climber Napisano 11 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2010 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w wyborze sprzętu. Przeczytałem kilkadziesiąt postów więc mam kilka wytypowanych nart. 1. Płeć - M 2. Wiek - 35 3. Waga - 64-65 4. Wzrost - 174 5. Na nartach jeżdżę od 3 sezonów, ( 10 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 5 wg skali forumowej 7. Moje buty to - Lange F6 Softech (nie wiem jaki flex) 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - z wypożyczalni 9. Preferuję styl jazdy (krótkim skrętem, turystyczną, szybką, po przygotowanych stokach) 10. Upatrzyłem sobie narty - - FISCHER RX8 - FISCHER RX Cool Heat - ELAN Speedwave 10 lub 12 - ELAN SL 11. Mój budżet na narty to około 800 PLN max 1000PLN więc w grę wchodzą używane Edytowane 12 Listopad 2010 przez climber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 11 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Listopad 2010 10. Upatrzyłem sobie narty - - FISCHER RX8 - FISCHER RX Cool Heat - ELAN Speedwave 10 lub 12 - ELAN SL Witam Wydaje mi się, że trochę za ambitnie. Tą SL-kę na razie odpuść. Pewnie dobry byłby Elan Speedwave 10 - jesteś bardzo lekki. Może Salomon Aeromax Ti, Head ICON 40. Z bardziej uniwersalnych może Rossignol Zenith 3. Fischer Rx 8 - nie wiem, to popularna narta, może odezwie się ktoś, kto jeździł. Pozdrawiam Mirek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
climber Napisano 12 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2010 a czy długość nart 165-168 do mojej wagi i wzrostu będzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 12 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2010 Tak, to odpowiedni przedział - przy mocno taliowanej narcie może być nawet trochę krócej - byle powyżej 160 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi