johnny_narciarz Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Johnny tak się zastanawiam od kilku dni..na "czym" Ci ludzie w SzCyrku zjeżdżają, na sztachetach z okolicznych płotów czy co?!DZIWIĘ się tym wszystkim DESPERATOM,nie szkoda im sprzętu?!,zdrowia?!,nerwów?!czasu?!,pieniędzy?!benzyny(gazu,ropy)?! Patrząc na posty forumowiczów(w tym i moje) z przed dwóch tygodni gdzie narzekaliśmy na cyt."zbyt silnie wiejący wiatr na górnych partiach Małego Skrzycznego","miejscowe sporadyczne przetarcia","rzadko napotykane po bokach drobniutkie nie groźne dla sprzętu kamyczki","drogie parkingi"itp.,itd....to zmieniam swoją opinię o panujących w tamtym czasie warunkach z -4 na +8 bo jak piszesz skoro ludzie mówią , że teraz jeździ się cudownie,bez kolejek i w ogóle jaki to SzCyrk(czyt.GAT) jest wspaniałym ośrodkiem to widzę jaki byłem ślepy i niesprawiedliwy... Normalnie też mam wyrzuty... MERITUM jest takie ,że moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem dla Gat-u w tej chwili będzie zorganizowanie zawodów w zjeździe "na bele czym" z golgoty...gwarantuję , że będzie w końcu śmiesznie i adekwatnie do warunków. Jaki ośrodek,taki sprzęt trza zabrać... Najlepiej teraz zrobić zmasowany atak na wypożyczalnie,niewątpliwie szybciej padnie cały narciarski biznes w SzCyrku. Pan "Kriters" szybciej opuści Szczyrk,szybciej będzie szansa na normalne szusowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghoost Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Normalnie też mam wyrzuty... Jaki ośrodek,taki sprzęt trza zabrać... Najlepiej teraz zrobić zmasowany atak na wypożyczalnie,niewątpliwie szybciej padnie cały narciarski biznes w SzCyrku. Pan "Kriters" szybciej opuści Szczyrk,szybciej będzie szansa na normalne szusowanie. AMEN!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Wraca Mrożna zima. Witam Serdecznie Wszystkich. Wraca zima do Europy Środkowej:) Jeszcze trochę cierpliwości i poszusujemy po sztucznym a może naturalnym śniegu, w znośnych warunkach:cool: http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?PLZ=_____&PLZN=_____&LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=PL®ION=0001&WMO=x6559&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?PLZ=_____&PLZN=_____&LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=OS®ION=0001&WMO=00306&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Harenda Krótka relacja o warunkach narciarskich na Harendzie w dziale Pogoda: http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&id_miejscowosci=1088 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Kotelnica Relacja z soboty: http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&id_miejscowosci=87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 16 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2011 Ski Center Pracica pomimo nie najlepszej aury:confused:, zdecydowałem się dzisiaj na wieczorne nartowanie na Pracicy. Przekonany ,że będzie miękko wziąłem swoje X-Wingi Fury , które fajnie chodzą w takim miękkim, rozjeżdżonym śniegu.Na miejscu okazało się ,że wcale nie jest miękko tylko mocno twardo,śniegu tam jeszcze sporo a po ostatnich opadach deszczu stok jest tak ubity jak na trasach APŚ:eek: Niestety nie przeratrakowali tras przed wieczorną jazdą , jak to zwykle tam robią i efekt był taki ,że jeździło się , zwłaszcza w dolnej części, jak po bardzo twardym , przebronowanym , niezbyt równym , polu:eek:.Jak próbowałem szybciej jechać to musiałem uważać żeby mi plomby z zębów nie powypadały:eek: .Jazda w takich warunkach mocno dała się moim nogom we znaki więc po dwóch godzinach ewakuowałem się do domu.Generalnie,mając na uwadze to co się ostatnio dzieje z pogodą, byłem zaskoczony tak dobrymi warunkami śniegowymi jakie tam zastałem i gdyby tak jeszcze stok był przygotowany w sposób należyty to powiedziałbym ,że warunki na Pracicy są bardzo dobre . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 Witam Serdecznie Wszystkich. Wraca zima do Europy Środkowej:) Jeszcze trochę cierpliwości i poszusujemy po sztucznym a może naturalnym śniegu, w znośnych warunkach:cool: http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?PLZ=_____&PLZN=_____&LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=PL®ION=0001&WMO=x6559&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?PLZ=_____&PLZN=_____&LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=OS®ION=0001&WMO=00306&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 Janek57 - to Ty pisałeś ze na biały puch nie ma co liczyć. echhh a ja uparcie od dwóch tygodni ze zima bedzie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aldok63 Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 Klimatolog: dla narciarzy zima będzie krótka Deszcz, kilka kresek powyżej zera, mgła i gołoledź na drogach - tak wygląda tegoroczny styczeń nie tylko na południu kraju. Michał Godek, klimatolog z Uniwersytetu Wrocławskiego nie ma wątpliwości: nie wróży to długiej i śnieżnej zimy Więcej... http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,8957095,Klimatolog__dla_narciarzy_zima_bedzie_krotka.html#ixzz1BHCS0WFx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 Ferie na PodhaluNiestety zaczęły się ferie zimowe. Wygląda to tak, jak na fotce z Kotelnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 Niestety zaczęły się ferie zimowe. Wygląda to tak, jak na fotce z Kotelnicy. czarno to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mała_mi Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 czarno to widzę .... i tak do 27 lutego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 .... i tak do 27 lutego A potem najpiękniejsze narciarsko dni w całym sezonie Słoneczko, ciepełko, z rana stok zmrożony, dzień długi, ludzi mało bo kto by w marcu na narty jeździł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 Deszcz, kilka kresek powyżej zera, mgła i gołoledź na drogach - tak wygląda tegoroczny styczeń nie tylko na południu kraju. Michał Godek, klimatolog z Uniwersytetu Wrocławskiego nie ma wątpliwości: nie wróży to długiej i śnieżnej zimy Więcej... http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,35798,8957095,Klimatolog__dla_narciarzy_zima_bedzie_krotka.html#ixzz1BHCS0WFx Jest mowa o mrozie trwajacym około 10-14 dni. Liczmy na amaty śnieżne.Opadów (śniegu) ma byc niewiele. Ja ma najbliżej na Czantorię ,ale tam to jest teraz mało śniegu.Nie mam samochodu i turbaczę się PKS-ami. Pojadę tam za tydzień. Ludzi i tak wszędzie będzie pełno az do końca zimy. Wiadomo ferie i z tym sie trzeba pogodzić . W drugiej połowie lutego ma zawitać wiosna. Trzeba jeździć i nie marudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 Kiczera - dzisiaj od jedenastej, ludzi mało (nie wiem gdzie się podziali) kilka szkółek, wjazd na orczyk bez czekania. Warunki na stoku od średnich do ciężkich - zależy kto co lubi Stok nie ratrakowany więc trochę muld było. Od 14-tej pokazały się w górnej części dwa przetarcia do ziemi. Pogoda rekompensowała wszystko pozdr.Torres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evelda Napisano 17 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2011 mam pytanko jak tam warunki na gromadzyniu bo mam zamiar skoczyc z dzieciakami w okolicach 21-23 stycznia z GORY DZIEKI ZA INFO,POZDAWIAM I TRZYMAM KCIUKI Z WAMI ZA OPADY SNUEGU ;-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 18 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2011 Czy ktoś może wie jak wygląda na Węgierskim w Brennej? Mają na stronie napisane, że coś tam jest czynne, ale ta ich kamera jest do bani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Słońce na Kasprowym. W środę zmiana pogody Dziś na Kasprowym Wierchu panowały wymarzone wręcz warunki do podziwiania Tatr. Piękna pogoda, temperatura ok. 0 stopni. Po godz. 9 rano kolejki do kolejki na Kasprowy nie było praktycznie wcale. Trasa w kotle Gąsienicowym została dobrze przygotowana. Śnieg tylko trochę zmrożony, a narciarzy niewielu. Ze względu na zbyt małą pokrywę śniegu nadal zamknięta jest trasa w Kotle Goryczkowym i nartostrady do Kuźnic. Cały czas w Tatrach obowiązuje drugi stopień zagrożenia lawinowego. Jutro czeka nas zmiana pogody. Wieczorem ma zacząć sypać śnieg. W Tatrach opady mogą być umiarkowane. Może spaść od 10 do 15 cm białego puchu. Tygodnik Podhalański ------------------------------------------------------------------------------------------- Trzeba się szykować powolutku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 wacha się pomiędzy 20cm, a 80cm, warunki są nienajgorze. Hmmm i tak nie wiem o co chodzi z tym śniegiem więc raczej nie zawitam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Wisła Nowa OsadaWarunki do jazdy niestety trudne, śnieg mokry (cukier) nawet rano, nie przymroziło przez noc. W kolejce nie było długiego czekania, ale już na trasie ze względu na dużą przepustowość krzesła ludzi sporo.Ogólnie jakiś przetarć, czy wystających kamieni nie widziałem, mam nadzieje że temperatura spadnie w końcu to będzie lepiej.Pozdrawiam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Słońce na Kasprowym. W środę zmiana pogody Dziś na Kasprowym Wierchu panowały wymarzone wręcz warunki do podziwiania Tatr. Piękna pogoda, temperatura ok. 0 stopni. Po godz. 9 rano kolejki do kolejki na Kasprowy nie było praktycznie wcale. Trasa w kotle Gąsienicowym została dobrze przygotowana. Śnieg tylko trochę zmrożony, a narciarzy niewielu. Ze względu na zbyt małą pokrywę śniegu nadal zamknięta jest trasa w Kotle Goryczkowym i nartostrady do Kuźnic. Cały czas w Tatrach obowiązuje drugi stopień zagrożenia lawinowego. Jutro czeka nas zmiana pogody. Wieczorem ma zacząć sypać śnieg. W Tatrach opady mogą być umiarkowane. Może spaść od 10 do 15 cm białego puchu. Tygodnik Podhalański ------------------------------------------------------------------------------------------- Trzeba się szykować powolutku... Ciebie to tam wyjątkowo ciągnie... Choć specjalnie się nie dziwię,mimo drożyzny. Dziś po południu w B-B zrobiło się strasznie ciemno,choć do zachodu słońca było daleko.Tak się zastanawiałem,czy to zapowiada opady deszczu,śniegu czy może zapowiadany grad pieniędzy przez Krzysztofa Ibisza... Znając moje szczęście to na pewno chodzi o to drugie a tym bardziej trzecie... A poważnie to chyba wreszcie się trochę ochłodzi i sypnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas3 Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 bielsko Nareszczie sypie !!!!!!!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 19 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2011 Nareszczie sypie !!!!!!!:) Bez jaj, chwila marznącego deszczu i już podjar. Dajta zimie się rozkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adinml Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 Damy, damy się rozkręcić zimie W końcu coś się dzieje dobrego w pogodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 SzCyrkPo wczorajszej jeździe w Wiśle dziś pierwszy raz w tym sezonie odwiedziłem SzCyrk:) Domyślałem się, co może być bo informacja o warunkach nie napawała optymizmem, ale jechałem z młodzieżą więc nie nastawiałem się na jazdę non stop a jedynie na kilka zjazdów. Jeździłem na Julianie, raz zjechałem na dół do Soliska przez Golgotę by ponownie znaleźć się na Julianie. Byliśmy o 8:30,ludzi można powiedzieć zero:) Temperatura w końcu poniżej zera, cztery armatki mocno śnieżyły trasę na Julianach. Na trasie od góry warunki dobre, pod cienką warstwą świeżego śniegu twardo. Dolny odcinek to tak w 1/3 przygotowany, może jak teraz naśnieżą to w weekend będzie nieco szerzej. Zjazd w kierunku Golgoty zieloną ósemką podobnie,taki wąski pas 10, może 15 metrów ale spoko. Golgota też ok, choć tu już pojawiły się zwały świeżego śniegu.Ogólnie to jestem zaskoczony, bo myślałem że będzie jazda slalomem między kamieniami, a tu parę razy uśmiech na twarzy był. Porównując do wczorajszej jazdy na Nowej Osadzie to tu o wiele bezpieczniej na trasie no i warunki dziś już ze względu na temperaturę i lekki opad śniegu znacznie lepsze.Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ewa78 Napisano 20 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2011 warunki narciarskie zadaje mi się sukcesywnie powinny się poprawiać wczoraj zaczął padać śnieg w Żywcu, dziś już było biało:) jadąc przez Polskę dziś widziałam śnieg tyko do Częstochowy. W Wielkopolsce go nie ma;) Jest chyba jakaś szansa, tak jak myślałam od 20-12 bedzie corac bardziej biało. Tak powinno być toż to zima nie wiosna:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi