aniabg1 Napisano 22 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 Witam Co sądzicie o tych nartach? Myślę aby mężowi sprezentować Obecnie jezdzi na fischerach RX 8 ale już są mocno zużyte. Warto czy nie warto wymieniać je na Atomic? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 22 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 Diametralna różnica,Czy podoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniabg1 Napisano 22 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 Jego umiejętności oceniam na bardzo dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 22 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 Trudno powiedzieć jeśli nie wypełnisz popularnej tu tabelki opisując w niej narciarską stronę swojej drugiej połowy. Tak to Ci możemy napisać - "narty fajne ale z drugiej strony to niekoniecznie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 22 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 Jak umiejętności na bardzo dobry to da rade;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniabg1 Napisano 22 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 Już uzupełniam 1. Płeć - mężczyzna 2. Wiek -35 3. Waga -100 kg 4. Wzrost -185 cm 5. Na nartach jeżdżę od 10 sezonów, ( 14-20 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 7-8 7. Moje buty to -nordica speedmachine 10, twardość 100-110 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - fischer RX8 9. Preferuję styl jazdy po przygotowanych stokach 11. Mój budżet na narty to około 1000 zł __________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniabg1 Napisano 22 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 dodam że z fischer RX8 mąż jest bardzo zadowolony tylko już są bardzo zniszczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 22 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 A dla czego chcesz kupić dla męża narty SL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 22 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 Jeśli tak to 170 cm i da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 22 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 Mowa u używanych nartach?Patrząc po budżecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniabg1 Napisano 23 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2010 A dla czego chcesz kupić dla męża narty SL? Widziałam dobra ofertę i po prostu zaczęłam się nad tym zastanawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2010 Jego umiejętności oceniam na bardzo dobre Jako żona,to bardzo dobrze:rolleyes:-inaczej nie może być,ale narta może tego nie docenić!:rolleyes:Nie robi się takich prezentów bez wiedzy zainteresowanych;).Chczesz sprawić prezent,spytaj męża czy taka narta jest w kręgu jego zaintersowań.To ,że na RX 8 było ok i fajnie,nie musi znaczyć,że na Atomic Sl będzie podobnie;)A wtedy-zupa .....;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 23 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2010 Przyszło mi do głowy, że koleżanka jako prezent, chce to poniżej - i budżet się zgadza i oznaczenie ...nikt nie zapytał które SL http://esklep.intersport.pl/pl/product/60301/narty-atomic-race-sl-aa0006000-+-wiazania-atomic-xto10-sport-ad5000116 Prawdę mówiąc nie wiem co to za narta, bo jeżeli nikt się nie pomylił w opisie na stronie to z żadną SL w zasadzie nie ma nic wspólnego. Może ktoś wypatrzy/wymyśli co to może być za narta naprawdę? Tak czy owak, mam wielkie wątpliwości co do narty, i nie wydaje mi się, żeby to był dobry pomysł dla solidnego faceta 100 kg, nawet przy długości 172 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 23 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2010 Tak czy owak, mam wielkie wątpliwości co do narty, i nie wydaje mi się, żeby to był dobry pomysł dla solidnego faceta 100 kg, nawet przy długości 172 cm Panowie nie popadajmy w obsesję długości:D,jeszcze nie tak dawno tacy mężczyżni jeździli slalom na 155 cm;),dopiero FIS wydłużył do 165 cm;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 23 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2010 Panowie nie popadajmy w obsesję długości:D,jeszcze nie tak dawno tacy mężczyżni jeździli slalom na 155 cm;),dopiero FIS wydłużył do 165 cm;) Chodzi mi w tym wypadku konkretnie o ten model dla tego człowieka - nie wiadomo co to właściwie jest ale raczej nie żadna prawdziwa SLka. Facet ma 100 kilo i jeździ dynamicznie - a narta wygląda na delikatną - do tego wiązanie do DIN10 - niby można podkręcić na maksa ale to chyba nie jest dobre rozwiązanie, lepiej, żeby sprężyna pracowała jakoś w środku zakresu - tak mi się wydaje Z ciekawości: kiedy faceci jeździli na 155? Nie kojarzę w kilku ostatnich latach a wcześniej jeździli na ...dłuższych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 24 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2010 Widziałam dobra ofertę i po prostu zaczęłam się nad tym zastanawiać Odpuść sobie dobrą ofertę bo to jest złudne. Fajnie wygląda w sklepie a na stoku to już tylko wielkie rozczarowanie. Poszukaj dla męża narty z grupy Cross Carve o dł. 176, R15, Taliowanie 118-72-104. Narta musi być odpowiednio twarda bo twój mąż swoje waży. Wiązanie powinno mieć DIN12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janki Napisano 24 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2010 Jeżdżę na nich 2 sezony i jestem bardzo zadowolony. Pytanie jest jeszcze jedno jaki Pani mąż ma skręt (krótki, długi). Ja jeżdze 8 sezonów i te narty na krótki skret są super. Z czystym sercem polecam. Nie wiem co to są za fishery, ale na tych atomicach mozna naprawde mocno pośmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 24 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2010 Jeżdżę na nich 2 sezony i jestem bardzo zadowolony. Pytanie jest jeszcze jedno jaki Pani mąż ma skręt (krótki, długi). Ja jeżdze 8 sezonów i te narty na krótki skret są super. Z czystym sercem polecam. Witam Autorka wątku zamilkła i pewnie nie dowiemy się o jakiego Atomica SL jej chodziło. Sprecyzuj chociaż Ty jakie cudo z czystym sercem polecasz:cool: Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 24 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2010 &-8 no prezent to idź na całość http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2997&id_modelu=4219 http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3292&id_modelu=4734 http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3105&id_modelu=4281 itp i będzie zadowolony nartka na 165-170 a najlepiej daj kasę i każ sobie wybrać - to będzie szczęśliwy , a jak nie to i tak będzie się bał przyznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szunaj Napisano 24 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2010 Witam O ile znam rynek - to aktualnie w sprzedaży 3 / trzy/ SL Atomica SL D2 - SL Ti - Race SL Te ostatnie w cenie 999 zł są od paru dni w Intersporcie - oferowane jako super promocja. Race SL to konstrukcja oparta na systemie Beta sprzedawana do sieci. Narta wybitnie rekreacyjna na poziomie Atomic C7 - bardzo łatwa, przyjazna dla początkującego narciarza i bałbym sie posadzić na niej narciarza cięższego jak 70-75 kg. Z pełna odpowiedzialnością - odradzam zakupu, Jestem przekonany, że z nowych nart w tej cenie ok. 1000 zl, dla Pana 100 kg i dużych umiejętnościach - będzie trudno. pozdrawiam janusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 26 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2010 Z ciekawości: kiedy faceci jeździli na 155? Nie kojarzę w kilku ostatnich latach a wcześniej jeździli na ...dłuższych :)Wcześniej tak,w latach 80 i 90- tych nawet o długości 203-207 cm.Upowszechnienie nart taliowanych spowodowała,że zawodnicy w sezonie 2000/01 w slalomie jeżdzili na nartach o długości 155cm,a narciarki 150 cm.W czasie Igrzysk Olimpijskich Zimowych w 2002 r. Salt Lake City większość narciarzy podczas slalomu korzystało z nart o dł.160 cm lub krótszych;)Z obawy o bezpieczeństwo narciarzy ,FIS w sezonie 03/04 ustalił minimalną długość 165 cm dla męźczyzn i 155cm dla kobiet. Wcześniej korzystali z radiusa 11-13m,dziś 14m. Pozdr:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 26 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2010 Kiedyś najdłuższy Omeglass miał dosyć krótką długość Jeździłem na tym 157 i powiem, że nawet były całkiem fajne, no może nie dla kolan:D http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=281&id_modelu=502 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 26 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2010 Wcześniej korzystali z radiusa 11-13m,dziś 14m. Pozdr:) Darek, a skąd te 14 dzisiaj się wzięło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 27 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2010 :)Wcześniej tak,w latach 80 i 90- tych nawet o długości 203-207 cm.Upowszechnienie nart taliowanych spowodowała,że zawodnicy w sezonie 2000/01 w slalomie jeżdzili na nartach o długości 155cm,a narciarki 150 cm.W czasie Igrzysk Olimpijskich Zimowych w 2002 r. Salt Lake City większość narciarzy podczas slalomu korzystało z nart o dł.160 cm lub krótszych;)Z obawy o bezpieczeństwo narciarzy ,FIS w sezonie 03/04 ustalił minimalną długość 165 cm dla męźczyzn i 155cm dla kobiet. Wcześniej korzystali z radiusa 11-13m,dziś 14m. Pozdr:) OK, dzięki, jakoś chyba przegapiłem ten okres albo mi wyleciał... Pamiętam, że w ok. 1998 narty mocniej taliowane pojawiły się na początku wyłącznie w gigancie a slalomy jeździli ciągle na długich. Potem właśnie nie kojarzę, poza tym, że sytuacja była bardzo dynamiczna tzn. sprzęt z sezonu na sezon się zmieniał. *** Wracając do głównego tematu wątku czyli Atomic Race SL z Intersportu - to wydaje mi się, że wytropiłem co to jest za narta W tym wątku sugeruję już odpowiedź, ale że mógł się zakopać i zostać niezauważony to się powtórzę - wg mnie to jest Metron 5 sprzed 3 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Darek, a skąd te 14 dzisiaj się wzięło :)Wraz z długością rośnie promień:DWiem,że FIS nie określa jaki promień powinna mieć slalomka do PŚ,ale gdzieś czytałem,że nie jest mniejszy niż 12 m,a z reguły właśnie w okolicach 14m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi