Bończa Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Przeczytaj tekst o Bachledovej na stronie głównej. Nic się nie zmienia, jest tylko lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zz10 Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Oczywiście czytalem, tylko tam trochę mało szczegółów jest. Myślałem, że może coś więcej i na świerzo napiszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 3 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Marzec 2011 Ważne szczegóły: 1. bądź o 8.30 - wyciąg zaczyna jechać 8.45. Poza tym będziesz mógł stanąć blisko śniegu na parkingu, który w dzień rozmaka i jest błoto -dojedź do samej kasy. (opis dotyczy dojazdu od Zdiaru). 2. Ludzi rano mało, potem o 11 więcej, o 12 mała kolejka do krzesła. Potem znowu bez. 3. Dwa bary w stylu słowackim - typu bufet - napitki są, żarcie paść. Są leżaki i widoki. U dołu, przy parkingu jest hotel z restauranem - nie jadłem, dużo ludzi, typ garkuchni. 4. Kaucja za skipas 2 euro - można płacić kartą. Więcej grzechów nie pamiętam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 5 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2011 Był może ktoś na Tatrzańskiej Łomnicy dzisiaj, i mógłby podzielić się informacjami, jakie są obecnie tam warunki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 oravasnow warunki bardzo dobre na trasach przy krzesełku i na "czarnej" , niestety widać już że nadchodzi wiosna ale jeszcze da się jeździć, ludzi do kolejki nie ma wcale stoki szerokie więc jest gdzie śmigać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 Gruniky - Sihelne Warunki znakomite do ćwiczenia jazdy carvingowej. Zero przetarć, mało lodu, brak muld i idealnie równo. Ludzi dość sporo, ale stok szeroki i w ogóle się tego nie odczuwa. Brak kolejek. Ładna pogoda. Wyjazd udany, stok świetny, będę tam wracał. Droga dojazdowa od granicy w Korbielowie jest niesamowita:D Kto tam był ten wie:D W każdym razie nie jeździjcie tam zbyt szybko bo oddzielicie nadwozie od podwozia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 6 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2011 Oravasnow Trasy twarde dobrze przygotowane, niestety obsłudze nie chce się dorzucić śniegu na przetarciach na trasie orczyka :eek: .Jazda bez kolejek na parkingu (bezpłatnym) parę samochodów temp. -3 przelotny śnieg.Szkoda Marcin że nie byłeś dzisiaj;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 7 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2011 Wielka Racza 05.03.2011r. Warunki do jazdy znakomite, praktycznie zero oblodzeń. Jazda na okrągło bez kolejek nawet na gondoli. Aż żal było wracać, ale trzeba było bo moja żona miał dość groźny wypadek na ostatniej ściance na lalikach. Przy bardzo dużej prędkości upadła i dość mocno się wysypała. Na szczęście nie trzeba było wzywać ratowników, ale lista urazów długa:( Obtarta broda, poobijane łokcie, cała czarna noga z siniaków i spuchnięte kolono (dzisiaj leakrz mam nadzieje że wszystko tylko stłuczenia). Skończyliśmy jazdę na 13, w tym momencie na lalikach było jeszcze w miarę twardo i równo, na dedovce bardziej wiosennie. Ludzi dużo ale na stokach nie było ciasno, skiline pokazało 37km. Słońce przez cały dzień za wyjątkiem pierwszych 30 minut. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 11 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2011 (edytowane) Špindlerov Mlýn 11 MARCA 2011 ---------------------------------------------------- Edytowane 23 Kwiecień 2011 przez ROSSIGNOL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 12 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2011 Właśnie się zapakowałem i jadę do Szpindla ...choć z lekką grypką ale jadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 12 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2011 (edytowane) ---------------------------------------------------- Edytowane 19 Kwiecień 2011 przez ROSSIGNOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frytowski Napisano 12 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2011 Zdiar Pogoda dzisiaj będzie suuuuper . Słoneczko wali od rana w Zdiarze.. zakładam sprzet... zastanawiam sie tylko czy Bachledova czy Łomnica... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frytowski Napisano 12 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2011 ...Łomnica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 14 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2011 Wielka Racza 12.03.2011 witam, Podaje aktualne info z raczy. Byliśmy w sobote 12.03 warunki rewelacja, rana bardzo twardo (bez oblodzeń) w ciągu dnia stopniowe roztapianie śniegu. Warunki wiosenne idealne:) Na lalikach i magurskiej przez cały dzień jeździło się super, bez muld i oblodzeń. Mimo ocieplenia stok utrzymany w porządku. Piękne słoneczko i brak kolejek:) Na dedovce było zdecydowanie gorzej w drugiej części dnia (opis na podstawie zjazdu na parking 14:05) duże przesypy i dziwnie hamujący roztopiony sztuczny śnieg. Na lalikach było ok. Pozdrawiam i żeby jak najwięcej było tych wiosennych dni na nartach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 (edytowane) Dolni Morava 15 marca 2011 ---------------------------------------------------- Edytowane 19 Kwiecień 2011 przez ROSSIGNOL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 15 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2011 16.03-20.03 jeżdże na nartkach w okolicach Zdiaru/Rusina/Bachledovej -> numer znacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 (edytowane) Černá hora - Janské Lázně ---------------------------------------------------- Edytowane 19 Kwiecień 2011 przez ROSSIGNOL 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mareknot Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 http://www.cerna-hora.cz/zima/ Dodam jeszcze linka do ich strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 No to w kwestii uzupełnienia dodam informację z drugiej ręki od kolegi który był dzisiaj w Szpindlu (jeździliśmy razem sobota i niedziela). Warunki bdb - FIS WC i FIS Cervena 3 zmrożone, twarde i trzymające od rana do popołudnia niezmiennie. Hromovka rozmiękającą. Ludzi prawie w ogóle. Mówi, że jadąc czerwono / czarną przejeżdżał trasę nie spotykając jednego narciarza Najwięcej w użyciu była Cervena 3, bo też bez ludzi i cały czas w bdb stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 (edytowane) ---------------------------------------------------- Edytowane 19 Kwiecień 2011 przez ROSSIGNOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeromer Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Rossi z Poznania tak dojeżdżasz? Zastanawiam się gdzie ew. można by zakończyć ten sezon? W rachubę wchodzi ta sobota. Zastanawiam się nad Szpindlem (górne Miseczki albo Święty Piotr) ew. Jańskie. Co byście polecili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROSSIGNOL Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 (edytowane) ---------------------------------------------------- Edytowane 19 Kwiecień 2011 przez ROSSIGNOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeromer Napisano 21 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2011 Czytałem tamten post także ale sadziłem, że coś może innego mi zaproponujecie. Na Świętym jeszcze nie jeździłem ale chyba właśnie tam pojadę w sobotę. Dziekuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 22 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2011 Bachledova/Jezersko Ostatnie parę dni spędziłem w Zdiarze. Jezersko jest super przygotowane. Twardo, bez lodu, tylko w najbadziej nasłonecznionych miejscach delikatnie rozmaka. Warunki przekosmiczne dobre zwracając uwagę na ostatnie deszcze. Do tego w niedizelę było może ze 20 osób O 9:30 zaparkowałem pod samym krzesłem w Bachledovej. Po stronie Zdiarskiej od połowy trasa obok krzesła mokra a na dole cukier. Raczej tylko do dojechania do parkingu lub dla lubiących jazdę "na krechę". A potem na termy do Bukowiny ... gdzie praktycznie naparkingu w weekend max 2 rajki samochodów Niestety skusiłem się też na knajpę "Bury Miś" w Białce. Jedzenie dobre ... ale ja kdla mnie tylko jedzenie. W tej cenie nic tylko do Góralskiej w Nowym Targu -> więcej za mniej i na pewno wielokrotnie smaczniejsze. Osobiście: nie polecam przereklamowanego Burego Misia. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 22 Marzec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2011 ...Do końca sezonu mieszkam koło Zieleńca. W promieniu 100 km mam ponad 150 stacji narciarskich. Zwiedzam je w wolnych chwilach. Rossi, Twoja doba ma chyba 48 godzin, 37 dni na nartach, ponad 2 tys. postów w 2 miesiące na forum...Jak Ty to robisz? Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi