Boogie Napisano 16 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2010 no dobra ale jakiej narty szukasz i jak jeździsz:) bo tak to wiesz pomoc nie za bardzo łatwo jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farciarz82 Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 no dobra ale jakiej narty szukasz i jak jeździsz:) bo tak to wiesz pomoc nie za bardzo łatwo jest:) postaram się pójść podobną drogą co założyciel tematu : 1. Płeć - M 2. Wiek - 28 3. Waga - 93 4. Wzrost - 184 5. Na nartach jeżdżę od 15 sezonów, (7-20 dni w sezonie ) 6. Moje umiejętności określam na 6-7 na przygotowanych trasach szybko, dowolnym skrętem, w każdych warunkach, lubię twardo i stromo z tyczkami miałem styczność ale mówić o jeżdżeniu to za dużo powiedziane muldy - slalomki mam wrażenie że mało stabilnie - ale możliwe że to brak moich umioejętności , na tych nartkach testowanych k2 ogień przecinały jak chciałem nie jeździłem dotąd za wiele poza trasami, puch przejadę ale nie umiem - chciałbym mieć możliwość spróbowania 7. Moje buty to Salomony 5 letnie flex 105 8. Teraz jeżdżę na nartach/model Kneissl red star sl wc narta komórkowa , 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - Obecnie: różnorodny skręt, na przygotowanych trasach , Chcę: różnorodności , Po drugie chcę trochę wyjechać poza trasy, mieć więcej frajdy z jazdy w trudnych warunkach, na muldach, nieprzetartym śniegu etc., pojechać służszym skrętem. Generalnie chodzi o narte, dynamiczną dającą dużo zabawy 10. Upatrzyłem sobie narty K2 obSETHed 11. Mój budżet na narty to około 2500 z wiązaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 Powinieneś moze poszukać czegoś w grupie nart allmountain - tak by było koło 80 mm pod stopą, bedzie nieźle w terenie ale i dobrze na trasie, to taki kompromis fajny. Za 2500 zł znajdziesz bardzo dobre narty, niekoniecznie z poprzedniego sezonu. Moji faworyci w tej grupie to: Fischer Motive 80 lub Fischer Watea 78 i 84, Head Peak 78 lub więcej, Duel XL Round, Salomon Tornado lub zeszłoroczne Fury, K2 Rictor lub zeszłoroczne Apache Xplorer i Recon (poprzednik Rictora), nieco węższą nartą jest K2 Charger ale ponoć poza trasą daje dobrze radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1973marcin Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 Witam , na wstępie chce przeprosić założyciela tematu . nie chcę się wciskać w temat wyboru nart. ale mniej więcej jestem na podobnym etapie ... może mniejszy staż w latach . Ostatnie kilka sezonów przejeździłem na komórkowych nartach Kneissl Red star SL WC. Podczas pobytu w dolomitach wypożyczyłem K2 Obsethed , jestem pod ogromnym wrażeniem tej narty - dużo fanu Jest ktoś z doświadczeniem w tego typu segmencie nart ?? mnie ogranicza kwota , powiedzmy do 2500 zł z wiązaniami i raczej celuje w modele z lat poprzednich. dzięki !!! :D:D ja mam majesty 99 pod butem teraz można je dosyć tanio dostać na aledrogo http://allegro.pl/majesty-dirty-bears-wyprzedaz-2010-1049-zl-i1324321771.html po trasie też się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farciarz82 Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 Powinieneś moze poszukać czegoś w grupie nart allmountain - tak by było koło 80 mm pod stopą, bedzie nieźle w terenie ale i dobrze na trasie, to taki kompromis fajny. Za 2500 zł znajdziesz bardzo dobre narty, niekoniecznie z poprzedniego sezonu. Moji faworyci w tej grupie to: Fischer Motive 80 lub Fischer Watea 78 i 84, Head Peak 78 lub więcej, Duel XL Round, Salomon Tornado lub zeszłoroczne Fury, K2 Rictor lub zeszłoroczne Apache Xplorer i Recon (poprzednik Rictora), nieco węższą nartą jest K2 Charger ale ponoć poza trasą daje dobrze radę. Z tych nart które wymieniłeś zastanawiałem się nad k2 Rictor , tylko zastanawia mnie długość owej narty - są krótkie , jak to się będzie miało do jazdy ?? Jaka jest różnica pomiędzy Recon a Rictor - warto dołożyć pieniążki czy może warto wziąć starszą nartę i zostawić na inne bajery ?? "ja mam majesty 99 pod butem teraz można je dosyć tanio dostać na aledrogo http://allegro.pl/majesty-dirty-bear...324321771.html po trasie też się da " a to co ?? bo cena kusząca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 Co to znaczy krótkie? Jeśli szukasz narty do swojego opisu i chcesz mieć wszystko w jednej narcie 90-100mm pod butem i 190 cm długiej to chyba inaczej rozumiesz pojęcie uniwersalne. Takie uniwersalne narty to sie nazywają dwie pary nart:D A co do różnicy to chyba nikt Ci nie napisze - ja takiego czegoś nie znalazłem, możesz sobie poczytać opisy, opinie, testy i wyciągnąć wnioski. Akurat interesowałem się tymi nartami i moje wnioski - ściśle teoretyczne - są takie, że jeśli chcesz nartę bardziej na trasę to Recon (chyba nieco sztywniejsze były) albo Rictor (różnica to obfitsza geometria i rocker oraz są ponoć bardziej elastyczne i łatwiejsze do jazdy krótkim skrętem, ale samo K2 określa je jako narty bardziej trasowe) a jak bardziej poza trasę to Apache Xplorer lub ich następca. Ale jeśli ci pasują narty freeridowe to chyba trudno to porównywać i troche widzę tu sprzeczność w twoim zapytaniu ale wszystko zależy czego oczekujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farciarz82 Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 Co to znaczy krótkie? Jeśli szukasz narty do swojego opisu i chcesz mieć wszystko w jednej narcie 90-100mm pod butem i 190 cm długiej to chyba inaczej rozumiesz pojęcie uniwersalne. Takie uniwersalne narty to sie nazywają dwie pary nart:D A co do różnicy to chyba nikt Ci nie napisze - ja takiego czegoś nie znalazłem, możesz sobie poczytać opisy, opinie, testy i wyciągnąć wnioski. Akurat interesowałem się tymi nartami i moje wnioski - ściśle teoretyczne - są takie, że jeśli chcesz nartę bardziej na trasę to Recon (chyba nieco sztywniejsze były) albo Rictor (różnica to obfitsza geometria i rocker oraz są ponoć bardziej elastyczne i łatwiejsze do jazdy krótkim skrętem, ale samo K2 określa je jako narty bardziej trasowe) a jak bardziej poza trasę to Apache Xplorer lub ich następca. Ale jeśli ci pasują narty freeridowe to chyba trudno to porównywać i troche widzę tu sprzeczność w twoim zapytaniu ale wszystko zależy czego oczekujesz. hmm, ok to tak SL mam dobrej klasy, które pozosotawiam i będe szusował na nich , szukam teraz " chyba " przejścia do freeridu ale nie mam odwagi od razu wskoczyć w puch (kupić narty do specyficznych warunków i niemieć okazji ich wykorzystać - bez sennsu ) , nawet nie mam pojecia gdzie jeździć , chyba mi lekko uświadomiłeś mój problem. Poszukam czegoś z sezonie 09/10 lub w dobrej cenie 10/11 w nartach allmountain, troszke pieniążków zostanie na jakieś gadżety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 To dosyć klasyczna metoda, ja robię tak samo jak i wiele innych osób, narta SL lub zbliżona do jazdy w dobrych, twardych warunkach i szersza decha na gorsze warunki, puch i lekki wyjazd poza trasy. A rynek w tym segmencie sie bardzo mocno rozwinął i jest naprawdę z czego wybierać niemniej zdecydowanie brakuje opinii użytkowników u nas, jakieś pojedyńcze się znajduje rodzynki tylko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farciarz82 Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 To dosyć klasyczna metoda, ja robię tak samo jak i wiele innych osób, narta SL lub zbliżona do jazdy w dobrych, twardych warunkach i szersza decha na gorsze warunki, puch i lekki wyjazd poza trasy. A rynek w tym segmencie sie bardzo mocno rozwinął i jest naprawdę z czego wybierać niemniej zdecydowanie brakuje opinii użytkowników u nas, jakieś pojedyńcze się znajduje rodzynki tylko. kuszą : http://www.starsport.com.pl/advanced_search_result.php?keywords=Marker+K2%2FMX+12.0&osCsid=a8e34b8d71886c6dab8e132b957a1455&x=14&y=11 ... chyba że masz polecić gdzieś jakiś sklepik wczoraj dostałem namiar od kolegi z forum na : http://www.sport-conrad.com/all_mountain/15/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 17 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2010 Albo zeszłoroczne klasyki opisywane jako najlepsza narta jako pierwsza pozatrasówka: http://www.top-narty.pl/narty/k2/apache-xplorer-4459.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farciarz82 Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Albo zeszłoroczne klasyki opisywane jako najlepsza narta jako pierwsza pozatrasówka: http://www.top-narty.pl/narty/k2/apache-xplorer-4459.html no to napisze tak , poszperałem i znalzłem rictory za 1900 zł :eek: , chyba się skuszę na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi