ziom10 Napisano 3 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2010 Witam, czy moglibyście mi coś o tych rękawicach napisać? czy warto je kupować? czy polecacie tą firmę? czy syf? czy dołożyć do reusch-ów? jeżeli są warte kupna to proszę o cynk? czy zawodnicy w tych rękawicach startują czy nie warto? dzieki za wszystki odpowiedzi pozdrawiam Ziom10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 3 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2010 Witam, czy moglibyście mi coś o tych rękawicach napisać? czy warto je kupować? czy polecacie tą firmę? czy syf? czy dołożyć do reusch-ów? jeżeli są warte kupna to proszę o cynk? czy zawodnicy w tych rękawicach startują czy nie warto? dzieki za wszystki odpowiedzi pozdrawiam Ziom10 zainwestuj w reusch'a. w srodku robi się gnój i wyciąga wewnętrzna wkładka. SYF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2010 mialem i mam nadal jedną pare z wytrzymałościa jest jak najbardziej bdb + ale no tak jak bode mowil robi sie g... i wyrywa się wnętrze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 3 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2010 dzięki, a tak w ogóle to zaj..ste to forum macie, częściej będę się udzielał, jestem zarejestrowany od jakiegoś czasu ale jakoś nei miałem okazji pisać wracając do rękawić to gnój się robi od razu czy po kilku sezonach czy miesiacach? Słabo oddychaja? czy dotyczy tez rękawic z roku 2010? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 3 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2010 (edytowane) dzięki, a tak w ogóle to zaj..ste to forum macie, częściej będę się udzielał, jestem zarejestrowany od jakiegoś czasu ale jakoś nei miałem okazji pisać wracając do rękawić to gnój się robi od razu czy po kilku sezonach czy miesiacach? Słabo oddychaja? czy dotyczy tez rękawic z roku 2010? pozdrawiam wydaje mi się ze to kwestia braku oddychalnosci wiec powstawania potu. jako, że pot pachnie niekoniecznie przyjemnie to w rękawicach powstaje wlasnie taki syf. chyba kwestia jak często ich używasz i tego w jakich warunkach jeździsz. ogólniej tez kwestia tego jak się ubierasz. jak się ubierzesz za ciepło to się zaczniesz pocic. termoregulacja i koniec Edytowane 4 Grudzień 2010 przez Bode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 3 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2010 ... potwierdzam, ze w Bolidach robi sie gnoj i wkladka wychodzi, szkoda kasy. Na Allegro widzialem SCOTT'y skorzane z dlugim gigantowym mankietem za 290zl co wydaje sie dosyc dobra cena. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2010 gnój to sie robi po tygodniu max dwóch po sezonie tak jak moje to śpią sobie one zapakowane zawinięte i na dnie pudła bo tak dają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 3 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2010 ... potwierdzam, ze w Bolidach robi sie gnoj i wkladka wychodzi, szkoda kasy. Na Allegro widzialem SCOTT'y skorzane z dlugim gigantowym mankietem za 290zl co wydaje sie dosyc dobra cena. a ja znalazłem takie: http://allegro.pl/scott-wc-pro-mitten-junior-world-cup-i1299469081.html ciekaw jestem jaki rozmiar byłby dla mnie dobry. z chęcią bym zainwestował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 3 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2010 Skoro mówimy już o rękawicach, to co kto sądzi : http://allegro.pl/rekawice-narciarskie-arctica-gl-4-skorzane-x-xl-i1301984346.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 3 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Listopad 2010 mialem podobne do tych z ost linku firma ta sama i bylem w miare zadowolony-ciepłe i nie było gnoju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 4 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2010 chodzi o to, że zastanawiam się nad bolidami lub reuschami, ale z roku 2006(takie pomarańczowe, oczywiście ze wzmocnieniem pod skórą) i coraz bardziej skłaniam się w kierunku reuschów (obecnie też używam rękawic tej firmy - zakupione w czechach 3 lata temu)... Te scotty fajne są, ale rozmiary troche juniorskie chyba??? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 4 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2010 chodzi o to, że zastanawiam się nad bolidami lub reuschami, ale z roku 2006(takie pomarańczowe, oczywiście ze wzmocnieniem pod skórą) i coraz bardziej skłaniam się w kierunku reuschów (obecnie też używam rękawic tej firmy - zakupione w czechach 3 lata temu)... Te scotty fajne są, ale rozmiary troche juniorskie chyba??? pozdro te SCOTTy na allegro maja rozmiar L i XL czyli 9 i 10, to sa raczej duze rozmiary zupelnie nie juniorskie ale tak jak pisalem wczesniej maja dlugi mankiet do ochorony przed tyczkami na gigancie w normalnej jezdzie ten mankiet bedzie przeszkadzal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 4 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2010 Sugerowałem się linkiem od Bode pisząc o rozmiarach scotta o scottach coś wiesz, jak się spisują jak z ich wnętrzem i co najważniejsze jak się czuje kije? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 4 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Listopad 2010 o scottach coś wiesz, jak się spisują jak z ich wnętrzem ... mam te rekawice, ogolnie standard OK ale nie jest to oczywiscie Level world cup, z tym ze Level z mankietem gigantowym kosztuje 2x tyle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbuz Napisano 8 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2010 Ja wsam raz jestem posiadaczem tych bolidów i pomarańczowych reush. Tak jak wyżej pisali, bolidy śmierdzą niesamowicie, do reushów nie mogę się przyczepić. Dość ciepłe, ale ogólnie bez specjalnego szału, przy temperaturze bliskiej 0, albo nawet w słoncu już mi przemakają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 8 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Listopad 2010 reusche już zamówione, w środę odbieram, z bolidów zrezygnowałem - choć te nowe są wizualnie bardzo atrakcyjne - ale nie o to chodzi co do przemakania to chyba wszystkie rękawice przemakają prędzej czy później lu bzbierają wigoć do tej pory używam reuschów, które też po każdej jeździe trafiają na grzejnik (mimo skóry) bo są całe mokre - ale nie śmierdzą zobaczymy - myślę, że będzie ok bo przecież w rękawicach jeździły nie takie leszcze... hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shodan Napisano 18 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2011 Gdzie zamawiacie Reusche? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom10 Napisano 19 Październik 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Październik 2011 Rekawice kupilem rok temu, we Wroclawiu w jednym ze sklepów, ogolnie były tylko 2 pary rękawic z tej połki, leżaly chyba 2 sezony - czekały na mnie widocznie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi