marboru Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 ...no to jeszcze raz o Warunkach w Beskidach Dziennik Zachodni W Beskidach jazda na resztkach śniegu Coraz trudniejsze warunki narciarskie panują w Beskidach. Ciepły halny, na którego pomstują wszyscy właściciele wyciągów, zabrał śnieg ze stoków oszczędzając częściowo niektóre miejsca. Wszystko spłynęło. Jesteśmy w beznadziejnej sytuacji, nie można funkcjonować — załamuje ręce Tadeusz Kaim ze Szczyrku, prowadzący popularny wyciąg "Kaimówka". Dodaje, że prognozy nie są najlepsze, bo na piątek znów zapowiadają ocieplenie. W Szczyrku pomimo ocieplenia dobre warunki narciarskie są tylko na trasach sztucznie naśnieżanych. Tak jest np. w Szczyrkowskim Ośrodku Narciarskim (Czyrna-Solisko). W godzinach porannych można było szusować na śniegu zmrożonym, a pod koniec dnia na rozmiękłym. Na Skrzycznem szusować można tylko na trasie FIS (na odcinkach Skrzyczne-Jaworzyna, Grzebień-Doliny), pozostałe są zamknięte. Nieco lepiej jest na Salmopolu, gdzie Biały Krzyż, Harnaś, Bartuś czekają na narciarzy oferując dobre warunki. Korzystniejsze warunki czekają na narciarzy w Wiśle. W Soszowie i Cieńkowie jest ok. 65 centymetrowa warstwa śniegu, a goprowcy warunki narciarskie w obu ośrodkach określają jako dobre. Na Czantorii w Ustroniu i Zagroniu w Istebnej pokrywa śnieżna wprawdzie wynosi ok. 40 cm, ale warunki do jazdy na deskach określono jako trudne. Szusować można za to na Pilsku. Na trasach z Soliska do Kamiennej oraz z Buczynki do Soliska (nr 1) panują w miarę dobre warunki. Szczegółowy wykaz warunków na trasach Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego: - trasa nr 1 (Hala Skrzyczeńska -Migdalska - Czyrna) - BRAK WARUNKÓW - trasa nr 2 (Małe Skrzyczne - Hala Skrzyczeńska) -warunki dobre, 20-70 cm śniegu - trasa nr 2 (Hala Skrzyczeńska - Młaki - Czyrna) - BRAK WARUNKÓW - trasa nr 3 (Skrzyczne - Hala Skrzyczeńska) - warunki dobre, 30-70 cm śniegu - trasa nr 3 (Hala Skrzyczeńska - Płoncycka - Lerówka - Czyrna) - BRAK WARUNKÓW - trasa nr 4 (Hala Skrzyczeńska - Suwarniata - Suche) - warunki dobre/trudne, 10-50 cm śniegu - trasa nr 4 (Suche - Solisko) warunki dobre/trudne, 10-50 cm śniegu - trasa nr 5 (Hala Skrzyczeńska - Czyrna "Bieńkula") warunki dobre, 20-50cm śniegu - trasa nr 6 (Hala Skrzyczeńska - Płoncyka - Lerówka - Młaki - Suche) BRAK WARUNKÓW - trasa nr 7 (Hala Skrzyczeńska - Suwarniata - Suche) warunki dobre, 30-100 cm śniegu - trasa nr 7 (Suche - Solisko) warunki dobre, 20-100 cm śniegu - trasa nr 8 (Posrednie - Hala Posrednia) warunki dobre, 10-60 cm śniegu - trasa nr 9 (Wariant 9A Pośrednie - Hala Pośrednia) BRAK WARUNKÓW - trasa nr 10 (Pośrednie - Hala Pośrednia) - warunki dobre, 10-50 cm śniegu - trasa nr 11 "Golgota" - warunki dobre, 30-100 cm śniegu Źródło: Dziennik Zachodni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrbeem Napisano 13 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2011 Ja osmiele sie nie zgodzic z forumowiczem Janek57. Owszem, ocieplenie bedzie ale popatrzcie sami... przez caly poprzedni tydzien bylo to ocieplenie i jakos i Soszow i Nowa Osada wytrzymaly. Przed chwila sprawdzilem znow pogode na online meteo i sobota wyglada pieknie jezeli chodzi o warunki narciarskie. W prawdzie w dolinach temp. w dzien ma wyniesc 3 stopnie ale ma SYPAC caly dzien w Szczyrku i Wisle. Jezeli chodzi o warunki w Szczyrku to mnie za bardzo nie interesuja bo tam juz pewnie do lutego nie pojezdzi ale Wisl wyglada pieknie. Jutro snieg z deszczem a w sobote SNIEG SNIEG SNIEG od rana do ok 16 po poludniu pewnie. Ok, poniedzialek jest troche cieplejszy ale kto wierzy w to ze w 1 dzien wszystkie stoki splyna?? Ja nie . Szykujmy sie na powrot zimy :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 powrót zimy od 20 stycznia!! Minusowe temperatury i śnieg, tak więc kto wytrzymał do tego tygodnia wytrzyma do kwietnia:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 jak na razie ta pogoda jest dla mnie masakrystycznie stresująco - dołująca:mad: idzie łikend i jak nie wyskoczę gdzieś na nartki ( tylko gdzie:confused: ) , to będzie mnie po chałpie nosić:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Jurgów Może Cię Aklim trochę pocieszę moją relacją z Jurgowa, którą zamieściłem tutaj: http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&id_miejscowosci=1643 Choć co będzie dalej...jak odjeźdzałem z Jurgowa deszcz padał intensywnie. No, ale mają śniegu dużo i powinno wszystko przetrwać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 no właśnie, planuje na niedzielę gdzieś się ruszyć, gdyż grypa w końcu puszcza, a razem z nią nerwy:) no i tak na razie sobie głośno myślę jurgów/rusin/kluski/krynica/wierchomla ewentualnie kombinacja. wybiera się ktoś gdzieś może w te rejony? lub ma inne lepsze propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
So Seductive Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Dzisiaj rano w Polsat News , dosyć wcześnie bo było ok. 6:30 , pan reporter był właśnie w Jurgowie. No i powiem całkiem , całkiem. Z tego co można było zauważyć trasa ładnie przygotowana. Zachwalano też warunki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 no właśnie, planuje na niedzielę gdzieś się ruszyć, gdyż grypa w końcu puszcza, a razem z nią nerwy:) no i tak na razie sobie głośno myślę jurgów/rusin/kluski/krynica/wierchomla ewentualnie kombinacja. wybiera się ktoś gdzieś może w te rejony? lub ma inne lepsze propozycje? Ktos tu dzisiaj pisał ze Mosorny niexle wygląda;) aczkowlwiek do niedzieli daleko całe dwie doby;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Dzisiaj rano w Polsat News , dosyć wcześnie bo było ok. 6:30 , pan reporter był właśnie w Jurgowie. No i powiem całkiem , całkiem. Z tego co można było zauważyć trasa ładnie przygotowana. Zachwalano też warunki. Tak rzeczywiście było http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=185122094839895&set=a.177131145638990.39401.100000263177680 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Tatry: Trochę posypało W Tatrach i Zakopanem spadło od kilku do kilkunastu centymetrów śniegu. Czwartek przyniósł jednak ocieplenie i w niższych partiach śnieg szybko stopniał. Na Kasprowym Wierchu leży już przeszło pół metra śniegu. Dziś czynna była kolejka krzesełkowa i trasa narciarska w Kotle Gąsienicowym. Szlaki nadal są śliskie i zasypane cienką warstwą świeżego śniegu. Do wędrowania po górach potrzebne jest zimowe wyposażenie - raki, czekan, a w wyższych partiach sprzęt lawinowy. Obowiązuje drugi stopień zagrożenia lawinowego. Meteorolodzy na jutro zapowiadają w Zakopanem deszczową pogodę. W Tatrach może spaść kilka centymetrów śniegu. Tygodnik Podhalański --------------------------------------------------------------------------------------------------- Niech Pada, niech Pada...a jak jeszcze na Goryczkową dopada - to jadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Tatry: Trochę posypało W Tatrach i Zakopanem spadło od kilku do kilkunastu centymetrów śniegu. Czwartek przyniósł jednak ocieplenie i w niższych partiach śnieg szybko stopniał. Na Kasprowym Wierchu leży już przeszło pół metra śniegu. Dziś czynna była kolejka krzesełkowa i trasa narciarska w Kotle Gąsienicowym. Szlaki nadal są śliskie i zasypane cienką warstwą świeżego śniegu. Do wędrowania po górach potrzebne jest zimowe wyposażenie - raki, czekan, a w wyższych partiach sprzęt lawinowy. Obowiązuje drugi stopień zagrożenia lawinowego. Meteorolodzy na jutro zapowiadają w Zakopanem deszczową pogodę. W Tatrach może spaść kilka centymetrów śniegu. Tygodnik Podhalański --------------------------------------------------------------------------------------------------- Niech Pada, niech Pada...a jak jeszcze na Goryczkową dopada - to jadę Marboru,jeszcze jakieś dwa dni temu pisałem,że na Kasprowym ledwie 10-34cm. śniegu... Otwarte było! :eek: Ale nie o to chodzi.Jak już tam jechać,to się cieszyć trzeba,ale teraz warunków brak... niestety! Jeśli na Goryczkową,to musi dosypać. I to mocno musi dosypać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 14 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2011 Marboru,jeszcze jakieś dwa dni temu pisałem,że na Kasprowym ledwie 10-34cm. śniegu... Otwarte było! :eek: Ale nie o to chodzi.Jak już tam jechać,to się cieszyć trzeba,ale teraz warunków brak... niestety! Jeśli na Goryczkową,to musi dosypać. I to mocno musi dosypać! Dżony, o dosypanie mocne zatem, trzeba się modlić - wyjścia nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 15 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 No i leje na amen a tak mieliśmy nadzieję gdzieś jutro pojeździć... chyba nie będzie gdzie :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 15 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 Dzisiaj z rana zaliczyłem po raz kolejny Praciaki ludzi praktycznie zero, bo ulewa jak na wiosnę tam jest o dziwo stok jak na razie trzyma się nieźle jest jedno miejsce z odsłoniętymi minerałami, ale na początku pierwszego odcinka wiec łatwe do ominięcia. Jeździło się fatalnie śnieg ciężki zbity i przydałyby się wycieraczki automatyczne na gogle wróciłem cały przemoczony, ale co tam trzeba być twardym nie miętkim. Jedno jest pewne jak zima nie wróci w tym tygodniu to na przyszły weekend nici z jazdy będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghoost Napisano 15 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 Dzisiaj z rana zaliczyłem po raz kolejny Praciaki ludzi praktycznie zero, bo ulewa jak na wiosnę tam jest o dziwo stok jak na razie trzyma się nieźle jest jedno miejsce z odsłoniętymi minerałami, ale na początku pierwszego odcinka wiec łatwe do ominięcia. Jeździło się fatalnie śnieg ciężki zbity i przydałyby się wycieraczki automatyczne na gogle wróciłem cały przemoczony, ale co tam trzeba być twardym nie miętkim. Jedno jest pewne jak zima nie wróci w tym tygodniu to na przyszły weekend nici z jazdy będą. Dziwne...jeździło się fatalnie?!śnieg ciężki i zbity?!przydałyby się wycieraczki i wróciłeś przemoczony...?!a jeszcze pół godziny temu oglądałem na TVP 3 relacje z pod stoku Golgoty w SzCyrku gdzie Pan reporter mówił że w prawdzie pada rzęsisty deszcz ale chętnych do szusowania nie brakuje co widać jak powiedział za naszymi plecami po czym operator kamery robi 10 sekundowe zbliżenie na stok a tu... ZONK ani jednego śmiałka(desperata,fanatyka,zbocz...)uśmiałem się...prawie się ze śmiechu popłakałem...jak by tego było mało to Pan relacjonujący warunki i pogodę panujące w Gat-owskim ośrodku dodał na koniec , że jak usłyszał podobno w deszczu jeździ się całkiem fajnie...:eek: :eek: :eek: Pozdrowienia dla w/w reportera oraz całej stacji tvp 3 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 15 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 Dziwne...jeździło się fatalnie?!śnieg ciężki i zbity?!przydałyby się wycieraczki i wróciłeś przemoczony...?!a jeszcze pół godziny temu oglądałem na TVP 3 relacje z pod stoku Golgoty w SzCyrku gdzie Pan reporter mówił że w prawdzie pada rzęsisty deszcz ale chętnych do szusowania nie brakuje co widać jak powiedział za naszymi plecami po czym operator kamery robi 10 sekundowe zbliżenie na stok a tu... ZONK ani jednego śmiałka(desperata,fanatyka,zbocz...)uśmiałem się...prawie się ze śmiechu popłakałem...jak by tego było mało to Pan relacjonujący warunki i pogodę panujące w Gat-owskim ośrodku dodał na koniec , że jak usłyszał podobno w deszczu jeździ się całkiem fajnie...:eek: :eek: :eek: Pozdrowienia dla w/w reportera oraz całej stacji tvp 3 Hehe fajnie to ująłeś ktoś chyba komuś dał w łapę za te relacje z GATU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stasziek Napisano 15 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 ktos dzisiaj nartowal w jurgowie, bialce? w obu osrodkach wg stron www - warunki b.dobre. zastanawiam sie jak z tym sniegiem jest, czy jest bardzo miekko i na nartach SL bedzie ciezko pojezdzic.. pozdr. P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 15 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 (edytowane) W Beskidach jazda na resztkach śniegu Coraz trudniejsze warunki narciarskie panują w Beskidach. Ciepły halny, na którego pomstują wszyscy właściciele wyciągów, zabrał śnieg ze stoków oszczędzając częściowo niektóre miejsca. Wszystko spłynęło. Jesteśmy w beznadziejnej sytuacji, nie można funkcjonować — załamuje ręce Tadeusz Kaim ze Szczyrku, prowadzący popularny wyciąg "Kaimówka". Dodaje, że prognozy nie są najlepsze, bo na piątek znów zapowiadają ocieplenie. W Szczyrku pomimo ocieplenia dobre warunki narciarskie są tylko na trasach sztucznie naśnieżanych. Tak jest np. w Szczyrkowskim Ośrodku Narciarskim (Czyrna-Solisko). W godzinach porannych można było szusować na śniegu zmrożonym, a pod koniec dnia na rozmiękłym. Na Skrzycznem szusować można tylko na trasie FIS (na odcinkach Skrzyczne-Jaworzyna, Grzebień-Doliny), pozostałe są zamknięte. Nieco lepiej jest na Salmopolu, gdzie Biały Krzyż, Harnaś, Bartuś czekają na narciarzy oferując dobre warunki. Korzystniejsze warunki czekają na narciarzy w Wiśle. W Soszowie i Cieńkowie jest ok. 65 centymetrowa warstwa śniegu, a goprowcy warunki narciarskie w obu ośrodkach określają jako dobre. Na Czantorii w Ustroniu i Zagroniu w Istebnej pokrywa śnieżna wprawdzie wynosi ok. 40 cm, ale warunki do jazdy na deskach określono jako trudne. Szusować można za to na Pilsku. Na trasach z Soliska do Kamiennej oraz z Buczynki do Soliska (nr 1) panują w miarę dobre warunki. Szczegółowy wykaz warunków na trasach Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego: - trasa nr 1 (Hala Skrzyczeńska -Migdalska - Czyrna) - BRAK WARUNKÓW - trasa nr 2 (Małe Skrzyczne - Hala Skrzyczeńska) -warunki dobre, 20-70 cm śniegu - trasa nr 2 (Hala Skrzyczeńska - Młaki - Czyrna) - BRAK WARUNKÓW - trasa nr 3 (Skrzyczne - Hala Skrzyczeńska) - warunki dobre, 30-70 cm śniegu - trasa nr 3 (Hala Skrzyczeńska - Płoncycka - Lerówka - Czyrna) - BRAK WARUNKÓW - trasa nr 4 (Hala Skrzyczeńska - Suwarniata - Suche) - warunki dobre/trudne, 10-50 cm śniegu - trasa nr 4 (Suche - Solisko) warunki dobre/trudne, 10-50 cm śniegu - trasa nr 5 (Hala Skrzyczeńska - Czyrna "Bieńkula") warunki dobre, 20-50cm śniegu - trasa nr 6 (Hala Skrzyczeńska - Płoncyka - Lerówka - Młaki - Suche) BRAK WARUNKÓW - trasa nr 7 (Hala Skrzyczeńska - Suwarniata - Suche) warunki dobre, 30-100 cm śniegu - trasa nr 7 (Suche - Solisko) warunki dobre, 20-100 cm śniegu - trasa nr 8 (Posrednie - Hala Posrednia) warunki dobre, 10-60 cm śniegu - trasa nr 9 (Wariant 9A Pośrednie - Hala Pośrednia) BRAK WARUNKÓW - trasa nr 10 (Pośrednie - Hala Pośrednia) - warunki dobre, 10-50 cm śniegu - trasa nr 11 "Golgota" - warunki dobre, 30-100 cm śniegu Źródło: DZ z dnia 13.01 @Mario Oj, wątek czytam, tylko jakoś mi umknęło Edytowane 15 Styczeń 2011 przez Slash0r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 15 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 Slash0r czytaj wątek, bo to info było już tutaj. http://www.skionline.pl/forum/showpost.php?p=119496&postcount=648 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 Dziwne...jeździło się fatalnie?!śnieg ciężki i zbity?!przydałyby się wycieraczki i wróciłeś przemoczony...?!a jeszcze pół godziny temu oglądałem na TVP 3 relacje z pod stoku Golgoty w SzCyrku gdzie Pan reporter mówił że w prawdzie pada rzęsisty deszcz ale chętnych do szusowania nie brakuje co widać jak powiedział za naszymi plecami po czym operator kamery robi 10 sekundowe zbliżenie na stok a tu... ZONK ani jednego śmiałka(desperata,fanatyka,zbocz...)uśmiałem się...prawie się ze śmiechu popłakałem...jak by tego było mało to Pan relacjonujący warunki i pogodę panujące w Gat-owskim ośrodku dodał na koniec , że jak usłyszał podobno w deszczu jeździ się całkiem fajnie...:eek: :eek: :eek: Pozdrowienia dla w/w reportera oraz całej stacji tvp 3 Dziś oglądałem relację na TVP 3 ze SzCyrku z Golgoty... Oczywiście mowa byłe,że leje itp,ale warunki niby dobre!Podjechała do kamery pewna starsza pani i zachwala:"deszcz może przeszkadza,ale warunki wyśmienite i jazda bez kolejek - jest wspaniale!" :eek: Kiedy kamera skierowała się na stok,jak myślicie,co zobaczyłem?Stado minerałów!Widać je było wszędzie!No cóż,starsze pokolenie się cieszy,że w ogóle można pojeździć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 15 Styczeń 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 O ile można nazwać "+ em" to odkładać gotówkę przeznaczoną na "nasze stoczki" i szykować się na wyjazd do Austrii lub Włoch. Ja tym właśnie się pocieszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 15 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 O ile można nazwać "+ em" to odkładać gotówkę przeznaczoną na "nasze stoczki" i szykować się na wyjazd do Austrii lub Włoch. Ja tym właśnie się pocieszam Tyle że tam nie jest nic lepiej:rolleyes:, wrócił już Figo i przed momentem rozmawialiśmy, mówi że wygląda tam to bardzo źle:(, dzisiaj pomimo że maił skipass odpuścił jazdę zupełnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 15 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2011 Tyle że tam nie jest nic lepiej:rolleyes:, wrócił już Figo i przed momentem rozmawialiśmy, mówi że wygląda tam to bardzo źle:(, dzisiaj pomimo że maił skipass odpuścił jazdę zupełnie. Aż tak źle? :eek: Co za zima... Zdjęcia były fajne!Myślałem,że pośmiga trochu... Ładnie to wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghoost Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Dziś oglądałem relację na TVP 3 ze SzCyrku z Golgoty... Oczywiście mowa byłe,że leje itp,ale warunki niby dobre!Podjechała do kamery pewna starsza pani i zachwala:"deszcz może przeszkadza,ale warunki wyśmienite i jazda bez kolejek - jest wspaniale!" :eek: Kiedy kamera skierowała się na stok,jak myślicie,co zobaczyłem?Stado minerałów!Widać je było wszędzie!No cóż,starsze pokolenie się cieszy,że w ogóle można pojeździć... Johnny tak się zastanawiam od kilku dni..na "czym" Ci ludzie w SzCyrku zjeżdżają, na sztachetach z okolicznych płotów czy co?!DZIWIĘ się tym wszystkim DESPERATOM,nie szkoda im sprzętu?!,zdrowia?!,nerwów?!czasu?!,pieniędzy?!benzyny(gazu,ropy)?! Patrząc na posty forumowiczów(w tym i moje) z przed dwóch tygodni gdzie narzekaliśmy na cyt."zbyt silnie wiejący wiatr na górnych partiach Małego Skrzycznego","miejscowe sporadyczne przetarcia","rzadko napotykane po bokach drobniutkie nie groźne dla sprzętu kamyczki","drogie parkingi"itp.,itd....to zmieniam swoją opinię o panujących w tamtym czasie warunkach z -4 na +8 bo jak piszesz skoro ludzie mówią , że teraz jeździ się cudownie,bez kolejek i w ogóle jaki to SzCyrk(czyt.GAT) jest wspaniałym ośrodkiem to widzę jaki byłem ślepy i niesprawiedliwy... MERITUM jest takie ,że moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem dla Gat-u w tej chwili będzie zorganizowanie zawodów w zjeździe "na bele czym" z golgoty...gwarantuję , że będzie w końcu śmiesznie i adekwatnie do warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Ghoost zapaleńcy od nart będą jeździli gdzie się da i po czym się da byleby zjechać parę razy i 90% z nich wróci do domu z bananem na twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi