ziom10 Napisano 24 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2010 Czy do SL a i GS a używacie kijów o takiej samej długości? czy macie różne rozmiary? jak to się ma do wzrostu w waszym przypadku ja do krótkiego skrętu zdecydowanie wolę krótsze kije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TCarving Napisano 24 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2010 Ja używam podobnej długości ale w zasadzie do długieg skrętu mogą być odrobinkę mniejsze:) Przy krótkim skręcie długość kija powinna być idealnie dobrana a przy długim są raczej tylko do balansu:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 24 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2010 Czy do SL a i GS a używacie kijów o takiej samej długości? czy macie różne rozmiary? jak to się ma do wzrostu w waszym przypadku ja do krótkiego skrętu zdecydowanie wolę krótsze kije Ja używam jednych. GS. w gigancie gięcia się przydają a w slalomie nie mają znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 25 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 Ja używam jednych. GS. w gigancie gięcia się przydają a w slalomie nie mają znaczenia ... no i co na slalom zakladasz gardy a potem je sciagasz? ja uwazam ze warto miec dwie pary kijow, jedne z gardami drugie bez, dla mnie w kijach gigantowych giecie nie jest az tak wazne za to talerzyki w ksztalcie stozkow o wiele bardziej bo nie spadaja przy uderzeniu o tyczke 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo88 Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 ... no i co na slalom zakladasz gardy a potem je sciagasz? ja uwazam ze warto miec dwie pary kijow, jedne z gardami drugie bez, dla mnie w kijach gigantowych giecie nie jest az tak wazne za to talerzyki w ksztalcie stozkow o wiele bardziej bo nie spadaja przy uderzeniu o tyczke 2 pary napewno są wygodniejsze. Co do długości to w slalomie długie kije przeszkadzają natomiast w gigancie są ważne na starcie. Ja do slalomu uzywam 130cm a do gigantu 140cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 ... no i co na slalom zakladasz gardy a potem je sciagasz? ja uwazam ze warto miec dwie pary kijow, jedne z gardami drugie bez, dla mnie w kijach gigantowych giecie nie jest az tak wazne za to talerzyki w ksztalcie stozkow o wiele bardziej bo nie spadaja przy uderzeniu o tyczke no ściągam ale one schodzą bez wykręcania śrub. mi gięcie nie pomaga w jakiejs pseudoaerodynamice, tylko nie wale o tyczki w pozycji zjazdowej. poprostu nie jeżdżę w pucharze polski, ani zadnych wazniejszych zawodach i kasę zaoszczędzoną na kijach mam na cos innego ale nie mówię, ze to minus miec dwie pary kijów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 2 pary napewno są wygodniejsze. Co do długości to w slalomie długie kije przeszkadzają natomiast w gigancie są ważne na starcie. Ja do slalomu uzywam 130cm a do gigantu 140cm. Turbo, to ile Ty masz wzrostu? ok 190 chyba??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo88 Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 192cm;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 192cm;) prawie trafiłem... hehehe na zawodach jak startujesz, albo jak jeździsz na slalomkach to 165? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 192 a chude to takie !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turbo88 Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 192 a chude to takie !! Chudy ale byk:D Slalomki 165 a gigantki hmm. Startuje na 188 albo 191:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 25 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2010 byk byk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 26 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2010 ... no i co na slalom zakladasz gardy a potem je sciagasz? ja uwazam ze warto miec dwie pary kijow, jedne z gardami drugie bez, dla mnie w kijach gigantowych giecie nie jest az tak wazne za to talerzyki w ksztalcie stozkow o wiele bardziej bo nie spadaja przy uderzeniu o tyczke właśnie w tamtym rokku pozbyłem się talerzyków na gigancie i mam takie łyse teraz hehe.. szukam właśnie jakiś do kijów volkl racetiger sl, ciężko znależć bo są cięńsze, średnica 16mm.. chudy byku jak tam serwis idzie? z nowymi nartami opłaca się coś robić?? bo mam takowe ale wydaje mi się że na moje potrzeby nie trzeba.. a i mam jedne kije a propo:P zwykłe proste 130cm:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczek02 Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 wy się katujecie na twardych tyczkach, kupujecie szpej za gruba kasę a wystarczy... tyczki SoftPole, na nasze umiejętności i częstotliwość jazdy na tyczkach w zupełności wystarczą, ja mam i pomykam bez gardy i innych akcesoriów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi