KubaBB Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 od 18tej w Szczyrku spora śnieżyca a od BP w Buczkowicach już deszcz. Z tego co patrze na kamerkę w szczyrku nadal mocno sypie śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarx5 Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 (edytowane) Witam serdecznie, cykliczny servis informacyjny dla narciarzy na regionalnym TVP Katowice - wydanie z dnia disiejszego 04.02.2011 http://www.tvp.pl/katowice/sportowe/narciarski-weekend/wideo/4-lutego/3898639 Edytowane 4 Luty 2011 przez Jarx5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Taaak sypie http://www.gat.pl/kamery/kamera2_szczyrk.htm Ale... Odwilż idzie i tak. Nie przesadzajmy z optymizmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Dziś dotarłem do Karpacza,wieje i pada deszcz:mad:Śnieg jest,jutro zobaczę czy da się pojeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 No, ze szukają frajera z wypchanym portfelem:D no sprawdze..rano, mimo tego deszczu:rolleyes:ale ze tam az tak drogo... no bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Darek nie pchaj się u nas na narty tylko prosto do Pepików Harachov itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Darek nie pchaj się u nas na narty tylko prosto do Pepików Harachov itd Wiem,chyba pojadę do Pec;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 no sprawdze..rano, mimo tego deszczu:rolleyes:ale ze tam az tak drogo... no bez przesady Upss, nie zrozumiałaś mojego przesłania:rolleyes:, chodzi mi o rewelacje ostatnich dni w sprawie inwestycji na Pilsku, której to oczywiście jak tylko ruszy to gorąco kibicuję, a jak się ukończy to jestem na pierwsze(wolnorynkowe) krzesło/gondolę(to 2 chętniej bym widział w tamtym miejscu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 4 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2011 Upss, nie zrozumiałaś mojego przesłania:rolleyes:, chodzi mi o rewelacje ostatnich dni w sprawie inwestycji na Pilsku, której to oczywiście jak tylko ruszy to gorąco kibicuję, a jak się ukończy to jestem na pierwsze(wolnorynkowe) krzesło/gondolę(to 2 chętniej bym widział w tamtym miejscu) upss piękna metafora;) takie przesłanie rozumiem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Upss, nie zrozumiałaś mojego przesłania:rolleyes:, chodzi mi o rewelacje ostatnich dni w sprawie inwestycji na Pilsku, której to oczywiście jak tylko ruszy to gorąco kibicuję, a jak się ukończy to jestem na pierwsze(wolnorynkowe) krzesło/gondolę(to 2 chętniej bym widział w tamtym miejscu) Telemix chyba by się sprawdził. Dla narciarzy wygodniejsze jest krzesło. O przepraszam myślę o sobie,wolę wjeżdżać z nartami na nogach niż je odpinać przed każdy wjazdem. A dla pseudo piechurów górskich którzy na nogach nigdy kasy na Halę Miziową nie wniosą kabinki byłyby w sam raz. Zarówno latem jak i zimą,kasa płynnie wjeżdżałby na Pilsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 http://powiatzywiec.pl/index.php/pogoda/warunki-narciarskie/705-w-dolinach-cieplo-na-trasach-swietnie Info o Korbielowie zaraz sprawdzimy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 (edytowane) Rzyki PraciakiByłem tam dzisiaj pierwszy raz. Jestem pod wrażeniem. Śniegu mają bardzo dużo. W niektórych miejscach rzeczywiście może dochodzić do 2 m (takie info jest na ich stronie). Trasy były przygotowane bardzo dobrze. Niestety temp. dodatnia bardzo zmiękczyła śnieg. Dzisiejszym minusem były zorganizowane na jednym fragmencie tras zawody, które w jeździe nie przeszkadzały, ale ilość ludzi do wyciągów w niektórych momentach była spora (kolejka na 5-10 min). Żal patrzeć jak gotowa kanapa marnuje się i czeka na zezwolenie na użytkowanie. Oby nie musieli jej rozebrać. Edytowane 5 Luty 2011 przez andy-w 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 No piękny i wygodny podest do wsiadania. Chwali się takie podejście do klienta.Kopara mi opadła,jestem szoku. I nie ma tu cienia ironii,którą mam we krwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Byłem tam dzisiaj pierwszy raz. Jestem pod wrażeniem. Śniegu mają bardzo dużo. W niektórych miejscach rzeczywiście może dochodzić do 2 m (takie info jest na ich stronie). Trasy były przygotowane bardzo dobrze. Niestety temp. dodatnia bardzo zmiękczyła śnieg. Dzisiejszym minusem były zorganizowane na jednym fragmencie tras zawody, które w jeździe nie przeszkadzały, ale ilość ludzi do wyciągów w niektórych momentach była spora (kolejka na 5-10 min). Żal patrzeć jak gotowa kanapa marnuje się i czeka na zezwolenie na użytkowanie. Oby nie musieli jej rozebrać. Byłem juz kilka razy na Pracicy. Kompleks bardzo fajny i godny polecenia.Tej Kanapy szkoda jak cholera Super duża restauracyjka na stoku z miłą obsługą i smacznym jedzeniem. Na barku lezy petycja w sprawie uruchomienia kanapy można składać podpisy (mają problem z Misiem :-) tak jak w szczyrku z Nietoperzem) Aktualnie te malutkie talerzyki Tatrypomy są baaaardzo wolne i dużo czasu traci się na wyjazd wyciągiem. Troszkę denerwuje dojazd busikami kiedy jest ogrom ludzi człowiek w środku czuje się jak sardynka w konserwie. Ogólnie warto się przejechać zobaczyć jakie fajne centrum narciarskie można zrobić w polskich górach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Ten podest to można by rzec jest peron. Kierowcy też są mili. Na zadawane pytania dot. pojazdu chętnie odpowiadali. Na dochodzących pasażerów czekali, pytali się tych w środku czy mają już jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Byłem dziś w Szczyrku. Przygotowanie ok bez większych zaskoczeń. Śnieg mokry, wolny. Bardzo silny wiatr momentami nie dało się jechać. Objechałem wszystkie trasy i wszystkie były fajne. Szybko się muldują przy takim śniegu, ale to normalne. Golgota szybko zorana bo z rana była awaria na wyciągu 8. Przedostatni kawałek trasy nr 4 ten po łuku nieprzejezdny. Trasa powinna być już dawno zagrodzona. Zimo wracaj.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Na barku lezy petycja w sprawie uruchomienia kanapy można składać podpisy (mają problem z Misiem :-) tak jak w szczyrku z Nietoperzem) Przy kasach też, i dziewczęta z kasy promiennym uśmiechem dziękują za każdy autograf:). A ja bym tym eko...(wiem co napisać ale system wygwiazdkuje) zapowiedział że lepiej będzie żeby kolej ruszyła, bo jak nie to misa brzusio rozboli, ale to bardzo rozboli:eek: Troszkę denerwuje dojazd busikami kiedy jest ogrom ludzi człowiek w środku czuje się jak sardynka w konserwie. W środku jak się jest to już pół biedy, można sobie wyobrazić że się jedzie taką dupną klatą jak na Ahorna, albo Margheritę, najbardziej irytujące t jest to czekanie na tą kołowo/terenową kolej:mad:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Byłem dziś w Szczyrku. ... Golgota szybko zorana bo z rana była awaria na wyciągu 8.... Awaria w Szczyrku??? Nie żartuj! Co to się porobiło...niby szczyt techniki, a jednak awaria:rolleyes: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 (edytowane) http://www.skionline.pl/forum/attachment.php?attachmentid=1787&d=1296906951 Co to za armatki koło wieży po lewej:eek: Jakieś nowe? Nigdy ich nie widziałem. Może zwiezione z górnego stoku? Jestem skończonym kretynem. I dzięki SB, że wczoraj studziłeś trochę mój zapał na Korbielów. Dzięki. A miałem jechać na Rzyki dzisiaj!!!!!! Żałuję jak c***. A co się działo w Korbielowie opiszę potem... Hehe, prognozy nie najgorsze. Także za tydzień już wiem co robię Wieczorna jazda w Rzykach:) Muszę wam powiedzieć, że w stu procentach zgadzam się z tym, że obsługa jest niezwykle miła. Panie w kasach z promienistym uśmiechem wydają karnety i życzą miłej jazdy. A kiedy coś stało się na górnym orczyku pan z budki szybko wybiegł i miło powiedział, że bardzo przeprasza i zaleca jazdę drugim wyciągiem, po czym zapewnił, że naprawa potrwa maksymalnie 15 minut. I rzeczywiście, po 10 minutach orczyk śmigał. Edytowane 5 Luty 2011 przez Slash0r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 (edytowane) Więc Korbielów. Pierwszy raz byłem w ośrodku gatu i więcej już nie pojadę. Jak pisałem miałem dziś być w Rzykach no ale ciekawość zwyciężyła. Ogólnie warunki fatalne, pod orczykami gałęzie i kamienie, trzeba omijać. Trasy nie najlepsze nawet te naśnieżane. Opiszę więc krótko: Trasa 3 znośne warunki, ale co najwyżej średnie. Baaardzo miękki śnieg, ale brak przetarć:eek: 1 (dolna część) i 2 mimo ściemy na stronie są nieczynne bo nie ma śniegu, no ale jakiś desperat na upartego przejedzie. Pamiątki po tym będą jednak spore:rolleyes: 1 (z Buczynki na Solisko). Warunki dobre na górze (nawet można było pozycję bardziej zjazdową przyjąć:eek:) na dole masakra, początkowo lód mieszany z gałązkami potem, przed zakrętem miękko jak cholera. KL Szczawiny to pierwsza kolejka krzesełkowa, na której miałem trochę stracha:D Wydawało się że nie wiadomo jakim cudem to stoi i jeszcze jedzie (cholernie wolno):eek: No cóż na szczęście dotarłem na górę. Piątka obok kolejki nie przejezdna. Orczyki V i VI. Co za idiota je załączył bez przeratrakowania torów!! Na torach lód i dziury ciężko była się utrzymać i upadek mógłby być baardzo niebezpieczny. Czarna nie czynna jak zawsze. Zsiadanie z wyciągu i pierwszy zonk. ARMATKA!!!:eek: Ale co z tego skoro obok niej ogromne pole z kamieni i oczywiście znak "uwaga kamienie na trasie" Nie da się tam jechać trzeba albo zdjąć narty albo robić slalom. A samo pole kamienne jest spore bo obejmuje prawie całą halę. 5 wzdłuż wspomnianych orczyków. Początek kamienie i przetarcia ale da się jechać nie ma fatalnie. Tak od 1/3 już dość dobrze, ale trzeba uważać na przetarcia. Trasa piątka trochę mnie rozśmieszyła. Płasko - ściana - płasko - ściana. Powinni to troszkę wyrównać, no ale roboty ziemne kosztują I tu kolejna armata, tylko że ta była tak maleńka, że ledwo ją było widać. Wzdłuż trasy rozwinięty jakiś wąż, pewnie do armatek:eek: Trasa 5a z Pilska do połowy miód. Pod koniec przetarcia, no ale już było blisko do Miziowej... Tak właściwie to się przyznam, że w górnych partiach nie wiem którymi trasami jeździłem bo widoczność to 10 metrów. Dawałem na czuja:D Patelnia. Wyglądała dobrze, jednak na dole trzeba się cisnąć 3 metrowym paskiem, bo bokach wywiane. Kilka przetarć z powodu wspomnianego wywiania również u góry. Trasa 6 przy wyciągu Kopiec. Zdecydowanie najlepsza na całym Pilsku. Warunki świetne trochę luźny śnieg przez co nie jechało mi się przyjemnie, ale na pewno jest tutaj najlepiej w całym ośrodku. Może 1 małe przetarcie. Niestety krótka. Nie jechałem z Bartka na Buczynke, ale z tego co widziałem z tej drugiej, to warunki fatalne. Ogólnie warunki złe. U góry śniegu niewiele, na dole roztopy i słabe warunki. Nie polecam. Ja już się tam nie pojawię, dopóki tego PKL nie przejmie. Nie wiało zbyt mocno nawet u góry, ale śniegiem rzucało bo słabo przeratrakowany. U mnie wieje 3 razy mocniej niż na Pilsku. Powiedzcie coś więcej o tyj petycji na Pracicy. Edytowane 5 Luty 2011 przez Slash0r 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 Ogólnie warunki złe. U góry śniegu niewiele, na dole roztopy i słabe warunki. Nie polecam. Ja już się tam nie pojawię, dopóki tego PKL nie przejmie. Nie wiało zbyt mocno nawet u góry, ale śniegiem rzucało bo słabo przeratrakowany. U mnie wieje 3 razy mocniej niż na Pilsku. A czego się spodziewałeś po ostatnich dniach? śniegiem rzucało bo słabo przeratrakowany Co to znaczy bo nie rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 (edytowane) śniegiem rzucało bo słabo przeratrakowany W sensie słabo ubity:rolleyes: w ogóle w gorne partie miał chyba ratrak jakieś problemy z dotarciem:rolleyes: @SB Sorry telefon zamarzł na górze i potem miał problemy z działaniem:D Edytowane 5 Luty 2011 przez Slash0r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 .... Zdjęcia, gdzie są zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 W sensie słabo ubity:rolleyes: w ogóle w gorne partie miał chyba ratrak jakieś problemy z dotarciem:rolleyes: Mokry śnieg trzyma tylko przez chwilę. Jak się go trochę rozjeździ to zaczyna być coraz gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 5 Luty 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2011 (edytowane) Mokry śnieg trzyma tylko przez chwilę. Jak się go trochę rozjeździ to zaczyna być coraz gorzej. Ale na górze był minus:eek: Ale pewnie masz rację, bo ja tak naprawdę na naturalnym to pierwszy raz w życiu jeździłem. A na dole to wiem, to normalne, że przy takiej pogodzie jest miękko. Edytowane 5 Luty 2011 przez Slash0r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi