Roobs Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 Rozglądam się za goglami,dotąd używałem zwykłych moto-crossowych Cena nie ma znaczenia tylko jakość i użyteczność.Preferuję bezbarwny wizjer, choć chętnie z możliwością zmiany szybki ( słoneczny dzień i nocna jazda).Wczoraj przymierzałem Oakley Gogle i Uvex tylko zwrócono mi uwagę że trzeba mierzyć do kasku ( którego jeszcze nie mam) Zaznaczam iż wolę lekki kolor niż gorsze zmieniane dwie szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 Poczytaj o goglach i kaskach firm Casco, Limar, ZAI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 Jak chcesz gogle z wymienną szybą to polecam Ci Carrera X-Change: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_gogle&id_grupy=2585&id_modelu=818 Sam używam takich od kilku sezonów i jestem bardzo zadowolony. W komplecie masz dwie szyby: na słońce i na kiepska pogodę. Praktycznie kolory szybek nadają się na każde warunki - sprawdzone! Co do szybek neutralnych (białych), to będziesz miał z tym kłopot, bo w handlu nie spotkałem się z takimi. Ja osobiście mam taką szybę do gogli Carrera Kimerik, ale otrzymałem je po znajomości w całym kompletem jaki jest na wyposażeniu zawodników Pucharu Świata. Dodam, że szyby takie są pojedyncze i częściej parują niż te sklepowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 7 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 JC tylko nie mam gdzie ich przymierzyć, z Carrerą są problemy we Wrocławiu jakieś podstawowe modele:/ Lubię "pełny luz" na nosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 Jak chcesz gogle z wymienną szybą to polecam Ci Carrera X-Change: http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_gogle&id_grupy=2585&id_modelu=818 Sam używam takich od kilku sezonów i jestem bardzo zadowolony. W komplecie masz dwie szyby: na słońce i na kiepska pogodę. Praktycznie kolory szybek nadają się na każde warunki - sprawdzone! Najlepsze gogle. Szybki można dokupić na Allegro i w sklepach - tylko trzeba dopytywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delo Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 Ja polecam Briko model ODISSEY, można dokupic szybki, białe, niebieskie, pomarańczowe itd. Jest polski dystrybutor, więc z zakupem nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 7 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 JC jaka jest przepuszczalność % światła w tych szybkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkibolek Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 Mam pytanie odnośnie gogli. Czy istnieją jakieś z wymiennymi szybkami dla okularników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 Gogle Na allegro są gogle z wkładką korekcyjną dla okularnika/aukcja 1300880335) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krait Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 Przy okazji małe pytanko. Czy ktoś ma może praktykę z goglami OAKLEY ? Aktualnie wybieram między OAKLEY A-FRAME SNOW Jet Black / Persimmon a CARRERA KIMERIK super rosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 Przy okazji małe pytanko. Czy ktoś ma może praktykę z goglami OAKLEY ? Aktualnie wybieram między OAKLEY A-FRAME SNOW Jet Black / Persimmon a CARRERA KIMERIK super rosa. Nie zmieniamy tematu, !o zrobi nam się bigos. Załóżcie nowe wątki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 JC jaka jest przepuszczalność % światła w tych szybkach ? No to już pojechałeś, ale ... nie dałem za wygraną i udało mi się to sprawdzić. W goglach są dwie szyby: Silver Flash 22% i Super Rosa 50% 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. A Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 W tym sezonie pojawiły się Uvex take off z wymienną szybką magnetyczną (szybka standardowo pomarańczowa), którą można wozić w kieszeni. Dodatkową szybkę zakłada się przy jaskrawym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 7 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 JC widzą mi się te twoje google , choć mam obsesje na punkcie "jasności" widzenia.Zakładam że Carrera ma jaśniejsze, na poziomie 80 % przepuszczalności. Ciekawe są jeszcze te Oklejki A- Frame Snow no i ciągle Apacz Uvexa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 W tym sezonie pojawiły się Uvex take off z wymienną szybką magnetyczną (szybka standardowo pomarańczowa), którą można wozić w kieszeni. Dodatkową szybkę zakłada się przy jaskrawym świetle. Zgadza się. Oglądałem je na ispo w Monachium. Interesujące rozwiązanie. Innym nowatorskim rozwiązaniem Uvexa są gogle Variotronic , w których szyba przyciemnia się po naciśnięciu "guziczka"! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 kosztują swoje dla mnie to tylko gadżet wg mnie dobre z wymiennymi to scott-y mozesz je znalesc na fmx.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szybkibolek Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 Chodziło mi o takie które zakłada się na okulary i można wymienić szybki. Szkła w wkładce korekcyjnej dodatkowo podnoszą koszty. Przy moich szkłach o około 200 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 http://allegro.pl/gogle-uvex-take-off-wymienna-magnetyczna-szbas1-s3-i1302949393.html Ma ktoś znajomego w Uvexie ze zniżką? JC miałeś okazję zobaczyć jak to się sprawdza? Ewentualnie może ktoś dałby radę zobaczyć w Uvexie (Bystra koło BB?) czy to w ogóle ma sens? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 8 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2010 http://allegro.pl/gogle-uvex-take-off-wymienna-magnetyczna-szbas1-s3-i1302949393.html Ma ktoś znajomego w Uvexie ze zniżką? JC miałeś okazję zobaczyć jak to się sprawdza? Ewentualnie może ktoś dałby radę zobaczyć w Uvexie (Bystra koło BB?) czy to w ogóle ma sens? Nie w Bystrej a w Buczkowicach ale to drobny szczegół. Problemem jest to,że nie obsługują detalu.Nawet po znajomości! Spóźnienie jest drobne bo od 22 X do 05 XI odbywał się tam kiermasz i pełno "różnego badziewia";) było wystawione.Od bielizny poprzez inne ubiory,kaski ,rękawice no gogle. Każdy mógł coś dla siebie wybrać. Wpadnę tam dzisiaj i "zetnę głupa" ,że ja na kiermasz ,może jeszcze nie posprzątali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. A Napisano 8 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2010 Chodziło mi o takie które zakłada się na okulary i można wymienić szybki. Szkła w wkładce korekcyjnej dodatkowo podnoszą koszty. Przy moich szkłach o około 200 pln Zerknij do linka z allegro, którego wstawił mysiauek. Na dole masz tabelkę zastosowane technologie i jest tam napisane OTG (Over The Glass) -dla osób noszących okulary. Niemniej radziłbym przymierzyć w okularach i z kaskiem na głowie. Gogle mają różne "oprawki" mniejsze lub większe i powinieneś sprawdzić czy Ci pasują. Co do ceny to ze względu na to, że jest to nowość może być ciężko z rabatem.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 8 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2010 Spóźnienie jest drobne bo od 22 X do 05 XI odbywał się tam kiermasz i pełno "różnego badziewia";) było wystawione.Od bielizny poprzez inne ubiory,kaski ,rękawice no gogle. Każdy mógł coś dla siebie wybrać. No to należy się czerwoniec za brak info na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 8 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2010 No to należy się czerwoniec za brak info na forum :mad: Wstydzę się. I.... Nawet pomyślałem o tym,kiedy dostałem od tej firmy z Buczkowic SMS-a z zaproszeniem na kiermasz. Tylko... Jak tu obejść kwestie reklamy? To by było na usprawiedliwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 8 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2010 (edytowane) http://allegro.pl/gogle-uvex-take-off-wymienna-magnetyczna-szbas1-s3-i1302949393.html Ma ktoś znajomego w Uvexie ze zniżką? JC miałeś okazję zobaczyć jak to się sprawdza? Ewentualnie może ktoś dałby radę zobaczyć w Uvexie (Bystra koło BB?) czy to w ogóle ma sens? max do 10% w dół mogę te gogle załatwić. Tylko powiem wam szczerze ze z Uvexa została tylko marka i nic poza tym wiele firm i to dużo tańszych przegoniło Uvexa w jakości już dawno optykę jaką by nie mieli zawsze będzie kiepska. Kontrast widzenia w szybkach jest nieciekawy i meczący wzrok. Chromy np z modelu APACHE PRO same złażą. Warto mieć Uvexa na sklepie bo się sprzedaje kiedyś na świecie była Carerra i Uvex stąd ludziskom w pamięci marki zostały. Lepiej kupić jakieś z fotohromem za duzo niższa cenę a efekt ten sam Masz wtedy gogle w zasadzie na każde warunki pogodowe. NP: Bolle modulator vermilion jezdze w nich i sa rewelacyjne http://www.sporteyes.com/bollec32.jpg Edytowane 8 Listopad 2010 przez KubaBB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 9 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2010 NP: Bolle modulator vermilion jezdze w nich i sa rewelacyjne http://www.sporteyes.com/bollec32.jpg Tak, ale jak miałem Bolle to przy sztucznym i w mgłe spisywały się baaaaaaaaardzo średnio. Tak, z różową szybą. Pytanie jaka cena teraz za te vermiliony w wersji OTG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 9 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 9 Listopad 2010 Tak, ale jak miałem Bolle to przy sztucznym i w mgłe spisywały się baaaaaaaaardzo średnio. Tak, z różową szybą. Pytanie jaka cena teraz za te vermiliony w wersji OTG? No niestety do sztucznego oświetlania jest przeznaczona tylko i wyłącznie w każdych goglach szybka Clear czyli bez zabarwienia. Szybka sa albo Vermillion albo Modulator Vermilion co do OTG to jest Model Y6 z modulatorem 289zł vermilion 219zł Y6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi