aklim Napisano 24 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2010 jeszcze wracając do mody na stoku:) ostatnio będąc na Stubaiu widziałem wielu młodzieńców poubieranych w takie wdzianka ,że szczęka opadała:eek: . Totalny oldskul , kurtki i spodnie wyglądały jak żywcem wyciągnięte z szafy z lat siedemdziesiątych , kolory też raczej jaskrawe . Mnie to się specjalnie nie podoba ,bo kiedyś w czymś podobnym jeździłem ( pewnie materiały inne ale krój identyczny:D ) no ale młodość , moda itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inomaciej Napisano 24 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2010 Też pozwolę sobie wtrącić do dyskusji. Ktoś wcześniej podsumowując swoją wypowiedź pisał, że on ma spodnie i kurtkę za niecałe 1000 zł. 600zł na kurtkę i 400 zł za spodnie np to mało? Ja bym nie kupił tak drogiej kurtki. Kupiłem przecenioną Iguanę za 350 zł po sezonie i uważam, że mam dobrą kurtkę i wcale nie tanią. Za 400 zł to w spodniach można przebierać do woli. Po co droższe czym się różnią, metką? A co z rzeczami z marketów spodniami za 150 zł, kurtkami za 250zł ? Ilu ludzi w tym jeździ to oni nie mieli by prawa na stok wyjść chyba,a jeżdżą tak samo jak inni. Kolega porównywał, że za 4000 za kurtkę można mieć dwa wyjazdy w alpy, a istnieją takie kurtki za 4000zł. Wyszywane złotą nitką pewnie, kto to kupi i po co jakiś absurd totalny. Żaden śmiertelnik nie wyczuje różnicy. Uważam, może się mylę, że od pewnego poziomu cenowego np 250-300 zł za spodnie i ok 350-400 zł za kurtkę można kupić w zupełności wystarczające i zadowalające rzeczy i to firm uważanych za dość dobre. Takie moje zdanie, każdy ma inne ale nie popadajmy w skrajność! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 24 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2010 Różnicę w jakości za, którą się płaci widać po pierwszym praniu i po kilku latach użytkowania. Żeby dolać oliwy do pieca to można kupić również narty które kosztują 35tys. zł. Czy to też będzie lans jak ktoś sobie zafunduje takie narty? Czy tylko chęć posiadania czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 24 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2010 Też pozwolę sobie wtrącić do dyskusji. Ktoś wcześniej podsumowując swoją wypowiedź pisał, że on ma spodnie i kurtkę za niecałe 1000 zł. 600zł na kurtkę i 400 zł za spodnie np to mało? Ja bym nie kupił tak drogiej kurtki. Kupiłem przecenioną Iguanę za 350 zł po sezonie i uważam, że mam dobrą kurtkę i wcale nie tanią. Za 400 zł to w spodniach można przebierać do woli. Po co droższe czym się różnią, metką? A co z rzeczami z marketów spodniami za 150 zł, kurtkami za 250zł ? Ilu ludzi w tym jeździ to oni nie mieli by prawa na stok wyjść chyba,a jeżdżą tak samo jak inni. Kolega porównywał, że za 4000 za kurtkę można mieć dwa wyjazdy w alpy, a istnieją takie kurtki za 4000zł. Wyszywane złotą nitką pewnie, kto to kupi i po co jakiś absurd totalny. Żaden śmiertelnik nie wyczuje różnicy. Uważam, może się mylę, że od pewnego poziomu cenowego np 250-300 zł za spodnie i ok 350-400 zł za kurtkę można kupić w zupełności wystarczające i zadowalające rzeczy i to firm uważanych za dość dobre. Takie moje zdanie, każdy ma inne ale nie popadajmy w skrajność! Temat jest tak głupi, że aż szkoda pisać, ale słówko jednak....... Przecież jakie siedzenie taki punkt widzenia, na zasadzie też że najedzony głodnego nie zrozumie. Można tak i tak, a dyskusje o sensie maja się jak dupa do księżyca. Na tej zasadzie facet kupuje wóź na 50 tyś i jest rozsądny, a ten za 200 tyś szaleniec Masz więcej ciapy to więcej wydajesz, nie masz to nie. Toż proste jak barania torba. Wyobraź sobie, że masz "luźne" 100 tyś. i obkupujesz się na zimę - będziesz oszczędzał 2 tys. bo coś Ci się podoba :eek: To "tylko" efekt skali i można to sprowadzi do wszystkiego, łącznie z wywodem o mądrości ludowej czy ktoś pije Krakusa czy Finlandię, albo jaka je szynkę. W tamtym roku facet w sklepie przy mnie kupował rękawice "narciarskie" i pytał się czy te za 40 złotych są już wystarczająco dobre bo widział za 20, więc jak 2 razy droższe to już chyba "Bentley". Ciekawe co by powiedział o tych za 500 - 600. I jaki to ma sens ? LUDZIE, co za głupie dyskusje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 24 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2010 A ja sobie na kijkach nalepiłem naklejki skionline to sie nazywa lans jak dotąd nikogo z takimi nie spotkałem ...a ja nie będę niestety Lanserem Skionline JC obiecał, że naklejki przyśle i nie chce przysłać, mimo, że się dopominałem Widocznie nie zasłużyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2010 ...a ja nie będę niestety Lanserem Skionline JC obiecał, że naklejki przyśle i nie chce przysłać, mimo, że się dopominałem Widocznie nie zasłużyłem Oj tam, oj tam. Prześle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 24 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2010 Na kijach- no o tym nie pomyślałem Misiek, box, żona i 3X kask i brakło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 26 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2010 Większość to chyba chłopy a kłócą się jak baby! Ten ma forsę , tamten chwali sie że dobrze jeżdzi, inny kpi sobie z biedniejszych, itp. Skończcie z tym tematem, nie warto. Każdy chciałby być piękny, zdrowy, inteligentny, bogaty i wszystko umieć. Ale tak nie jest! Bawmy sie więc na stoku, cieszmy z tego co mamy bo nic nie jest wieczne. A czy będziemymieli na grzbiecie Kjusa czy Alpinusa- jakie to ma znaczenie? PS. A ta nowa skoda przy domu z odpadajacym tynkiem na Słowacji też niech nikogo nie dziwi. A skąd wiadomo czy ów dom nie jest np. wynajmowany bądż stanowi mienie komunalne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 26 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2010 I jeszcze jedno znam SB i Figo ... osobiście I to jest lans niema to tamto. A tam...... Lans...... tak pisane,przez wielkie L ,to jest dopiero to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rofal Napisano 29 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 Oj tam, oj tam. Prześle No jasne mi też już wysłałeś Dzięki Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rysiek1231@onet.eu Napisano 2 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2010 cześć jato jestem jak kobitka typowa jarzeniówka kurtka i spodnie jak(kurczak)na stoku ale mnie przynajmniej widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asiek Napisano 2 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 2 Grudzień 2010 jato jestem jak kobitka typowa jarzeniówka kurtka i spodnie jak(kurczak)na stoku ale mnie przynajmniej widać Człowiek to jednak uczy się całe życie - nie wiedziałam, że typowa kurtka dla kobiety to jarzeniówka chyba popełniłam modowe faux pas W ogóle nie pomyślałam, że mężczyźni przejmują się swoim ubiorem na stoku. Zawsze "zarzucano" to tylko kobietom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi