JC Napisano 19 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 Ojej :eek: No ale musi być sprzęt dla tych trochę bogatszych Nie, nie! Dla bogatszych są takie kaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 Czy pomoże wizerunek Bode Millera? Nie musi, bo POC jest popularny na stokach w Alpach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 19 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 Ojej :eek: No ale musi być sprzęt dla tych trochę bogatszych To nie jest dla bogatszych tylko dla mądrzejszych Za taką cenę cenę to trzeba mieć łeb żeby go porządny kask chronił. A na zwykły "kiepełek" to Uvex musi wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 19 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 Można w Krakowie przymierzyć POC"a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 Można w Krakowie przymierzyć POC"a? W Bielsku już można:), ale w Krakowie? Poszukaj w Galerii Kazimierz sklepu Quiksilver Rossignol:cool: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 W Bielsku już można:), Wiem do czego zmierzasz ale mój to jak wiaderko dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 Wiem do czego zmierzasz ale mój to jak wiaderko dla Ciebie Nie, Jacku, nie o to chodziło, chodzi o to że wczoraj przechodziłem przez Sferę i widziałem że już są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaBB Napisano 19 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 To nie jest dla bogatszych tylko dla mądrzejszych Za taką cenę cenę to trzeba mieć łeb żeby go porządny kask chronił. A na zwykły "kiepełek" to Uvex musi wystarczyć. Hmm no wyglądają ładnie i porządnie ale po założeniu na głowie niczym KULA OD KRĘGLI sadzę ze marka przyjmie się tylko jako RACE aniżeli Fashion . Podobna sytuacja z kaskami SCOTTa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 (edytowane) Właśnie otrzymałem od przedstawiciela POC w Polsce sugerowany cennik detaliczny. Koszt zestawu, o którym piszę to 1698 zł: - kask POC Skull Comp 2.0 1299 zł - gogle Iris Comp - 399 zł I jeszcze jedna ciekawa informacja. Do gogli można dokupić osobno szyby! Edytowane 19 Listopad 2010 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 19 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 Nie, nie! Dla bogatszych są takie kaski Nie do konca sie z Toba zgodze. Wejdz na stron Bognera i zobaczycz kaski dla kobiet po 275 Euro - podobne do tego co pokazales. Wiec ceny porownywalne z tymi Kawalkiami Ciasteczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 19 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 Wejdz na stron Bognera... to ten kask na zdjęciu to Bogner? jak dla mnie wygląda jak Casco, tyle że bardziej wypolerowany i wypicowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 to ten kask na zdjęciu to Bogner? jak dla mnie wygląda jak Casco, tyle że bardziej wypolerowany i wypicowany. No i trafiłeś, bo Casco produkuje dla wielu firm. Tylko kaski są trochę podrasowane http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_kaski&id_grupy=3366&id_modelu=853 podobny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 19 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 ... tylko ze to sa gogle zawodnicze i szyba chyba jest pojedyncza, trzeba to miec na uwadze Jeszcze jedna informacja. Do gogli Iris Comp można dokupić szyby podwójne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 19 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 Jeszcze jedna informacja. Do gogli Iris Comp można dokupić szyby podwójne. A nie można ich kupić po prostu od razu z szybami podwójnym? A drugie pytanie: Czy ta wymiana szyby to prosta i szybka czynność, no i czy częsta wymiana szyb nie wpłynie negatywnie na oprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delo Napisano 19 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 19 Listopad 2010 Jeszcze jedna informacja. Do gogli Iris Comp można dokupić szyby podwójne. Podwójnych szybek jest w sumie 5 , 1 photomatic Gogle są bardzo bardzo fajne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 20 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2010 Więc wczoraj miałem okazję dokładnie się przyjrzeć kaskowi POC:). Spotkaliśmy się z JC w Rogatej i Jacek nie przyszedł sam:o Przyszedł z torebką. Jak się okazało w torebce, a w zasadzie neseserku był kask POC, no i gogle. Muszę przyznać że kask jest faktycznie wykonany perfekcyjnie, zarówno od strony estetycznej, jak i funkcjonalnej. Wspomniany przeze mnie wcześniej neseserek jest w komplecie z kaskiem, w który to można zmieścić również gogle wraz z dodatkowymi szybami. Na wyposażeniu kasku jest jeszcze dodatkowy worek z materiału na kask, podobnie na gogle, a dodatkowo na gogle jest jeszcze pokrowiec który można założyć na gogle jadąc np na wyciągu podczas opadów ażeby szybka pozostawała sucha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 20 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Listopad 2010 Ale tych worków.Chyba nie one robia cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 30 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 Dzisiaj do naszej redakcji dotarły kaski POC Skull Comp 2.0. Wyjaśniła się sprawa "trzymania gogli" na kasku. Otóż w zestawie jest specjalny klip do gogli, który zakłada się na tylną część kasku. Można go oczywiście nosić lub nie. Decyzja należy do użytkownika. Ciekawą sprawą są gogle Iris Comp, które w zestawi mają trzy szyby, w tym jedna neutralną (białą)! I jeszcze jedno. Po bliższym zapoznaniu się z zawartością pudełka muszę stwierdzić, że POC to ... nawiązując do motoryzacji taki Mercedes wśród kasków i gogli. Testy wkrótce na skionline.pl No więc??? Mnie najbardziej interesują gogle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 No więc??? Mnie najbardziej interesują gogle Sławek! Dopiero co wylazłem z samochodu O to się zapytowujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 30 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 Sławek! Dopiero co wylazłem z samochodu O to się zapytowujesz? Tak o to:) No to skoro nie chce Ci się pisać to dawaj do Rogatej:D Pogadamy o tym;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aliko2 Napisano 30 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 gdzie można dokupić podwójne szybki do tych gogli poc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 Tak o to:) No to skoro nie chce Ci się pisać to dawaj do Rogatej:D Pogadamy o tym;) Oj tam, oj tam. To już ze dwa słowa napiszę. Gogle super, choć jak to przy pojedynczych szybach lekko mi zaparowały jak zacząłem zbyt mocno chuchać. Ale wynikało to z tego, że nachuchałem sam sobie w szybę A jak już jestem przy szybach to kolor niebieski - rewelacja. Jeździłem we mgle i przy padającym śniegu. Widoczność i kontrast były genialne. Miałem porównanie, bo w tych samych warunkach testowałem gogle Rossignola z "uniwersalną" szybą. Jeszcze słowo o "trzymaniu" się gogli. Gogle wiele razy zdejmowałem z kasku, który był mokry. Padał śnieg, pasek od gogli był mokry, ale nie zsunął się z kasku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 30 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 Komercja....Ceny spadną i sie normalnie zakupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2010 Kilka ujęć kasku POC Skull Comp 2.0 FMOveFgADec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ambro Napisano 1 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 1 Grudzień 2010 Widziałem dziś kolekcje POCa w PM Sportcie. Podoba mi się zróżnicowanie odważnych kolorów na kaskach ale cena "trochę" odstrasza. Zainteresowanym musi na prawdę zależeć na wyglądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi