Sebyy Napisano 8 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2010 Jak ktoś chciałby mieć dłuższe i w miarę pewne rozeznanie w pogodzie to polecam tą stronkę http://gfspl.rootnode.net Na początku trochę może ciężko się połapać, ale za to później miód malina:D Tu bezpośredni link do parametru "wielkości natężenia opadów śniegu" http://gfspl.rootnode.net/gfspl/SNDP/03 Podziałka co 3 godziny, prognozowanie do 192h Pozdrawiam w nowym sezonie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 8 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2010 W Beskidach wieeeeje W Beskidach mocno duuuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 8 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2010 Będzie mocno wiało do piątkowego popołudnia włącznie - i bedzie sie stopniowo ochładzać. Wiatr w porywach do 5-6 B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 8 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2010 pokręcona ta pogoda Właśnie zawróciłem z służbowego wyjazdu w kierunku Katowic. W Bielsku jest idealna widoczność, wieje i jest ok +10. Tuż za Bielskiem od salonu Forda temperatura spadła do 0 stopni, cisza i totalna mgła z widocznością na kilkadziesiąt metrów. Skalkulowałem, że życie ważniejsze od pracy i zawróciłem. W Bielsku ponownie +10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Właśnie zawróciłem z służbowego wyjazdu w kierunku Katowic. W Bielsku jest idealna widoczność, wieje i jest ok +10. Tuż za Bielskiem od salonu Forda temperatura spadła do 0 stopni, cisza i totalna mgła z widocznością na kilkadziesiąt metrów. Skalkulowałem, że życie ważniejsze od pracy i zawróciłem. W Bielsku ponownie +10. Aktualnie w Bielsku 0 stopni , przechodzą takie śnieżne fale, Śnieg w Szczyrku czy Wiśle nie miał szans się utrzymać przez odwilż, przed wczoraj była dosłownie ulewa wczoraj +10 takie oto mamy zimy niestety. Wiec co do jazdy w weekend nie wiadomo. Temp ma od dziś być na minusie ale czy 2dni wystarczą na uzyskanie dobrej pokrywy z armatek nie sadzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 (edytowane) na własnie poważnie zastanawiam się nad weekendem:) Trasy przygotowane będą ale jeżeli przetarcia przykryją prowizoryczną warstwą armatek to niestety po kilku zjazdach będzie mnóstwo minerałów. To smieszne że w górach jest zero a niżej Gliwice, Zabrze -2!!! Makabra. Uwaga na drogach nie sypanych jest gołoledź! Edytowane 9 Grudzień 2010 przez przemo_narciarz uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 przynajmniej się od razu człowiekowi pucha cieszy jak widzi sypiący śnieżek za oknem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Właśnie zawróciłem z służbowego wyjazdu w kierunku Katowic. W Bielsku jest idealna widoczność, wieje i jest ok +10. Tuż za Bielskiem od salonu Forda temperatura spadła do 0 stopni, cisza i totalna mgła z widocznością na kilkadziesiąt metrów. Skalkulowałem, że życie ważniejsze od pracy i zawróciłem. W Bielsku ponownie +10. Faktycznie miejscami było wczoraj jej sporo - szczególnie na odsłoniętych terenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Małe Ciche i Jurgów Dzisiaj, kiedy wyjeżdżałem rano do MC temperatura była ok. 8-9 plus. Miałem wątpliwości, czy trasę otworzą - myślałem, że będzie miękko. Padał deszcz. Po dojeździe nowo wyasfaltowaną Oswalda Balzera (droga z Z-nego na Morskie Oko) zaczął wiać tak silny wiatr, padał śnieg i temperatura obniżyła się do -1. Myślałem, że pierwszy raz zrezygnuje z jazdy z powodu pogody. Poczekam...może będzie lepiej Było gorzej - temperatura ustaliła się na -5, wiatr i śnieg dopełniały uczucia zimna. Jednak wyciąg ruszył i przez chwilę nikogo nie było, myślę - zamkną zaraz i finito. Ale po parunastu minutach zobaczyłem narciarza z małą dziewczynką, którzy wjechali na górę i szykowali się do jazdy. Skoro dziewczynka daje radę, to ty stary byku chcesz do domu jechać No i szybko się zreflektowałem, wpinka i jazda. Twardo bardzo z rana - wziąłem gigantki, no ale gdzie tam. Potem trochę luźnej nawierzchni powstało i dopadało świeżego śniegu, więc było OK. Trasa przygotowana w połowie, na reszcie obszaru włączyli armaty i śnieżą ostro. Nie pamiętam, kiedy w takich warunkach jeździłem - zima okrutna się robi w Tatrach. Jutro rusza Jurgów - mam nadzieję, że pogoda nieco się poprawi, ale i tak jest fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaeres Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Czantoria stoi, Zagroń/Istebna stoi. Śnieg zjechał z gór jak na sankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Czantoria stoi, Zagroń/Istebna stoi. Śnieg zjechał z gór jak na sankach Za to działa Żar a jutro rusza ponownie Nowa Osada. Tylko jakie warunki narciarskie będą? :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Tylko jakie warunki narciarskie będą? :eek: Warunki będą na B.... Beskidzkie ,beznadziejne ,belejakie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 No tak pokazuje że u "Was" teraz kiszka odwilżowa mocna U mnie teraz -1, -2 i sypie śniegiem, wyżej w górkach trochę chłodniej. Za 2h test Zieleńca na nocnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Warunki będą na B.... Beskidzkie ,beznadziejne ,belejakie. Dlatego na weekend chyba lepiej kupić zgrzewkę i zostać w domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Na Żarze są dobre warunki i od 10 rano naśnieżają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Wirchomla SN Wierchomla będzie otwarta 10, 11, 12 grudnia 2010 w godz. 9.00-17.00 czynne będą wyciągi: Wierchomla 1, Szczawnik 1, Stonoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 W Bielsku strasznie syyyyypie! Pogoda chce chyba nadrobić braki w opadach śniegu z ostatnich kliku dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 Właśnie patrzyłem na stronke COS-u... podają,że czynna jest Kaskada i FIS... :eek: Dobra oferta dla tych,co chcą sobie zmienić kąt krawędzi,bądź zrobić strukturę na ślizgu... Tutaj ich stronka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 9 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Grudzień 2010 (edytowane) U mnie na podwórku i w Zieleńcu też spadło w przeciągu ostatnich kilku godzin około 30 centów. Warunki dziś nocna w Zieleńcu bajeczne, twarde podłoże i świeży śnieżek na wierzchu, troszkę maluczkich pagórków, i zwałeczków, ale bez żadnych problemów, można je przecinać można z nimi pohasać Ludzi na lekarstwo, ot paręnaście osób. Naprawdę fajne 2h w nogach. I sypie dalej, choć ciutkę słabiej. Rano bez pługa może być bida. Edytowane 9 Grudzień 2010 przez juice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2010 Właśnie patrzyłem na stronke COS-u... podają,że czynna jest Kaskada i FIS... :eek: Dobra oferta dla tych,co chcą sobie zmienić kąt krawędzi,bądź zrobić strukturę na ślizgu... Tutaj ich stronka. Lub strukturę twarzy A Face Lifting w wydaniu szczyrkowskich warunków wygląda tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 10 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2010 U mnie -9, odczuwalna -18, bo duje, no coż, ale trzeba się zbierać do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 10 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2010 Lub strukturę twarzy A Face Lifting w wydaniu szczyrkowskich warunków wygląda tak Powinienes w fullface'ie jezdzic :-) --------------------------------------- W szczyrku sypie i ratrak na solisku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 10 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2010 (edytowane) Powinienes w fullface'ie jezdzic :-) Ja mam jeszcze stary kask z Jawy z szybą... W szczyrku sypie i ratrak na solisku . Zapewne fujfuje rozstawia... -------------------------------------------------------------------- Brenna przesuwa rozpoczęcie sezonu narciarskiego na 18.12.2010. Tutaj stronka Edytowane 10 Grudzień 2010 przez johnny_narciarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tsol Napisano 10 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2010 Jak tam dzisiaj w Szczyrku na Skrzycznem ? Na stronie COS zmieniła się informacja na "warunki dobre". Czy wiecie coś na ten temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 10 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Grudzień 2010 Jak tam dzisiaj w Szczyrku na Skrzycznem ? Na stronie COS zmieniła się informacja na "warunki dobre". Czy wiecie coś na ten temat ? wiemy.. że nie można im wierzyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi