dembus Napisano 20 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2012 Wideo5 a ty jakiej długości masz Rictory ? I jaki wzrost i wagę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wideo5 Napisano 21 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2012 174 wzr. i 76 kg wagi. rictor mi wpadł w ręce w dł. 167, za trasę się nie wypuszczam. jeżdżę tylko w polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 1 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2012 Orientuje sie Ktoś może, czy w okolicy Beskidu Śl. znajdę wypozyczalnię z chargerami ? Miałem okazje spróbowac tej narty, ale o dł. 167 cm Narta wydała mi sie nadzwyczajnie skretna i stabilna zarówno w krótkim jak nieco dłuższym skrecie. Tak skretna, że zacząłem mie obawy , czy nie za bardzo.... Próba była na początku stycznia, na miekkimstoku. Chargery jechały jak chciałem - np. 3 krótkie - odbicie w dłuższy, 100 m smiegiem... bez problemów, jadąc 'po wierzchu' grząskiego śniegu, robiły dokłądnie to co powinny...... Moje parametry: 56l, 179 cm, 95 kg, poziom- powiedzmy że 7; ulubiony krótki, średni skret. Chciałbym spróbowac dł. 175 - czuję, że powinny by lepsze na twardym. Choc nie wiem czy sie nie myle.... A moze brac 175 w ciemno? Piszę spod Civetty- obszedłem okoliczne włoskie wypożyczalnie, lecz K2 brak na stanie..... ;( -- Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 1 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2012 Ja testowałem 167 przy 173 /82 , narty super, wg mnie 174 dla Ciebie będzie idealna:) A zobacz Tyrol Ski lub Intersport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtus81 Napisano 1 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2012 Sport XXl Mikołów tam je mają na pewno. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berry Napisano 7 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 Ja juz jestem to testach moich chargerow :biggrin: . Na poczatku mala predkosc(jakas plaska trasa) i zdziwienie,ze narta nie da sie przy takich predkosciach praktycznie skrecac karvingiem(ciagle podpieralem sie rekami). Troche sie przestraszylem, ale wraz ze wzrostem predkosci narta calkiem sie zmienia :smile: . Narta przeznaczona do duzych predkosci, poniewaz jest bardzo szybka, dobrze trzymaja krawedzie, super tlumi nierownosci terenu no i oczywiscie speed rocker ktory idealnie spelnia swoje zadanie(narta wogole nie norkuje w sypkim glebokim sniegu:biggrin: ). Cale szczesie ze kupilem je anie nie fischery progressor 8+:smile:. Polecam calkowicie ta narte narciaza powyzej 7 poziomu (w skali forum), poniewaz nie da sie ukryc, ze jest to ciezka, wymagajaca i bardzo szybka narta, nad ktora trzeba ciagle czuwac:smile: Ja mam 16 lat, 173 =cm wzrostu i 60kg i mam dlugosc nart 167cm i sa idealne do bardzo szybkiej jazdy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miraz Napisano 7 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 7 Luty 2012 to prawda narta wymaga prędkości...ale daje super wrażenia:) ja umiejętności moje określam na 5 i bez problemu dałem rady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes_H2W Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 Witam, dołącze się. mam 190cm wzrostu i 110kg wagi jeżdzę 5-6/10 decyduje się za Zakup Rictora 174cm, dłuzszych nie mogę znaleźć w dobrej cenie - jeźdzę głownie po trasach lepiej lub gorzej przygotowanych, kilka razy w roku. pytanie, czy na tych nartach się nie pozabijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 30 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2013 .... pytanie, czy na tych nartach się nie pozabijam Skoro tropią Cię takie dylematy to ja zdecydowanie radzę skorzystać z fachowej pomocy nauki jazdy na nartach i w tym kierunku jednak poszedł bym z inwestowaniem pieniążków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi