Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

rękawice Bolid carbon race

ziom10

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy moglibyście mi coś o tych rękawicach napisać? czy warto je kupować? czy polecacie tą firmę? czy syf? czy dołożyć do reusch-ów?

jeżeli są warte kupna to proszę o cynk? czy zawodnicy w tych rękawicach startują czy nie warto?

dzieki za wszystki odpowiedzi

pozdrawiam

Ziom10

Witam, czy moglibyście mi coś o tych rękawicach napisać? czy warto je kupować? czy polecacie tą firmę? czy syf? czy dołożyć do reusch-ów?

jeżeli są warte kupna to proszę o cynk? czy zawodnicy w tych rękawicach startują czy nie warto?

dzieki za wszystki odpowiedzi

pozdrawiam

Ziom10

zainwestuj w reusch'a. w srodku robi się gnój i wyciąga wewnętrzna wkładka. SYF

dzięki, a tak w ogóle to zaj..ste to forum macie, częściej będę się udzielał, jestem zarejestrowany od jakiegoś czasu ale jakoś nei miałem okazji pisać

wracając do rękawić to gnój się robi od razu czy po kilku sezonach czy miesiacach? Słabo oddychaja? czy dotyczy tez rękawic z roku 2010?

pozdrawiam

dzięki, a tak w ogóle to zaj..ste to forum macie, częściej będę się udzielał, jestem zarejestrowany od jakiegoś czasu ale jakoś nei miałem okazji pisać

wracając do rękawić to gnój się robi od razu czy po kilku sezonach czy miesiacach? Słabo oddychaja? czy dotyczy tez rękawic z roku 2010?

pozdrawiam

wydaje mi się ze to kwestia braku oddychalnosci wiec powstawania potu. jako, że pot pachnie niekoniecznie przyjemnie to w rękawicach powstaje wlasnie taki syf. chyba kwestia jak często ich używasz i tego w jakich warunkach jeździsz. ogólniej tez kwestia tego jak się ubierasz. jak się ubierzesz za ciepło to się zaczniesz pocic. termoregulacja i koniec

Edytowane przez Bode

... potwierdzam, ze w Bolidach robi sie gnoj i wkladka wychodzi, szkoda kasy. Na Allegro widzialem SCOTT'y skorzane z dlugim gigantowym mankietem za 290zl co wydaje sie dosyc dobra cena.

a ja znalazłem takie:

http://allegro.pl/scott-wc-pro-mitten-junior-world-cup-i1299469081.html

ciekaw jestem jaki rozmiar byłby dla mnie dobry. z chęcią bym zainwestował... ;)

chodzi o to, że zastanawiam się nad bolidami lub reuschami, ale z roku 2006(takie pomarańczowe, oczywiście ze wzmocnieniem pod skórą) i coraz bardziej skłaniam się w kierunku reuschów (obecnie też używam rękawic tej firmy - zakupione w czechach 3 lata temu)...

Te scotty fajne są, ale rozmiary troche juniorskie chyba???

pozdro

chodzi o to, że zastanawiam się nad bolidami lub reuschami, ale z roku 2006(takie pomarańczowe, oczywiście ze wzmocnieniem pod skórą) i coraz bardziej skłaniam się w kierunku reuschów (obecnie też używam rękawic tej firmy - zakupione w czechach 3 lata temu)...

Te scotty fajne są, ale rozmiary troche juniorskie chyba???

pozdro

te SCOTTy na allegro maja rozmiar L i XL czyli 9 i 10, to sa raczej duze rozmiary zupelnie nie juniorskie ale tak jak pisalem wczesniej maja dlugi mankiet do ochorony przed tyczkami na gigancie w normalnej jezdzie ten mankiet bedzie przeszkadzal

Ja wsam raz jestem posiadaczem tych bolidów i pomarańczowych reush. Tak jak wyżej pisali, bolidy śmierdzą niesamowicie, do reushów nie mogę się przyczepić. Dość ciepłe, ale ogólnie bez specjalnego szału, przy temperaturze bliskiej 0, albo nawet w słoncu już mi przemakają.

• Like 1

reusche już zamówione, w środę odbieram, z bolidów zrezygnowałem - choć te nowe są wizualnie bardzo atrakcyjne - ale nie o to chodzi

co do przemakania to chyba wszystkie rękawice przemakają prędzej czy później lu bzbierają wigoć

do tej pory używam reuschów, które też po każdej jeździe trafiają na grzejnik (mimo skóry) bo są całe mokre - ale nie śmierdzą

zobaczymy - myślę, że będzie ok bo przecież w rękawicach jeździły nie takie leszcze... hehehe

• 11 months later...