Hryc_cyc Napisano 6 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2010 Witam. Pierwszy raz na forum, więc postaram się szczegółowo opisać moje pytanie(tak jak nakazuje instrukcja ) 1. Płeć - Mężczyzna 2. Wiek - 24 3. Waga - 60kg 4. Wzrost -168cm 5. Na nartach jeżdżę od 3 sezonów, ( ok.20 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 6 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Preferuję styl jazdy: krótkim skrętem,jazdę sportową, po przygotowanych stokach 8. Mój budżet na narty to około 700-1000 Zawszę jeździłem na nartach wypożyczonych, ale uznałem że lepiej będzie mięć swoje, zamiast płacić za wypożyczanie. I dlatego się zastanawiam jakie narty kupić na pierwszy raz? Pozdrawiam i czekam na opinie i porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 6. Moje umiejętności określam na 6 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Preferuję styl jazdy: krótkim skrętem,jazdę sportową, po przygotowanych stokach Witam Do takiej jazdy wymyślono nartę slalomową. Myślę, że odpowiednie dla Ciebie narty to druga, trzecia slalomka (miejsce narty w katalogu). Wypożyczałeś narty, miałeś okazję popróbować, musisz mieć swoich faworytów - narty na których czułeś się najlepiej. Inna opcja warta rozważenia, to bardziej uniwersalne, mocno taliowane narty z innych grup niż race - np Dynastar Groove, Elan Speedwave, Head ICON TT. Przy długości ok 160 cm te narty mają geometrię zbliżoną do slalomek, powinny być jednak bardziej uniwersalne. Pozdrawiam Mirek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hryc_cyc Napisano 7 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 (edytowane) Dzięki za pomoc. Właśnie zastanawiałem się nad tymi nartami http://allegro.pl/wyprzedaz-narty-elan-speedwave-eight-160cm-168cm-i1295848433.html. Jak myślisz czy warte są swojej ceny? I jeszcze jedno pytanie, jaką firmę butów narciarskich byś mi polecał(rozmiar 42EU) Edytowane 7 Listopad 2010 przez Hryc_cyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 Pod linkiem wyświetla się cała lista przedmiotów - sprecyzuj. Przy kupnie butów nie nastawiaj się na konkretną firmę - każda robi buty na trochę inne kopyto - jak najwięcej trzeba przymierzać, but musi pasować na twoją nogę. Poczytaj temat o doborze butów. Szukaj czegoś z fleksem 90-100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hryc_cyc Napisano 7 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 Oto te narty http://allegro.pl/wyprzedaz-narty-elan-speedwave-eight-160cm-168cm-i1295848433.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 To najniższy model speedwavea - narta rekreacyjna dla początkujących i średnio zaawansowanych. Przy umiejętnościach 6 możesz mierzyć wyżej - jeśli speedwave to 12 a nie 8. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hryc_cyc Napisano 7 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 Rozumiem, że "12" są już dla bardziej doświadczonych narciarzy. Ale mój budżet to max 1000zł i dlatego myślałem o "8". A jakie mógłbyś mi polecić do tej kwoty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 Nowych za te pieniądze raczej nie kupisz. Szukaj używanych z poprzednich sezonów. Nowa narta tej klasy to nawet na wyprzedażach wydatek 1300 - 1500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 7 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 7 Listopad 2010 Cześć Slamlomka - jakakolwiek to błąd - nic się nie nauczysz. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 8 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2010 Cześć Slamlomka - jakakolwiek to błąd - nic się nie nauczysz. Pozdro Sąd dość radykalny ale możliwe, że prawdziwy. Napisz, proszę, kilka słów wyjaśnienia. Wydaje mi się, że wiem o co Ci chodzi, ale proszącemu o radę taka odpowiedź niewiele daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość SkiCentrum.pl Napisano 13 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Listopad 2010 Wiem, ze trochę przekroczę budżet ale polecam narty atomic race st 10 za świetne pieniądze http://www.skicentrum.pl/010760/Atomic_Narty_Race_ST_10__wiazania_Ewox_614_10_11/Produkt.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi