sub-1 Napisano 4 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2010 Witam, Chciał bym zabrać ze sobą żonę na narty. Nie wiem jednak jakie narty ani buty wybrać dla niej aby była z nich zadowolona i chciała jeździć. Ona jest raczej dosyć delikatna i strachliwa i nie chciał bym aby się zniechęciła. Na wyjeździe będzie jeździła w grupie z instruktorem więc można założyć sprawny rozwój. Nartki mogą być używane. Podam dane wg zasugerowanych w innym temacie pytań. 1. Płeć - Kobieta 2. Wiek - 26 3. Waga - 50kg 4. Wzrost - 165cm 5. Na nartach jeżdżę od .... Jeździła 10 lat temu dwa sezony po kilka dni 6. Moje umiejętności określam na 2-3 7. Moje buty to - Proszę także o dobór butów 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Nie posiada 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - początkujący, ale jazda rekracyjna po przygotowanych stokach 10. Upatrzyłem sobie narty - Dynastar Exclusive, ale proszę o inne propozycje 11. Mój budżet na narty to około - 400 zł + 200 zł na buty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 4 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2010 (edytowane) Dobry wybór Dynastar tak na ok 148-153 Butki wygodne flex 60-70 dobrze aby miały przełącznik na chodzenie (kobiety to lubią) buty najlepiej nowe Edytowane 4 Listopad 2010 przez magelan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 4 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2010 11. Mój budżet na narty to około - 400 zł + 200 zł na buty Witam Raczej odwróć proporcję w wydatkach - w tej chwili ważniejsze buty. Narty można na razie wypożyczyć, albo kupić używane z przed kilku sezonów. Taki używany Dynastrar Exclusive 8 czy 9 to ciekawa opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 4 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2010 Witam, Chciał bym zabrać ze sobą żonę na narty. Nie wiem jednak ..... czy to dobry pomysł:D;) Jak najbardziej skupcie się nad wyborem butów narciarskich dla narciarek w stopniu zaawansowania początkujący/średniozaawansowany.Narty wypożyczysz.Nie piszesz,że żona ma zamiłowanie do tego sposobu spędzenia urlopu,tylko że masz chęć ją zabrać na narty;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sub-1 Napisano 8 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2010 Dzięki za podpowiedzi zwłaszcza z tymi butami. Po prostu trochę zwiększę budżet i będą i narty i buty. A co do chęci odpoczywania na nartach to są na to dwa sposoby: Jeden to jeżdżenie na max i wykorzystanie czasu wyjazdu na sportowo, a drugi dla tych mniej zachwyconych jazdą, to poprostu zjeżdżanie dla relaxu z częstymi odpoczynkami w barach razem ze znajomymi na słoneczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 8 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2010 jak najbardziej powinniście się skoncentrować na zakupie nowych butów, do 70 flex. narty żona może wypożyczać, w dni , w które będzie miała ochotę jeździć jeżeli złapie zajafkę to możecie jakieś konkretniejsze używki zakupić np na następny wypad, a na następny sezon już rozejżeć sięza czymś nowym, możę lepsiejszym... tak jak poprzednicy napisali podstawa to nowe, własne buty narciarskie, które kobiecie będą służyć kilka dobrych lat nie orientuję się odnośnie wypożyczania nart, ale coś mi się obiło o uszy i nie jest to majątek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi