asiek Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 Nie martw się W czwartek będzie wielkie mrożenie Nie ma co się dziwić. W górach pierwszy bardziej obfity śnieg zawsze tak kończy. Teraz stopnieje go znaczna część, może nawet połowa, a potem znowu zacznie śniegiem walić Piękna wizja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 Ja bym się nie przejmował. Pogoda przy południowym wietrze jest w górach bardzo nieprzewidywalna. Może się okazać, że za chwilę przyjdą wielkie śnieżyce. I właśnie dlatego uważam, że realna prognoza to ta dwudniowa z meteo.icm.edu.pl (model UM), ewentualnie model COAMPS również z tej strony. U mnie według pogodynki miało być 0*C dzisiaj, a w południe zanotowałem 4.3*C, dlatego nie wierzę temu portalowi. Rozumie rozbieżności przy mocno plusowej temperaturze, ale różnic w prognozie kiedy warzą się losy śniegu nie trawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slash0r Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 18-19 grudzień - Mosorny Groń - Najgorętsze otwarcie sezonu! Program: Sobota 18 grudzień: 12:00 Uroczyste otwarcie OTN Mosorny Groń w Zawoi oraz sezonu narciarskiego w Małopolsce 2010/2011 14:00 Promocyjne zjazdy narciarskie na Mosornym Groniu w Zawoi: - Część artystyczno - rozrywkowa - Gry i zabawy na stoku - Zespół Justyna (?) - tańce śpiewy regionalne - Pokaz taneczny Afro Carnaval Niedziela 19 grudzień: Promocyjne zjazdy narciarskie na Mosornym Groniu Niespodzianka Plakat Ktoś się wybiera? Ja w ten weekend 18-19 zaczynam sezon, więc kto wie, może się zjawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 Witam, wczoraj tj. 05.12 gogota działała, ale tylko dla "wybranych" ,a mianowicie jakiejś szkółki oraz RODZIN nowego tworu, który nazywa się Szczyrkowski Ośrodek Narciarski . Kamerka była zablokowana i "patrzyła" tylko na Solisko, żeby nie kusić narciarzy. Śmiechu warte Po prostu umieją się promować No to ja w takim razie nie będę mi przeszkadzał, niech sobie sami SzCyrkowianie jeżdżą i za własne pieniądze utrzymują ośrodek:cool: Przyszła zima,powinni reklamować ośrodki narciarskie,a co reklamują na pierwszej stronie? LATO 2011 NAD MORZEM JUŻ W SPRZEDAŻY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewelinka5122 Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 (edytowane) polecam jazde w korbielowie:P KORBIELÓW miejscowość ta jest atrakcyjna,zima, latem i jesienią warto wybrać się na wycieczki piesze szlakami biegnącymi szczytami gór przez rezerwaty przyrody Pilsko, Rysianka i Romanka. Edytowane 6 Grudzień 2010 przez JC Post nie na temat - tu piszemy o warunkach narciarskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 długo ten post tu nie zagrzeje ewelinka5122 :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 Sobota 18 grudzień: 14:00 Promocyjne zjazdy narciarskie na Mosornym Groniu w Zawoi: A co oznacza ze zjazdy promocyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 A co oznacza ze zjazdy promocyjne? Będziesz musiał zapłacić tylko za wyciąg,zjeżdżać będziesz mógł gratis! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 Ja bym się nie przejmował. Pogoda przy południowym wietrze jest w górach bardzo nieprzewidywalna. Może się okazać, że za chwilę przyjdą wielkie śnieżyce. I właśnie dlatego uważam, że realna prognoza to ta dwudniowa z meteo.icm.edu.pl (model UM), ewentualnie model COAMPS również z tej strony. U mnie według pogodynki miało być 0*C dzisiaj, a w południe zanotowałem 4.3*C, dlatego nie wierzę temu portalowi. Rozumie rozbieżności przy mocno plusowej temperaturze, ale różnic w prognozie kiedy warzą się losy śniegu nie trawię baaaa, wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roszi Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 Szczyrk Witam wszystkich byl ktos moze w Szczyrku na stokach? moze mi ktos udzielic informacji jak tam na Białym Krzyzu oraz i innych stokach znajdujacych sie tam czekam i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 Witam wszystkich byl ktos moze w Szczyrku na stokach? moze mi ktos udzielic informacji jak tam na Białym Krzyzu oraz i innych stokach znajdujacych sie tam czekam i pozdrawiam W Szczyrku w weekend działał tylko Biały Krzyż. Na Skrzycznem zamknięte są wszystkie trasy, to samo w ON Czyrna-Solisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwed Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 Byłem w sobote na zagroniu trasa przygotowana w miare,okolo godz 11 jak sie troche rozjeżdził zmrożony śnieg to było całkiem ok troszke kamyczków ale dało sie ominac, narty bez rysy,troche było na srodku kulek lodowych,ostro naśniezali prawa strone, moze w ten weekend bedzie smigac juz całosc,w przyszły weekend napewno sie wybore tam ponownie:) Witam, czy na Zagroniu zrobili wreszcie taśmę pod krzesłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 Witam, czy na Zagroniu zrobili wreszcie taśmę pod krzesłem? niestety nie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 W Bielsku opad - niestety deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 Niestety prawie wszędzie jest opad deszczu, dopiero w okolicach 1300npm jest 0:/ Trudno jedyną zaletą będzie solidny podkład dla dalszych opadów, jeżeli odpowiednim czasie przejadą ratraki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 Wraca zima Głowa do góry. Wg naszych prognoz: http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&tab=prognoza&id_miejscowosci=23 od czwartku wraca zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 nowa kamerka na cieńkowie http://www.nat.pl/cam/kam.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 Głowa do góry. Wg naszych prognoz: http://www.skionline.pl/pogoda/?co=pogoda&tab=prognoza&id_miejscowosci=23 od czwartku wraca zima. Te nasze czy tam wasze prognozy to się za bardzo nie sprawdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 Oby tylko to co jest teraz na stokach nie spłynęło zanim mrozy powrócą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 wg. szczegółowych prognoz to deszczu już praktycznie nie będzie, a 2 dni plusowej temp. nic nie zmienią. Nie martw się teraz to juz jeździmy do maja:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 Te nasze czy tam wasze prognozy to się za bardzo nie sprawdzają Stasze wróćmy do tematu w czwartek. OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 niestety nie:( A przydałaby się bardzo. Często dochodzi tam do ekstremalnych sytuacji i zatrzymywania przez to kolejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 Z powodu braku taśmy podobno Pilsko jeździ tak wolno, bo niby ma techniczne możliwości na dużo szybsze funkcjonowanie, tylko pasażerom wtedy połamało by nogi Niestety, albo taśma albo technologia wyprzęgana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 Tak wyglądała Gogota w Szczyrku w sobotę. Ratraki jeździły aż miło! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 7 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Grudzień 2010 Tak wyglądała Gogota w Szczyrku w sobotę. Ratraki jeździły aż miło! Ej no JC przyznaj ze ten dolny ratrak to dodałeś w photoshopie W jeden jeszcze bym dał wiarę, ale dwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi