Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Odzież Narciarska Spyder - Nowa, Oryginalna!

JG77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam do sprzednia nową oryginalną odzież firmy SPYDER - sprowadzone na zamówienie z USA - niedostępne w Polsce.

Spyder Slalom Jacket - Http://allegro.pl/oryginalna-bluza-narciarska-spyder-usa-okazja-i1331345229.html

Spyder Training Short - http://allegro.pl/oryginalne-spodenki-spodnie-narciarskie-spyder-i1331346065.html

Obie rzeczy rozmiar M - zupełnie nowe z metkami.

POLECAM !

To są rzeczy po kosztach ani złotówki nie zarabiam ,dobrałem zły rozmiar a obecnie podaję szczegółowe wymiary ja tego komfortu przy zakupie nie miałem.Opłaciłem przesyłkę , VAT,i opłatę celną na wszystko mam rachunki do sprawdzenia.Bluza jest extra slalomowa i nie ściera się a spodenki takie nawet w europie są niedostępne.Dle każdego to nie jest cóż jeden jeździ Lexusem inny Ładą i tak już jest

• Like 1

a ja nie mówie że to źle tylko zazwyczaj amerykańska rozmiarówka jest zazwyczaj zawyżona, jak mierzyłem tą kurtkę w roz. XL to myślałem że się w niej utopię:P

co do bluzy, to wiem że model 2010/2011 ale no naprawdę sporo PLN za nią chcesz:) osobiście bym tyle nie dał, ale podoba sie:)

• Like 1

nie są takie same mieszkalem w usa i wiem ze ich M nijak się ma do naszego M :) tym bardziej jezeli np M youth men albo M men youth men to jest nasze dorosłe S coś takiego a za to męskie M no jak dla mnie coś ala L/XL

choć jeden wie o co mi chodzi:D ja mam na kurtce rozmiar M, a Bugi może potwierdzić że mały nie jestem hehe.. ta bluza Spyder fajna co jorguś prezentuje, spodenki to już dla gumowców:D

• Like 1

Panowie nie wciskajcie ciemnoty :rolleyes: rozmiarówka pająka jest taka sama w Europie i Stanach. Od paru ładnych lat kupuję ciuchy tej firmy w USA, i jeszcze mi się nie zdarzyło żeby oznaczenie europejskie różniło się wymiarami od amerykańskiego. Inaczej nie zabierałbym głosu.:cool:

Swoją drogą Spyder większość swoich wyrobów szyje w Indonezji.

mieszkalem w usa i wiem ze ich M nijak się ma do naszego M

Nie zawsze, niektóre firmy ( szyjące w Europie ) jeszcze trzymają się pierwotnej amerykańskiej rozmiarówki.

Do rzeczy- na każdej porządnej stronie producenta jest dokładna tabela, która pokazuje jakie wymiary w cm. , czy calach ( inches) odpowiadają oznaczeniu kodowemu. Są też odpowiedniki kodów dla różnych państw np. D 10 - F 204 - GB 48/50 - USA XL - CDN XL, XG.

Warto patrzeć na kody państwowe, one są najmniej przekłamane.

Bałaganu narobili Azjaci ( niestety u nich szyje się 90% ubrań) którzy zaczęli przydzielać amerykańskie kody ( S, M, X, XL, itd.) spod dużego ( właściwie drobnego :rolleyes: ) palca. Niektóre firmy dbające o swój wizerunek są w stanie ich przypilnować co do odpowiedniego oznaczenia wielkości. Jednak są to firmy nieliczne. Stąd burdel w kodach wielkości.

• Like 2