Azmadan Napisano 26 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2010 No i jak co roku na BK najwcześniej startują... http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8722709,Sniegu_jest_malo__ale_sezon_narciarski_juz_mozna_zaczac.html Co roku tam zaczynamy :-P i co roku mówimy że masakra ale przynajmniej się dało... (ale w tym roku raczej nie pojadę :-/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 26 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2010 Zobaczę zadzwonię tam w Niedziele i może się tam przejadę na narty a nie mam daleko jak będzie daremnie to zawsze można na herbatkę wstąpić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 26 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2010 Nie no panowie.. szkoda sprzetu, za wszesnie jeszcze. Ty Az lepiej sie na Versysie tam wybierz :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 26 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2010 Zwracam honor :-D bylem, sprawdzilem, mozna jezdzic.. a do niedzieli przy tym tempie nasniezania plus naturalny opad, bedzie bardzo dobrze :-) az sie wierzyc nie chce ze sezon tuz tuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2010 TurboDymoMann też tam był i jakoś niemrawo wygląda... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 27 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2010 Zwracam honor :-D bylem, sprawdzilem, mozna jezdzic.. a do niedzieli przy tym tempie nasniezania plus naturalny opad, bedzie bardzo dobrze :-) az sie wierzyc nie chce ze sezon tuz tuz Potwierdzam Wczoraj przejeżdżałem przez salmopol i faktycznie są już nawet ślady po pierwszych narciarzach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolwik Napisano 27 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2010 Dzisiaj na jednej stacji tv pokazywali otwarty Biały Krzyż i już pierwszych śmiałków można było zobaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 27 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2010 tam już powinny być w miarę dobre warunki jak się pogoda polepszy to może się tam jutro wybiorę kości rozprostować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 27 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2010 Przed chwilą tam byłem. Są warunki, jeżdżą, wyciąg chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 27 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2010 Przed chwilą tam byłem. Są warunki, jeżdżą, wyciąg chodzi. Ja się jutro tam wybiorę jak warunki drogowe na to pozwolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemyR Napisano 27 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2010 Ja bylem jeszcze raz teraz. Mimo ze wczoraj wygladalo to dobrze, dzis wyglada jeszcze lepiej. Niestety narty odbieram dopiero w srode, ale kto moze i ma ochote zaczac sezon to polecam :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 27 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2010 No to lecę na strych po kask i resztę sprzętu i jutro do boju tylko mam nadzieję że się nie zjedzie masa ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 No to lecę na strych po kask i resztę sprzętu i jutro do boju tylko mam nadzieję że się nie zjedzie masa ludzi Napisz jak było Orientujecie czy w tygodniu będzie czynne? Czy tylko na weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Sezon w Polsce rozpoczęty. Zjawiliśmy sie na Białym Krzyżu z 13 letnim synem na 9 godz. Na parkingu wzdłuż drogi było już kilkanaście aut ( niektóre z bardzo odległymi rejestracjami: zachodniopomorskie, opolskie). W ciągu niecałej godziny zjechaliśmy 11 razy. Czynny jest tylko jeden ten talerzykowy wyciąg. Kolejki do wyciągu nie było ani razu. Naturalnego śniegu jest ok 10 cm. Na polance jest trochę naśnieżone, ale przy wyciągu gdzie ludzie hamowali trawa wystawała, kamieni i grudek ziemi nie było. Pogoda rewealcyjna, słoneczko i -3 stopnie. Wyjazd jak najbardziej udany, sezon rozpoczęty. W Szczyrku na pozostałych stokach prawie nic się nie dzieje. Na Golgocie nic nie śnieżą, orczyków brak na linie. Na Julianach podobnie.No ale GAT zawsze późno budził się do życia przed zimą. Na Kaimówce stoi armatka, ale nie było widać, aby śnieżyła. Myślę, że trzeba spokojnie czekać, aż zima zadomowi się na dobre (może to być w nadchodzącym tygodniu), a wtedy pozostali w Szczyrku ruszą łaskawie tyłki i otworzą jakieś trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Właśnie wróciłem z Białego Krzyża , warunki w miarę dobre , przy dole stoku wychodzi już trawa i glina , ludzi średnio ale na dole przy orczyku masakryczna kolejka trzeba czekać bardzo długo . Jeździłem ok 1 godz. ale wychodziłem z buta do góry trwało to niewiele dłużej niż porusza się orczyk. Brak miejsc parkingowych gość traktorem dopiero o 11 zaczął odśnieżać , może w tygodniu będzie lepiej ale sezon mogę uznać za otwarty .:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Właśnie wróciłem z Białego Krzyża , warunki w miarę dobre , przy dole stoku wychodzi już trawa i glina , ludzi średnio ale na dole przy orczyku masakryczna kolejka trzeba czekać bardzo długo . Brak miejsc parkingowych gość traktorem dopiero o 11 zaczął odśnieżać , może w tygodniu będzie lepiej Staszku :eek: Nie będzie lepiej - wszak to jest SzCyrk. W cywilizowanym świecie odśnieżają już o 4-tej rano żeby zdążyć przed pierwszymi gośćmi. Mam inny pogląd na dobre warunki,nawet w miarę dobre. Jak mogą być dobre skoro wystają kamienie,trawa i glina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Pstryknął ktoś z Was fotkę na Białym Krzyżu? Chociaż jedną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 (edytowane) Jak "kota" nie ma w domu to myszy harcują i fotek nie robią.:D Ale jak bardzo chcesz to jeszcze jest widno,wyjdę i to zaorane pole obok mnie sfotografuję. Będzie jak na Białym Krzyżu. Edytowane 28 Listopad 2010 przez MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ozzor Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Na Biały Krzyż wybrałem się pędem wczoraj, ledwo wjechałem pod górę około 18 bo sypało i było -7. Ale udało mi się zaliczyć 15 zjazdów we mgle. Dzisiaj rano około 9 było fajnie i w miarę pusto, jednak koło 11 ludzi tyle że 20 minut w kolejce do talerzyka i pojawiła się trawa na dole. Ogólnie, kto był wczoraj i rano pocieszył się pierwszym polskim śniegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 (edytowane) Pstryknął ktoś z Was fotkę na Białym Krzyżu? Chociaż jedną! Edytowane 28 Listopad 2010 przez Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Jadąc przez Szczyrk i patrząc na te wyciągi to aż mnie ciarki obeszły nic się nie dziejie itd nawet nic nie próbują robić żeby jakoś w miarę rozpocząć sezon na Białym Krzyżu chaos samochody stoją zaparkowane koło drogi parkingi nie odśnieżone gość o 11 zaczął traktorem jeździć tam gdzie jeszcze nikt nie zdążył zaparkować bardzo długie stanie do orczyka wolałem z buta chodzić i coś mi się zdaję że na 99% do szczyrku nie zawitam na narty w zimie szkoda nerwów i czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 (edytowane) Jadąc przez Szczyrk i patrząc na te wyciągi to aż mnie ciarki obeszły nic się nie dziejie itd nawet nic nie próbują robić żeby jakoś w miarę rozpocząć sezon na Białym Krzyżu chaos samochody stoją zaparkowane koło drogi parkingi nie odśnieżone gość o 11 zaczął traktorem jeździć tam gdzie jeszcze nikt nie zdążył zaparkować bardzo długie stanie do orczyka wolałem z buta chodzić i coś mi się zdaję że na 99% do szczyrku nie zawitam na narty w zimie szkoda nerwów i czasu Ja właśnie o 11 dotarłem na miejsce i jak znalazł gość mi traktorkiem miejsce zrobił po wysiadce oczywiście haracz musiałem dać, ale dziś była promocja i 2 zeta mnie skubnął było i jeździło się jak już pisali koledzy, ale co się dziwić dzisiaj niedziela wczoraj na TVN trąbili o tym dziś widziałem tam wóz TVP wiec ludzie dopisali, ale na pierwszy raz żeby rozruszać kości było super a kolejki to już dłuższe widziałem i też sie stało:) Pozdrawiam Edytowane 28 Listopad 2010 przez nurek1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Jadąc przez Szczyrk i patrząc na te wyciągi to aż mnie ciarki obeszły nic się nie dziejie itd nawet nic nie próbują robić żeby jakoś w miarę rozpocząć sezon na Białym Krzyżu chaos samochody stoją zaparkowane koło drogi parkingi nie odśnieżone gość o 11 zaczął traktorem jeździć tam gdzie jeszcze nikt nie zdążył zaparkować bardzo długie stanie do orczyka wolałem z buta chodzić i coś mi się zdaję że na 99% do szczyrku nie zawitam na narty w zimie szkoda nerwów i czasu Już parę ładnych lat temu do takiego właśnie wniosku doszedłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi