johnny_narciarz Napisano 16 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2010 Zawsze mówiłem,że matematyka to najłatwiejszy przedmiot w szkole. Jakby nie liczyć,to Figo i SB mają rację! Paliwo + parkingi + karnety + żarcie + browary + bardzo prawdopodobny mandat za prędkość > wyjazd w Alpy Dlaczego więc mimo to jeździmy na nasze stoki? No bo niestety(niestety?:eek:) przychodzi weekend,za oknem pięknie biało,no i jak tu zostać w domu,kiedy Polsat bombarduje nas "rozwijającymi" intelektualnie serialami? :eek: Wędkarstwo pod lodowe mnie nie kręci,kryte baseny przepełnione itd,a w domu nie wysiedzę!Shopping tym bardziej odpada... Więc się jedzie tu albo tam,bo może nie będzie tak źle... Są jeszcze inne aspekty sprawy,jak plany mieszkaniowe,ślub :eek: ,auto nie koniecznie nadające się do takiej wyprawy(bo trza by coś pogrzebać,a to kosztuję) i wiele innych,które uniemożliwiają wyjazd jak np. brak urlopu. Niestety nie same suche wyliczenia decydują,gdzie się poszusuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 W profilu oczywiście piszesz enigmatycznie że jesteś z południa, tak jak by to była jakaś tajemnica co to za miejscowość, no ale nie ważne... Nawet jak byś był z samiuśkigo południa to na Chopok masz stówkę w jedną stronę, czyli w dwie 200 razy 30 wyjazdów 6000 km:eek: No na takie nartowanie to mnie nie stać Na chopok na 1 dzień? hmm... raz w maju byłem. Nie chce brnąć w tym temacie bo już było takich mnóstwo. Ale żeby spędzić 30dni w austrii trzeba by wydać 7000zł 7dni=ok.2tyś. ------------------------------------------------------------------------ Wracając do tematu nasze rodzime ośrodki zbroją się .... w śnieg. Portal korbielów donosi (http://korbielow.net) że idzie zima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 (edytowane) Tylko skąd wezmą śnieg... A KIEDY TAM BYŁ ŚNIEG!!!? Zawsze ilekroć tam miałem nieprzyjemność bywać to na stokach była trawa, kamienie i coś takiego brązowawego po którym próbowali zjeżdżać "szczęśliwi" narciarze, szczęśliwi że udało im się wpiąć w urządzenie zwane "łorczykiem" po często godzinnym staniu w kolejce. Edytowane 17 Listopad 2010 przez kaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 A KIEDY TAM BYŁ ŚNIEG!!!? Zawsze ilekroć tam miałem nieprzyjemność bywać to na stokach była trawa, kamienie i coś takiego brązowawego po którym próbowali zjeżdżać "szczęśliwi" narciarze, szczęśliwi że udało im się wpiąć w urządzenie zwane "łorczykiem" po często godzinnym staniu w kolejce. Święte słowa. I bardzo trafne spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 A KIEDY TAM BYŁ ŚNIEG!!!? Zawsze ilekroć tam miałem nieprzyjemność bywać to na stokach była trawa, kamienie i coś takiego brązowawego po którym próbowali zjeżdżać "szczęśliwi" narciarze, szczęśliwi że udało im się wpiąć w urządzenie zwane "łorczykiem" po często godzinnym staniu w kolejce. Figo nie rób se jaj, dałeś się sklonować, czy po prostu założyłeś inny profil:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 A tu przykłady,jak to bywa w SzCyrku: Te trasy były otwarte... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal52 Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 A KIEDY TAM BYŁ ŚNIEG!!!? Zawsze ilekroć tam miałem nieprzyjemność bywać to na stokach była trawa, kamienie i coś takiego brązowawego po którym próbowali zjeżdżać "szczęśliwi" narciarze, szczęśliwi że udało im się wpiąć w urządzenie zwane "łorczykiem" po często godzinnym staniu w kolejce. Nikt cię nie tam nie zaprasza, może Białka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 Nikt cię nie tam nie zaprasza, może Białka? Też odpada, bo tam trzeba stać dłużej w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 A KIEDY TAM BYŁ ŚNIEG!!!? Zawsze ilekroć tam miałem nieprzyjemność bywać to na stokach była trawa, kamienie i coś takiego brązowawego po którym próbowali zjeżdżać "szczęśliwi" narciarze, szczęśliwi że udało im się wpiąć w urządzenie zwane "łorczykiem" po często godzinnym staniu w kolejce. witam,poprzednie dwa sezony koniec lutego początek marca śniegu było pod dostatkiem na prawie wszystkich trasach ,a w tygodniu to kolejek jeszcze tam nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Albo tak: i tak: a powinno być tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Albo tak: i tak: a powinno być tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 (edytowane) Figo tylko zdjęcia, które pokazujesz są zapewne z końca sezonu, a porównujesz je ze zdjęciem wykonanym w styczniu.. Trochę to nie pasuje U mnie w galerii jest kilka zdjęć z marca ze Szczyrku i było naprawdę bardzo dobrze. Edytowane 18 Listopad 2010 przez Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Mario żartujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Figo tylko zdjęcia, które pokazujesz są zapewne z końca sezonu, a porównujesz je ze zdjęciem wykonanym w styczniu.. Trochę to nie pasuje U mnie w galerii jest kilka zdjęć z marca ze Szczyrku i było naprawdę bardzo dobrze. Sadzac po nazwie pliku to zdjecia pochodza z lutego 2008. Szybko konczy sie sezon w Szczyrku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Mario żartujesz Z tymi zdjęciami ? Trafiłem na bardzo ładną pogodę i na bardzo dobrze przygotowane trasy. Wyjeżdżałem stamtąd o 13 jak dobrze pamiętam i nadal było ok. Golgota o tej godzinie wyglądała tak (co było dużym zdziwieniem bo z reguły jest ostro zbombardowana): Nie pochwalam tego co tam się dzieje, ale wolę Szczyrk niż te nudne górki w Wiśle czy okolicach. Sadzac po nazwie pliku to zdjecia pochodza z lutego 2008. Szybko konczy sie sezon w Szczyrku;) Nikt sobie pogody nie wybiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Mario... Ładne to zdjęcie,naprawdę ładne. I gdyby to był standard to byłoby OK. Ale to niestety jest wyjątek,który potwierdza niechlubną regułę. A moje jak zauważył John pochodzi Lutego ,no cóż były akurat roztopy. Ale w styczniu kiedy mroziło ,to nie sypali na zapas ,choć na Dolinach mają takie możliwości. Etc,etc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 19 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 Gdyby tak zawsze było w SzCyrku... http://www.skionline.pl/forum/album.php?albumid=44 Oczywiście bez kolejek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghoost Napisano 24 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2010 Czekałem na to z utęsknieniem...wiem że to jeszcze nie warunki do jazdy ale to naprawdę cieszy... 1)http://www.gat.pl/kamery/kamera1_szczyrk.htm 2)http://www.gat.pl/kamery/kamera2_szczyrk.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Ostatnio w radiu usłyszałem ciekawą wiadomość... Zastanawiałem się tylko czy to nie jakaś ironia... Otóż po wiosennych intensywnych opadach,niektóre trasy zostały zniszczone... Wiadomość brzmiała: -po zniszczeniach wiosennych wyrównano trasy i... wyzbierano wszystkie kamienie.... Nie wiem czy narażać moje nartki na taką próbę... :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghoost Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Ostatnio w radiu usłyszałem ciekawą wiadomość... Zastanawiałem się tylko czy to nie jakaś ironia... Otóż po wiosennych intensywnych opadach,niektóre trasy zostały zniszczone... Wiadomość brzmiała: -po zniszczeniach wiosennych wyrównano trasy i... wyzbierano wszystkie kamienie.... Nie wiem czy narażać moje nartki na taką próbę... :eek: No więc niestety chyba Cię Johnny rozczaruję....byłem nie tak dawno na pieszej eskapadzie i kamieni mnóstwo no chyba że wyzbierali i porozrzucali gdzie indziej(na niższych partiach)....ha ha ha.To co usłyszałeś to raczej jakiś nie smaczny żart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Ostatnio w radiu usłyszałem ciekawą wiadomość... Zastanawiałem się tylko czy to nie jakaś ironia... Otóż po wiosennych intensywnych opadach,niektóre trasy zostały zniszczone... Wiadomość brzmiała: -po zniszczeniach wiosennych wyrównano trasy i... wyzbierano wszystkie kamienie.... Nie wiem czy narażać moje nartki na taką próbę... :eek: A co Ci zależy przecież w innym temacie piszesz: Kilka razy zjeżdżałem tam na nartach taką małą dróżką asfaltową - było zarąbiście! Po kamieniach, po asfalcie, co to za różnica:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 No więc niestety chyba Cię Johnny rozczaruję....byłem nie tak dawno na pieszej eskapadzie i kamieni mnóstwo no chyba że wyzbierali i porozrzucali gdzie indziej(na niższych partiach)....ha ha ha.To co usłyszałeś to raczej jakiś nie smaczny żart. Mocne opady niestety wypłukują i niszczą szlaki jak i trasy narciarskie. Łupek jest skała dosyć luźną niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 No więc niestety chyba Cię Johnny rozczaruję....byłem nie tak dawno na pieszej eskapadzie i kamieni mnóstwo no chyba że wyzbierali i porozrzucali gdzie indziej(na niższych partiach)....ha ha ha.To co usłyszałeś to raczej jakiś nie smaczny żart. Tak też to potraktowałem. Już widzę jak te kamienie zbierali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ghoost Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Mocne opady niestety wypłukują i niszczą szlaki jak i trasy narciarskie. Łupek jest skała dosyć luźną niestety. Zgadzam się w pełni, tak matka natura niestety urządza nam nasze piękne podbeskidzkie góry że latem po nich ciężko chodzić a zimą trudno jeździć.Jedyny ratunek w tym żeby napadało z 5 metrów śniegu począwszy od dzisiejszej nocy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 28 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2010 Zgadzam się w pełni, tak matka natura niestety urządza nam nasze piękne podbeskidzkie góry że latem po nich ciężko chodzić a zimą trudno jeździć.Jedyny ratunek w tym żeby napadało z 5 metrów śniegu począwszy od dzisiejszej nocy.... Ghoost patrz za okno zaczyna sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi