaaardzo trudno znaleźć jakiekolwiek informacje na ich temat w sieci, widziałem je w ostatniej gazetce MAKRO za bardzo podobną cenę, więc tam na pewno będziesz mógł je przynajmniej namacalnie obejrzeć, a nie tylko wierzyć reklamie :-)) Pozdrawiam MS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Black Napisano 11 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2010 Witam, ja posiadam Rx8, tyle że w innej szacie graficznej no i trochę starsze. Jak wspomniał JC niczym się nie różnią, więc bez obawy. Jeśli chodzi o same narty to do krótkich skrętów rewelacja, chodź i średni pojedziesz. Bardzo przyjazne i łatwo przyjdzie Tobie nauka na nich, jeśli jesteś początkującym narciarzem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szoi Napisano 13 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 Dzięki za informacje. Nartki kupiłem w piatek dziś sie wybiorę pozjeżdżać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maras Napisano 13 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 2010 No to koniecznie napisz o swoich wrażeniach z jazdy. Pozdrawiam MS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szoi Napisano 20 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Grudzień 2010 Narty super Trochę nerwowe przy jeździe na wrpost, ale jak juz się stanie na krawędzie po prostu bajka. Idealne dla mojego poziomu (forumowe 6) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi