Anita_Z. Napisano 21 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2010 (edytowane) Chciałam kupić kask narciarski dla synka na prezent, znalazł sobie coś takiego: Kask narciarski produkcji niemieckiej dla najmłodszych. Kaski juniorskie firmy Casco "rosną" razem z użytkownikiem dzięki zastosowaniu systemu dopasowania kasku do kształtu i rozmiaru głowy - Disk-FitTM. Komfort użytkowania zapewnia system otworów wentylacyjnych FreshAirTM Ventilation . Teraz zupełnie nowy design dla wersji MINI PRO. PEŁNY OPIS: Monocoque in mold plusTM - powłoka zewnętrzna oraz absorbująca wstrząsy powłoka wewnętrzna są połączone w jeden nierozdzielny element. To tworzy doskonałe połączenie bardzo małego ciężaru z wysoką wytrzymałością. Korpus produktu całkowicie pokryty Monocoqu'em dla zwiększenia sztywności i absorpcji drgań. Light Weight Helmet - maksimum ochrony przy minimalnym ciężarze kasku. FreshAirTM Ventilation - przepływ powietrza kontrolowany jest przez wyszukany system przepływowy w warstwie wewnętrznej kasku. Z tego powodu ilość otworów wentylacyjnych ma drugorzędne znaczenie. CASCO Disc-Fit-SystemTM - wewnątrz kasku zainstalowana jest opaska wokół głowy z pokrętłem na potylicy. Zapewnia precyzyjne dopasowanie kasku do rozmiaru i kształtu anatomicznego głowy użytkownika. w związku z tym mam pytanie - czy ktoś z Was jeździł w kaskach Casco? albo zna kogoś kto jeździł? jakie są Wasze opinie - ja wiem tylko, że to ponoć niemiecka firma - proszę o jakieś informacje.. Edytowane 21 Listopad 2010 przez SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 21 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2010 casco- bardzo zaufana firma świetne produkty ! doskonała jakość sprawdzony towar:) liczy się na rynku naprade godny zaufania mozesz smiało kupić go synkowi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 21 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2010 Chciałam kupić kask narciarski dla synka na prezent, znalazł sobie coś takiego: http://www.ultrasklep.pl/produkt/casco_minipro_10bluewhite/ w związku z tym mam pytanie - czy ktoś z Was jeździł w kaskach Casco? albo zna kogoś kto jeździł? jakie są Wasze opinie - ja wiem tylko, że to ponoć niemiecka firma - proszę o jakieś informacje.. Nie mam takiego ale wiadomo, że Casco to dobra i znana firma, niestety na ogół są to niezbyt tanie produkty. Z innego wątku można się dowiedzieć, że Casco produkuje też kaski podinnymi brandami, dla innych firm, znanych, dobrych i ceniących się. http://www.skionline.pl/forum/showpost.php?p=111572&postcount=37 Tak, że nie ma się czego obawiać co do firmy, a co do konkretnego modelu, to uczulam, żeby bez przymierzania nie kupować, i radzę przymierzać razem z goglami - to tak na wszelki wypadek piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 21 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2010 Niektórym to i linaka pozwala się załączyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2010 (edytowane) Niektórym to i linaka pozwala się załączyć! Oj, Robert:rolleyes: No wybacz, jest niedziela, ja co prawda nie z tych co śpią do posranej godziny, ale wpierw jak to w niedzielę troszkę przyjemności czyli 3SAT i alpenpanorama przy kawusi:). A teraz popatrz powyżej:rolleyes: Zadowolony? Wracając do tematu polecił bym kask POC POCito Skull Kask również jest "rosnący", cena jest podobna i można go pomacać(a to ważne w przypadku produktów na miarę) w normalnych sklepach, a nie wirtualnie w jakimś tam sklepie internetowym:cool:. No i ten kolor.... ...bez problemy znajdziesz dziecko na stoku z odległości nawet kilkuset metrów, a jak się zgubi to również, mówię szczerze, wiem coś o tym... bywało tak że zgubiłem dziecko 2 razy w ciągu 1 dnia:eek: - i nie w Białce:eek: Edytowane 21 Listopad 2010 przez SB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 21 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2010 synek ma dobry gust. Zarówno z technicznej jak i wizualnej strony Nie używam Casco, ale polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2010 synek ma dobry gust. Zarówno z technicznej jak i wizualnej strony Nie używam Casco, ale polecam! Wszystkie Twoje porady są takie "cenne"? Jak można polecać komuś coś nie mając z tym czymś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 21 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2010 Wszystkie Twoje porady są takie "cenne"? Jak można polecać komuś coś nie mając z tym czymś doświadczenia? Strasznie się do wszystkiego doczepiasz, no ale cóż, może to brak śniegu mimo połowy listopada tak na Ciebie działa - miejmy nadzieję nie mam kasku casco, ale ma go moja koleżanka i jest zadowolona. Sam nawet chciałem sobie go kupic, ale nie miałem pieniędzy miszczu. Czy to błąd, że go poleciłem ? To tak jakby Twój znajomy zastanawiał się czy kupic Opla calibrę czy mercedesa SLR'a, a Ty bez wątpienia powiedziałbyś MERCEDES, mimo, że nim nie jeździłeś. poprostu niektóre produky mają tak wyrobioną renomę, że nie trzeba ich posiadać, żeby wiedzieć że są dobre chill SB, chill! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 21 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2010 Strasznie się do wszystkiego doczepiasz, no ale cóż, może to brak śniegu mimo połowy listopada tak na Ciebie działa - miejmy nadzieję nie mam kasku casco, ale ma go moja koleżanka i jest zadowolona. Sam nawet chciałem sobie go kupic, ale nie miałem pieniędzy miszczu. Czy to błąd, że go poleciłem ? To tak jakby Twój znajomy zastanawiał się czy kupic Opla calibrę czy mercedesa SLR'a, a Ty bez wątpienia powiedziałbyś MERCEDES, mimo, że nim nie jeździłeś. poprostu niektóre produky mają tak wyrobioną renomę, że nie trzeba ich posiadać, żeby wiedzieć że są dobre chill SB, chill! Nie polecił bym ani Opla, ani Mercedesa, bo ani jednego, ani drugiego nie miałem, za to miałem na moim łbie kask Casco i wybitnie mi nie leżał, ale to za mało aby go komuś odradzać... jeszcze się musisz dużo nauczyć młody człowieku:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 21 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2010 Nie polecił bym ani Opla, ani Mercedesa, bo ani jednego, ani drugiego nie miałem, za to miałem na moim łbie kask Casco i wybitnie mi nie leżał, ale to za mało aby go komuś odradzać... jeszcze się musisz dużo nauczyć młody człowieku:cool: Boże drogi, również miałem go na głowie i co w związku z tym? myślisz, że 3 min w w sklepie cos zmieniły ? byle mulda i wada konstrukcyjna może przyczynic sie do tego, ze bedzie spadał na oczy Człowiek uczy się przez całe życie, a mnie życie nauczyło również, że casco nigdy lipy nie dało i był to jeden z pierwszych kasków, które miałem na liscie kiedy kupowałem nowy garnek. i podejżewam, ze gdyby nie to, ze miałem tydzien do sezonu a pan w sklepie powiedział mi, że sprowadzi ten kask max w przeciągu 3 tyg to bym go wziął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 22 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 czy ktoś z Was jeździł w kaskach Casco? albo zna kogoś kto jeździł? jakie są Wasze opinie - ja wiem tylko, że to ponoć niemiecka firma - proszę o jakieś informacje.. Użytkuję sobie Casco z serii SP już ponad 2 sezony i jestem z niego bardzo zadowolony. Wcześniej miałem salomona, no ale niestety że czajnik niewymiarowy coś pomiędzy L a XL, to albo był ciasny albo latał (podobnie było w przypadku kasków innych firm, które mierzyłem w sklepach). Casco rozwiązał ten problem swoją regulacją z tyłu głowy za pomocą pokrętła. Co prawda miałem obawy co do tego systemu, gdyż w sieci można było znaleźć informacje o tym, że "ponoć żyłki się urywają" no ale mnie do tej pory coś takiego nie spotkało i mam nadzieję, że tak już pozostanie. Poza tym kask zapewnia dobrą wentylację, jest łatwy do czyszczenia i w porównaniu do salomona ma bardzo "miły w kontakcie":p pasek pod brodą. No i w zestawie jest estetyczne etui . Co do zapewnienia bezpieczeństwa, to mogę opierać się w głównej mierze na danych producenta, gdyż poza kilkoma glebami i zebraniami parę razy tyczek centralnie na czoło, jak do tej pory bardziej go nie testowałem i niech tak pozostanie. Tak więc ja polecam:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 22 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 Wracając do tematu polecił bym kask POC POCito Skull Kask również jest "rosnący", cena jest podobna i można go pomacać(a to ważne w przypadku produktów na miarę) w normalnych sklepach, a nie wirtualnie w jakimś tam sklepie internetowym:cool:. gdzie można pomacać kaski POC? w których sklepach o to mi chodzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 22 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Listopad 2010 w sieci kłiksilwer np. w krk w "galerii kaźmirz":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kwitekewelina Napisano 23 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Listopad 2010 Właśnie szukam kasku na prezent dla szwagra, mam pytanko co polecacie w przestępnej cenie no i coś porządnego aby trochę dłużej służyło niż 2 sezony:D ----------- suknie wieczorowe-ferie zimowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi