zalofo Napisano 12 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2010 (edytowane) Witam Prosze Was o pomoc w doborze nart, kompletnie sie na tym nie znam. 1. Płeć - Mezczyzna 2. Wiek - 16 lat 3. Waga - 60 kg 4. Wzrost - 170 cm 5. Na nartach jeżdżę od 8 sezonów, ( 35 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 6/7 7. Moje buty to - Salomon Performa X3 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - zjechalem doslownie 2 razy na atomicach race st, tylko niewiem czy na dluzsza mete nie beda meczace 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - srednimi skrami po przygotowanych stokach 10. Upatrzyłem sobie narty - brak 11. Mój budżet na narty to około - 1500zl Zastanawiam sie nad: atomic race st, Fischer RC4 RACE SC PRO 09/10 + Z11 2010, Fischer RC4 Worldcup RC Flowflex + Z12, Fischer RC4 Worldcup RC Flowflex + Z12, RC4 Worldcup WC SC Flowflex 09/10. Edytowane 12 Listopad 2010 przez zalofo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 13 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2010 2. Wiek - 16 lat 3. Waga - 60 kg 4. Wzrost - 170 cm 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - srednimi skrami po przygotowanych stokach Zastanawiam sie nad: atomic race st, Fischer RC4 RACE SC PRO 09/10 + Z11 2010, Fischer RC4 Worldcup RC Flowflex + Z12, Fischer RC4 Worldcup RC Flowflex + Z12, RC4 Worldcup WC SC Flowflex 09/10. Witam Strasznie ambitnie:) Jeździsz średnim skrętem - po co ci slalomka? Dopiero wyrosłeś z juniorskich nart - nie próbuj od razu przesiadki na topowe narty. Taki World Cup RC to naprawdę sztywna, ciężka narta, raczej nie do Twojej wagi. Spróbuj np Fischera Progressora 7+, może 8 w długości 165 cm - może to będzie dobra narta dla Ciebie. Może Viron - trzeba by spróbować. Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zalofo Napisano 13 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2010 Ambitnie, a jak Uznalem ze jezdze juz na tyle dlugo, a ciezko mi jest ocenic moje umiejetnosci, tak naprawde jezdze i krotkimi i dlugimi skretami, w zaleznosci od humoru W dodatku jezdzilem na atomicach race st, fajnie sie jezdzilo tylko chcialby jakies lzejsze, a slyszalem ze fischery sa lzejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 13 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2010 W dodatku jezdzilem na atomicach race st, fajnie sie jezdzilo tylko chcialby jakies lzejsze, a slyszalem ze fischery sa lzejsze. Sprawdź w katalogach - Race ST to trzecia slalomka atomica - najmiększa i najlżejsza w jeździe. Ty chciałbyś Fischera RC4 WC SC - pierwszą slalomkę - sztywną i wymagającą i RC4 Race SC - drugą slalomkę. Fischer RC4 WC RC to narta gigantowa - do dużej prędkości i długiego skrętu. Powodzenia Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi