krzysiekr1 Napisano 10 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2010 (edytowane) Planuję kupić na ten sezon komplecik używany. Mam okazję kupić buty: ALPINA CN4 DISCOVERY-wkladka 29.5 oraz narty: Elan Pro X Evolution-183 cm Proszę mi podpowiedzieć czy pakować się w ten zestaw ? Dodam że zestaw wyjdzie mnie tylko trochę drożej jak bym wypożyczył je w sezonie na 6 dni - także opłaca mi się. To będzie mój drugi raz w górach. Jeździłem poprzednio na jakis Atomicach które wcale nie trzymały na lodzie. Na dobrze przygotowanej trasie było fajnie. Moje gabaryty 182cm i 90 kg Oceniam swoje umiejętności na 4. Proszę o poradę. Edytowane 15 Listopad 2010 przez krzysiekr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 10 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2010 Ja na Twoim miejscu, nie kupiłbym tego zestawu. Kasę przeznaczyłbym na nowe dobre buty z twardością odpowiadającą wadze. Skoro oceniasz swoją jazdę na 4 - to popróbowałbym w zbliżającym się Sezonie różnych wariantów desek z wypożyczalni a w przyszłym roku - kupił dopiero kupił coś dla siebie. Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekr1 Napisano 10 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2010 Jakiego FLEX index poszukiwać ? 70-80 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 10 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 10 Listopad 2010 Jakiego FLEX index poszukiwać ? 70-80 ? Przy Twojej wadze proponuję zacząć wybór od produktów z większą twardością. Oznaczenie twardości u różnych producentów tą samą cyfrą nie oznacza jednak, że twardość tych butów jest jednakowa. Mierzyć, mierzyć a po buty pójść do sklepu w wieloma markami i profesjonalną obsługą. A zanim się udasz na zakupy to poczytaj, poszperaj na forum co zostało napisane w temacie, np: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=10133 http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=6748 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekr1 Napisano 15 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Listopad 2010 (edytowane) Ok poszukam czegoś sensownego :] Edytowane 17 Listopad 2010 przez krzysiekr1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi