szorstki Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Witam Zastanawiam się nad goglami, do tej pory jeździłem bez, ale wiadomo jak to jest Dlatego szukam teraz czegoś, niezbyt drogiego, szaleć na razie nie będę nie wiadomo jak. Zastanawiam się nad tym: http://allegro.pl/gogle-fischer-fg-03-podwojna-szyba-antifog-etui-i1327219474.html Jednak teoretycznie mają parametry identycznie z czymś takim: http://www.dobrenarty.pl/inne/1,1964-nowe_google_woosh_w_23_6 Udało mi się dotrzeć do strony producenta tych "niemarkowych" i zajmują się też robieniem innych, dziwnych rzeczy okularów m.in., nie wiem czy sami to produkują, czy sprowadzają. Nie ma o Wooshu żadny opinii, więc nie wiem na ile informacje o produkcie są wiarygodne. Może lepiej wydać o 50zł i już, kupić Fishera? Choć teoretycznie są z tych samych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlik Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 (edytowane) witaj. Ja zakupiłem gogle K2 z ciemną szybą tylko dlatego ze mi sie podobały i miały odpowiednie parametry(chciałem z szybą białą ale takowe sa dużo droższe) no i pasowały do kasku(Brenda).Te co prezentujesz sa naprawde wystarczajace. kupuj wedle uznania.Firma napewno robi swoje-Będa z takich samych materiałów ale jakość wykonania wyższa.Ale naprawde te Woosh sa ładniejsze.:rolleyes: Edytowane 28 Listopad 2010 przez karlik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 (edytowane) Witam Zastanawiam się nad goglami, do tej pory jeździłem bez, ale wiadomo jak to jest Dlatego szukam teraz czegoś, niezbyt drogiego, szaleć na razie nie będę nie wiadomo jak. Zastanawiam się nad tym: http://allegro.pl/gogle-fischer-fg-03-podwojna-szyba-antifog-etui-i1327219474.html Jednak teoretycznie mają parametry identycznie z czymś takim: http://www.dobrenarty.pl/inne/1,1964-nowe_google_woosh_w_23_6 Udało mi się dotrzeć do strony producenta tych "niemarkowych" i zajmują się też robieniem innych, dziwnych rzeczy okularów m.in., nie wiem czy sami to produkują, czy sprowadzają. Nie ma o Wooshu żadny opinii, więc nie wiem na ile informacje o produkcie są wiarygodne. Może lepiej wydać o 50zł i już, kupić Fishera? Choć teoretycznie są z tych samych materiałów. Gogle Fischer to nie jest ten Fischer o którym myślicie To stworzona 2latatemu niby droższa marka Arctica (droższa nie znaczy lepsza) najpierw byla afera o logo Fischera później się jakoś dogadali. Ale gogle całkiem w porządku. Co do WOOSH to jakiś wynalazek szczerze polecił bym ci te Fischery Edytowane 28 Listopad 2010 przez KubaBB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlik Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Teraz duzo firm robi coś na licencji innej firmy. wiec jak masz luźne 50 zł to kupuj te "Fischer" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Teraz duzo firm robi coś na licencji innej firmy. wiec jak masz luźne 50 zł to kupuj te "Fischer" Tu nie było żadnej licencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szorstki Napisano 28 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Wcześniej za takie informacje zostałem posądzony o reklamę ale myślę, że to ciekawe, mianowicie... na http://http://woosh.pl/gogle.php możecie też zobaczyć, że sprzedają fajerwerki i znicze To mnie trochę odstraszyło i skłaniam się do tego Fishera, choć widzę że nabrałem się na nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 skłaniam się do tego Fishera, choć widzę że nabrałem się na nazwę Odradzam,posypią się po jednym sezonie.Szukaj i kupuj sprawdzony sprzęt,nie muszą to być najdroższe modele:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Dobre gogle powinny mieć szkła fotochromowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szorstki Napisano 28 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Szukaj i kupuj sprawdzony sprzęt,nie muszą to być najdroższe modele Najdroższe, czyli ok. 400-500zł? w sensnej cenie znalazłem jeszcze to: http://allegro.pl/gogle-uvex-cevron-polarwhite-mat-biale-i1336965780.html jak na uvex chyba jest ok, wyglądają w miarę solidnie - choć fotochromowego szkła nie ma i w tej cenie raczej nigdzie nie będzie... Czy ktoś ma może gogle Arctica albo Brenda i może ocenić trwałość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 To już lepszy ten Uvex,artica miałem okulary i kiedyś gogle-wytrzymały dwa sezony:D,ale nie martw się okley tylko 3:D;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 To już lepszy ten Uvex,artica miałem okulary i kiedyś gogle-wytrzymały dwa sezony:D,ale nie martw się okley tylko 3:D;) Oj Darku...zdecydowanie za dużo na nartach jeździsz, skoro gogle tak szybko się zużywają :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 To już lepszy ten Uvex,artica miałem okulary i kiedyś gogle-wytrzymały dwa sezony:D,ale nie martw się okley tylko 3:D;) a widziałeś kiedyś jak ładnie z chodzi chrom z Uvex Apache PRO po 10dniach (10 reklamacji w Sezonie HIT) lub Okulary Uvex Arrow z łuszczącym się lakierem ew jeszcze kilka innych modeli okularów z wypadającymi szkłami z oprawek lub też pękającą ramką przy szkle. Kolego zajmuje się handlem sprzętem sportowym głównie zimowym i z Uvexa wyleczyłem się kilka lat temu. Co do Arctici przez 5lat handlu ta firmą na palcach można policzyć jakiekolwiek reklamacje i swobodnie moge polecić produkty tej firmy tak i okulary jak i gogle które oferują od jakiegoś czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Czy ktoś ma może gogle Arctica albo Brenda i może ocenić trwałość? ja mam Brenda. Kupiłem jakieś 5 lat temu i do tej pory dają radę (nie parują, nie rozlatują się). w poprzednim sezonie odkleiła mi się gąbka nad szybką i przy większych prędkościach czuję lekki wiaterek w środku, choć w cieplejsze dni jest to całkiem miłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 A ja miałem arctice i były super, ale w tym roku zmieniłem bo guma była juz wytarta i nie trzymała. W articach była szyba amplifer i znalazłem identyczne scotty. Polecam SCOTT'a`! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szorstki Napisano 28 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 a jakiego kalibru, że tak powiem, są wasze gogle? Tzn. z jakiego przedziału cenowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 A ja miałem arctice i były super, ale w tym roku zmieniłem bo guma była juz wytarta i nie trzymała. W articach była szyba amplifer i znalazłem identyczne scotty. Polecam SCOTT'a`! Owszem gogle Scotta godne polecenia szczególnie z różowymi szybkami do 200zł modele Cure lub Cartel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 a jakiego kalibru, że tak powiem, są wasze gogle? Tzn. z jakiego przedziału cenowego Aktualnie pomiędzy 150-200zł masz duży wybór dobrych gogli. Ja posiadam Bolle Nova z szybka Modulator Vermilion (photohrom) pod 300zł tańsze wersje bez modulatora również są dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kociu8422 Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 jestem nowy na forum więc wszystkich witam. podpinam się pod temat aby nie tworzyc nowego. w zeszłym roku miałem pewne gogle na nartach bardzo fajnie sie w nich smigało niestety juz ich nie mam i chciałbym kupić takie same wiec mam takie pytanko czy ktos z was kojazy gogle maja napis na pasku "3F" jesli ktoś wie co to za gogle to prosze o podpowiedz a tak poza tym to jak dodac fotkę mam coś przykłądowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 29 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 Owszem gogle Scotta godne polecenia szczególnie z różowymi szybkami do 200zł modele Cure lub Cartel no wlasnie mówię, różowy czyli amplifer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi