JC Napisano 30 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 Tu wpisujemy informacje dotyczące warunków narciarskich i pogody w Alpach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo_ski Napisano 30 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 No własnie... JC - jestes aktualnie w Alpach (Kaprun) wiec moze zaczniesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 No własnie... JC - jestes aktualnie w Alpach (Kaprun) wiec moze zaczniesz... Aktualnie jestem w ... Beskidach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2010 Prawie jak na Golgocie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjay86 Napisano 10 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2010 wlasnie koncze pakowanie i za chwile ruszam kierunek Austria=>Karyntia=>Gerlitzen(chyba juz po raz 5) wyjazd "sluzbowy", heh jak ja lubie ta "ciezka" prace prognozy sa wysmienite, wiec bedzie dobrze, do tego jako, ze to spora grupa jedziemy autobusem i moge wziasc wiecej niz jedna pare nart oby tylko byla sposobnosc ich wszystkich uzycia P.S. w zwiazku z wyjazdem musialem w Naszy TYPERze poobstawiac(troche w ciemno) wyniki na ten weekend i przyszly, bo tam ciezko z dostepem do neta. Jak bym wygral jakiejs "wczasy" dajcie znac pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 17 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2010 W Alpach Francuskich tej nocy spadło około 30 cm śniegu i dalej sypie. To bardzo dobra informacją, gdyż do tej pory śniegu było jak na lekarstwo. Na dzisiejsze popołudnie oraz wieczór zapowiadane są burze śnieżne nawet z wyładowaniami:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Tyle że tam nie jest nic lepiej:rolleyes:, wrócił już Figo i przed momentem rozmawialiśmy, mówi że wygląda tam to bardzo źle, dzisiaj pomimo że maił skipass odpuścił jazdę zupełnie. Aż tak źle? :eek: Co za zima... Zdjęcia były fajne!Myślałem,że pośmiga trochu... Ładnie to wyglądało. Zdjęcia były z przed kilku dni, a od tamtej pory jest ciepło i coraz cieplej, a na dodatek leje:mad:. Dzisiaj jak co niedzielę(i nie tylko;)) oglądałem na 3SAT ALPENPANORAMĘ i widok jest co najmniej przytłaczający, czarno i buro wszędzie śnieg tylko na trasach i w górnych partiach gór:mad:. Patrząc na prognozy powrotu zimy nie widać, a na dzień dzisiejszy nie wystarczy już delikatny(20 cm) opad odświeżający, tylko aby warunki powróciły do perfekcyjnych potrzebny jest prawdziwy kataklizm:rolleyes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Zdjęcia były z przed kilku dni, a od tamtej pory jest ciepło i coraz cieplej, a na dodatek leje:mad:. Dzisiaj jak co niedzielę(i nie tylko;)) oglądałem na 3SAT ALPENPANORAMĘ i widok jest co najmniej przytłaczający, czarno i buro wszędzie śnieg tylko na trasach i w górnych partiach gór:mad:. Patrząc na prognozy powrotu zimy nie widać, a na dzień dzisiejszy nie wystarczy już delikatny(20 cm) opad odświeżający, tylko aby warunki powróciły do perfekcyjnych potrzebny jest prawdziwy kataklizm:rolleyes:. Cholera,chyba trza zwołać WZF i pocieszyć Figo,bo jeszcze tak źle nie było. ( Nieciekawy ten styczeń. Strach się bać, a za tydzień startujemy do Austrii i niezbyt fajnie czytać takie wieści Bez ironii,ale chyba warto zabrać... rowery! :eek: Może jeszcze się trochu poprawi,nie ma co się załamywać,prognozy zazwyczaj są dość pewne,ale do 3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
So Seductive Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 We Włoszech na razie o śnieg nie trzeba się martwić , byle tylko słońce świeciło. A z tego co widać , drugi tydzień ferii nie będzie zbyt ciekawy ... co mnie troszkę martwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 :eek::eek::eek: Strach się bać, a za tydzień startujemy do Austrii i niezbyt fajnie czytać takie wieści spokojnie ty jeszcze pojeździsz, a co mają powiedzieć ci, którzy wybierają sie do Korbielowa coś gdzieś czytałem w którymś wątku, że w tym tygodni na miziowej mają nartować i nocować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 (edytowane) spokojnie ty jeszcze pojeździsz, a co mają powiedzieć ci, którzy wybierają sie do Korbielowa coś gdzieś czytałem w którymś wątku, że w tym tygodni na miziowej mają nartować i nocować Odradzałem,ale mnie za to karcono... Mogę tylko współczuć - lipa jak... :eek: Prognozy typu "jak sypnie będzie dobrze" sobie darujmy,tak można zepsuć komuś urlop,ale niektórzy tego nie pojmą... Zwłaszcza Ci,co raz byli,a ponoć rozumy pozjadali... :eek: Edytowane 16 Styczeń 2011 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Może ktoś wie jak wygląda we francji . Wybieram się za tydzień do Valfrejus i z tego co widzę to mam obawy ale z zapowiedzi pogodowych wynika że będzie mróz i może sypnąć śniegiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Obserwując prognozę pogody dla miejsca do którego się wybieram;)widać,że od 21.01 ma się ochłodzić i mają być ujemne temperatury w dzień i w nocy.:rolleyes:Później znowu lekkie ocieplenie, z ujemną temperaturą w nocy:pZapowiadają się w tym roku wiosenne narty w styczniu:D Nie panikujmy,śnieg leży na trasach:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Trochę mnie niepokoicie tym czarnowidzeniem...:eek: W piątek w nocy wybieram się do Nassfeld i póki co wszystko wygląda tam ok. Mam nadzieję, ze tak zostanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 (edytowane) Bez ironii,ale chyba warto zabrać... rowery! :eek: Może jeszcze się trochu poprawi,nie ma co się załamywać,prognozy zazwyczaj są dość pewne,ale do 3 dni. Nie dobijaj w zeszłym roku też w styczniu mimo niewielkiego mrozu (jeden dzień nawet plus) śniegu na trasach było sporo i dobrze przygotowane. Ma być teraz minus to naśnieżanie da efekt. Tak cicho liczę. Na kamerkach dzisiaj nie wyglądało źle - grunt to pozytywne myślenie i nadzieja Edytowane 16 Styczeń 2011 przez asiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Tak byłem, BKK nie ma za rewelacyjnych warunków śniegowych, może być problem z przemieszczaniem się pomiędzy BKK a St. Oswald, ale pocieszę Cię że panująca odwilż w Alpach najmniej dotyka właśnie Karyntię. Brzmi nieźle Pocieszasz mnie z tą Karyntią, oby tak było lub lepiej, ale tydzień temu w Nassfeld jednak na dole zaczynało płynąć i gdzieniegdzie były przetarcia. Tak ogólnie to spokojny jestem że jeszcze dowali śniegu moc, ale tymczasem jest tak sobie. Jak by nie było w BKK/St. Oswald wybierzcie się koniecznie ale to koniecznie do Turacherhohe, to jest ok 20 km i chodzi na tym samym skipassie - powtarzam koniecznie! Polecam także wyskok do Gerlitzen - tak na oko ok. 25-30 km, ew. na Goldeck - odl. podobna. Tak w ogóle to BKK jest niezłą bazą na wypady antenowe do innych ośrodków. Przy okazji pytanie, czy ktoś kiedyś był w takich mniejszych ośrodkach w tamtym rejonie jak Verditz, Hochrindl, Falkert czy Dreiländereck - Arnoldstein? Są stosunkowo blisko, w tamtych kategoriach są małe ale to jednak miejscówki z kilkoma wyciągami po kilkanaście km tras -przeciętnie 2x tyle co np. Jaworzyna Krynicka, przynajmniej wg podawanych danych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 Brzmi nieźle Pocieszasz mnie z tą Karyntią, oby tak było lub lepiej, ale tydzień temu w Nassfeld jednak na dole zaczynało płynąć i gdzieniegdzie były przetarcia... Kurcze, nie strasz mnie, mam kwatery prawie przy samej dolnej stacji i mam zamiar wracać na późny obiadek na nartach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 18 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 Na jakich stronach najlepiej sprawdzać pogodę na alpy bo na każdej jest inaczej.Możę ktoś podeśle linka ze sprawdzoną stronką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 18 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 Ja zawsze sprawdzam na lokalnych stronach ośrodków. Tam przynajmniej jest szansa, że weryfikuj odczyty z tym co widzą za oknem Polecam też prognozę na skionline.pl ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 (edytowane) W Alpach Francuskich powyżej 2000 tyś m warunki b.dobre, poniżej mogą zdarzać się przetarcia szczególnie na nie naśnieżanych trasach. W zeszłym tygodniu było dość ciepło jak na styczeń. Śniegu w Trzech Dolinach było dość mało. Dużo więcej w Tignes i Val d'isere. Od soboty kiedy tam jeszcze śmigałem nic się nie zmieniło w pokrywie śniegowej, za to na pewno jest twardo i dużo chłodniej. Edytowane 19 Styczeń 2011 przez fanatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Jeśli chodzi o Austrię, to sprawdzam na www.bergfex.at - pokrywa się w miarę ze stronami ośrodków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ERTO Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Nowy snieg w Tirolu Radio Tirol podało dzis że w nocy spadło w wyzszych partiach Tirolu od 10 do 50 cm nowego sniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Za chwilę startuję na Val Thorens i wszystkie stronki pokazują ok.-20 i słońce.Najlepszą pogodę pokazuje SKIONLINE bo troszeczkę cieplej oby się sprawdziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk Napisano 21 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2011 Za chwilę startuję na Val Thorens i wszystkie stronki pokazują ok.-20 i słońce.Najlepszą pogodę pokazuje SKIONLINE bo troszeczkę cieplej oby się sprawdziła Jeździłem w czwartek w VT przygotuj krawędzie bo jest twardo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzocha Napisano 29 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2011 Właśnie wróciłem z Val Thorens pogoda przepiękna słońce i jeszcze raz słońce i mróz trochę mało śniegu ale wczoraj dopadało kilka centymetrów następny tydzień zapowiada się podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi