staszek2323 Napisano 30 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2010 Panowie co to za narty może ktoś na tym jeździł to niech się podzieli wrażeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 30 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2010 (edytowane) http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=773&id_modelu=1043 1970 może coś powie Za NTN "Łatwe, lekkie, skrętne; skrętne, lekkie, łatwe. Ten monotonny refren wyłania się z komentarzy związanych z tą nowością, którą skonstruował Kneissl. Z drewnianym rdzeniem i z drążkiem naprężającym (to przy okazji definicja Tendon), opracowanymi by pozwolić nartom mieć wyważone zachowanie w całej fazie ugięcia. Dzięki temu stały się zdolne zaoferować przyjemną jazdę i zabawę bez jakiegokolwiek wysiłku. Jadą same. To narty, które zadowolą przede wszystkim spokojniejsze dusze i osoby ważące niewiele. Ich budowa jest bowiem opracowana tak, by sprawić, aby każdy ruch był łatwy i mało meczący. Nie przesadne taliowanie pozwala również na jazdę trochę „po staremu” (z ześlizgiem). Będą przydatne przede wszystkim dla tych, którzy chcą skręcać nie polegając tylko na krawędziach. „To narty z którymi można się zaprzyjaźnić w każdej sytuacji śniegowej i terenowej, umieją przyjąć w dobry sposób zmiany rytmu” – zapewnia w swoim komentarzu Diego Lorenzoni. Dziwi fakt, że mogły dać takie pozytywne odczucia jakby były nartami o wiele dłuższymi niż ich 162 cm! Właśnie ograniczona długość spowodowała, że Gerhard Koenigsrainer, podobnie jak inni testerzy, musiał wystrzegać się dużych prędkości. I właśnie duża szybkość jest tym, czego te narty nie lubią. „Kiedy znajdziemy się na niespójnym terenie, narty mają tendencje tracić stabilność, ale tylko jak jeździmy trochę szybciej” – mówi Carli." Sam myślę o takim czymś dla mojej młodej -starszej (16 lat) Edytowane 31 Październik 2010 przez JC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Machu Napisano 31 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2010 Nieee, jak Kneissla narty to może lepiej Blue Stara lub Black Stara XC.. te to trochę starocie.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 31 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2010 Są do sprzedania za 200 zł stan podobno bdb bodajże 172 wysokość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 31 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2010 Kneissl Kupiłem niedawno na allegro jako treningową slalomkę takiego Kneissla za śmieszne pieniądze i jestem nią zachwycony... SUPER CARVING KNEISSL RACE SC 161 cm r11,5 !! (1259149621) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 31 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2010 Od zeszłego sezonu jeżdżę na vólki P 60 SC długość bodajże 163 cm jeździ się mi na niej doskonale tylko nie wiem czy nie jest czasem trochę za krótka bo ja mam wzrostu 186 i tak się zastanawiam czy nie zmienić na coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 31 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2010 (edytowane) Od zeszłego sezonu jeżdżę na vólki P 60 SC długość bodajże 163 cm jeździ się mi na niej doskonale tylko nie wiem czy nie jest czasem trochę za krótka bo ja mam wzrostu 186 i tak się zastanawiam czy nie zmienić na coś innego Ja tam niewiele wiem, ale jak doskonale Ci się jeździ na P 60 slalom carver (bo to chyba nie P60 SC Racing?), to szukaj ambitniejszej narty, niż ten tendon. Żeby nie było - zamienił stryjek siekierkę na kijek:D Edytowane 31 Październik 2010 przez Marucha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 31 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2010 Są to P60 SC są to starsze już nartki ale w bd stanie i jeździ się na nich super szczególnie na Polskich stokach gdzie niekiedy trzeba szybko skręcać jest tłok i wąsko to są one idealne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 31 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2010 Są to P60 SC są to starsze już nartki ale w bd stanie i jeździ się na nich super szczególnie na Polskich stokach gdzie niekiedy trzeba szybko skręcać jest tłok i wąsko to są one idealne No to dlaczego zmieniasz? Czy tylko szukasz drugiej narty, takiego uzupełnienia dla slalomki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 31 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2010 No to dlaczego zmieniasz? Czy tylko szukasz drugiej narty, takiego uzupełnienia dla slalomki? cena dosyć fajna oczywiście p60 bym nie sprzedał za dobra narta tak myślałem żeby coś kupić jako 2-gą nartę mam jeszcze na oku Atomic Beta Race Caru 9'20 i Salomon Verse 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 31 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2010 Verse to były narty kobiece - z tym daj sobie raczej spokój. Beta Race 9.20 to inna bajka - takie logiczne uzupełnienie dla slalomki. Tylko narta stareńka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 31 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2010 Te Salomony to też starsze nartki na kobieca mi za bardzo nie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marucha Napisano 31 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2010 Chodziło mi o verse 9 z 2001r. Faktycznie, bez literki W, ale umieszczona w grupie nart dla kobiet. Potem np. w 2003 Verse już były w grupie all mountain, a wersje kobiece miały literkę W w nazwie. Tej narty, którą pokazałeś, nie kojarzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 31 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2010 Chodziło mi o verse 9 z 2001r. Faktycznie, bez literki W, ale umieszczona w grupie nart dla kobiet. Potem np. w 2003 Verse już były w grupie all mountain, a wersje kobiece miały literkę W w nazwie. Tej narty, którą pokazałeś, nie kojarzę. to jest pewnie też stara narta ale ją oglądałem to wygląda jak by parę razy była jeżdżona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi