Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Zawody skionline

jarek

Rekomendowane odpowiedzi

SL-ki to może i maja prawie wszyscy , natomiast ochraniacze to już raczej nie:rolleyes: . A przejechanie w jakim takim stylu slalomu bez ochraniaczy to już nie lada wyzwanie;)

... jak ktos nie ma ochraniaczy to moze brac tyczki na reke wewnetrzna (mysle o zawodach amatorskich przez A), z drugiej strony mysle ze nie jest to jakis wielki problem zeby pozyczyc ochraniacze na jeden weekend. Na dobra sprawe do giganta tez potrzebne sa ochraniacze w rekawicach na ramiona, moze na uda. W zeszlym sezonie na gigancie skiforum cala czolowka jechala w gumach wiec myslalem ze na skionline tez znajdzie sie grupka dobrze wysprzetowiona :D i dla odmiany zapodalibysmy slalom :D

Panowie, a na co wam te gumy? i te ochraniacze na giganta?:) najpierw proponuje przjechac go prawidłowo a później spinac się w gumach.. to miałyby byc amatorskie zawody w końcu więc jestem za tym żeby nie startowac w gumach:)

a i lepiej niech to będzie gigant bo jego wiekszosc forumowiczów przejedzie wolniej lub szybciej ale nie bedą się katowac.. bo na slalomie by tak było, bo trzeba go jedzic i jezdzic żeby coś z tego wyszło.

jestem za gigantem:D

dajcie znać kiedy jakieś zawody, albo zjazd forumowiczów skionline, jak jeszcze nie jest nic zaplanowane możemy coś pomyśleć nad wyjazdem weekendowym np czechy lub nawet polska (nie musi to być kurort wystarczy dobrze przygotowany stok), pokatujemy slalom troche. w gumie czy bez - to nie ma znaczenia (oczywiście mówię o ubiorze), ochraniacze nie są aż takim wydatkiem, żeby sobie każdy nie kupił...

dajcie znać kiedy jakieś zawody, albo zjazd forumowiczów skionline, jak jeszcze nie jest nic zaplanowane możemy coś pomyśleć nad wyjazdem weekendowym np czechy lub nawet polska (nie musi to być kurort wystarczy dobrze przygotowany stok), pokatujemy slalom troche. w gumie czy bez - to nie ma znaczenia (oczywiście mówię o ubiorze), ochraniacze nie są aż takim wydatkiem, żeby sobie każdy nie kupił...

mmmmm ;)

czyżbyś chciał zabrac głos na ten temat?:D

ja przed testami w kwietniu zjezdziłem sklepy w promieniu 100km od NS by kupic zwykłe, tanie, ochraniacze slalomowe na golenie.. nie ma takich choc znalazłem firmy nie związanej z nartami i tanio ale po za tym.. jest drogo:)

Zamówiłem wczoraj używkę scott'a za 100 zł, ale to używka i okazyjnie na dodatek;)

jakaś paranoja. za kawałek plastiku dawać 290 zł. ja ochraniacze gigantowe zrobiłem sobie samemu i co? działa! a kosztowało mnie to 30 zł + 16 na spray

Zamówiłem wczoraj używkę scott'a za 100 zł, ale to używka i okazyjnie na dodatek;)

jakaś paranoja. za kawałek plastiku dawać 290 zł. ja ochraniacze gigantowe zrobiłem sobie samemu i co? działa! a kosztowało mnie to 30 zł + 16 na spray

ja kupiłem kawałek plastiku firmy RBK i dałem 180zł.. dla mnie paranoja również:P ciekawe ile by kosztowały nowe gigantowe jakiejs renomowanej firmy.. zrobione z porządnego kawałka plastiku.. mi tam nie potrzebne, na tyle co sie giganta jezdzi to po co.. Bode Ty potrzebujesz miszczu:D

ja kupiłem kawałek plastiku firmy RBK i dałem 180zł.. dla mnie paranoja również:P ciekawe ile by kosztowały nowe gigantowe jakiejs renomowanej firmy.. zrobione z porządnego kawałka plastiku.. mi tam nie potrzebne, na tyle co sie giganta jezdzi to po co.. Bode Ty potrzebujesz miszczu:D

ja się sprzeciwiłem systemowi! o ile pamiętam to nowe ochraniache na przedramie Zidona bodajże kosztowały 249zł. śmiech. a mi te starczają, są zajebiste :D GLAS Fiber!

no z tym nie dużym wydatkiem to troche mnie poniosło - myślałem o gardach na kask ok 100 zł, gardy na kije do slalomu ok 100 zł no i około 200 zł golenie

można odpuścić kilka imprez i ochraniacze postawowe są w zasięgu nawet biednych studentów

możemy slalom pokatować

opcja karkonosze jest dobrą opcją dla mnie, ale słowacji też nie wykluczam

... no cóż, myślałem że będzie więcej zainteresowania slalomem z racji tego, że slalomki na forum rules + to że wiekszość preferuje krótkie skręty:D a tu jednka zonk :o

Ja tam jeden i drugi lubię tak samo więc dla mnie problemu z tym zorganizowaniem nie ma ;)

Zdecydowanie zależy mi na slalomie bardziej, ale i giganta mogę jeździc na SL ach (GS ów nie posiadam) - ale damy radę

zbierzmy tylko zainteresowaną ekipę i coś możemy zmontować

czytając wcześniejsze posty lub inne tematy na forum zauważyłem, że wśród nas jest kilku urodzonych organizatorów i tzw. przywódców mentalnych, może damy im szansę na zorganizowanie czegoś i wykazanie się... oczywiście przy czynnej współpracy pozostałych

myślę, zę po nowym roku warun już będzie odpowiedni

co Wy na to????

Jarek w akcie desperacji;):D ciśnie temat slalomu w innym , bardziej popularnym wątku :) , więc żeby go wesprzeć odgrzewam sprawę

ja miszczem slalomu nie jestem , ale jak ustawimy go na Sihelnym to zjadę choćby nie wiem co:cool::D . Ochraniacze mam więc mogę tłuc tyczki ile wlezie .

A tak bardziej poważnie , to próbowałem wcześniej jeździć na tyczkach bez tych wszystkich zabezpieczeń i był duży hamulec przed zbliżeniem się do tyczek . Dopiero jak się "uzbroiłem" to zdecydowanie pewniej ( co nie znaczy ,że dobrze technicznie:) ) zacząłem pokonywać slalom . No i ten łomot zbijanych tyczek - bezcenne:D