Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

POC - kaski, gogle, ochraniacze, rękawice

SB

Rekomendowane odpowiedzi

To nie jest dla bogatszych tylko dla mądrzejszych ;)

Za taką cenę cenę to trzeba mieć łeb żeby go porządny kask chronił.:):D

A na zwykły "kiepełek" to Uvex musi wystarczyć.:P

Hmm no wyglądają ładnie i porządnie ale po założeniu na głowie niczym KULA OD KRĘGLI :) sadzę ze marka przyjmie się tylko jako RACE aniżeli Fashion . Podobna sytuacja z kaskami SCOTTa.

Nie, nie! Dla bogatszych są takie kaski

vail10lhm.png

Nie do konca sie z Toba zgodze.

Wejdz na stron Bognera i zobaczycz kaski dla kobiet po 275 Euro - podobne do tego co pokazales. Wiec ceny porownywalne z tymi Kawalkiami Ciasteczka.

Więc wczoraj miałem okazję dokładnie się przyjrzeć kaskowi POC:).

Spotkaliśmy się z JC w Rogatej i Jacek nie przyszedł sam:o

Przyszedł z torebką:D.

Jak się okazało w torebce, a w zasadzie neseserku był kask POC, no i gogle.

Muszę przyznać że kask jest faktycznie wykonany perfekcyjnie, zarówno od strony estetycznej, jak i funkcjonalnej.

Wspomniany przeze mnie wcześniej neseserek jest w komplecie z kaskiem, w który to można zmieścić również gogle wraz z dodatkowymi szybami. Na wyposażeniu kasku jest jeszcze dodatkowy worek z materiału na kask, podobnie na gogle, a dodatkowo na gogle jest jeszcze pokrowiec który można założyć na gogle jadąc np na wyciągu podczas opadów ażeby szybka pozostawała sucha.

• Like 1

• 2 weeks later...
Dzisiaj do naszej redakcji dotarły kaski POC Skull Comp 2.0.

Wyjaśniła się sprawa "trzymania gogli" na kasku. Otóż w zestawie jest specjalny klip do gogli, który zakłada się na tylną część kasku. Można go oczywiście nosić lub nie. Decyzja należy do użytkownika.

Ciekawą sprawą są gogle Iris Comp, które w zestawi mają trzy szyby, w tym jedna neutralną (białą)!

I jeszcze jedno. Po bliższym zapoznaniu się z zawartością pudełka muszę stwierdzić, że POC to ... nawiązując do motoryzacji taki Mercedes wśród kasków i gogli.

Testy wkrótce na skionline.pl

No więc???:rolleyes:

Mnie najbardziej interesują gogle

Tak o to:)

No to skoro nie chce Ci się pisać to dawaj do Rogatej:D

Pogadamy o tym;)

Oj tam, oj tam. To już ze dwa słowa napiszę. Gogle super, choć jak to przy pojedynczych szybach lekko mi zaparowały jak zacząłem zbyt mocno chuchać. Ale wynikało to z tego, że nachuchałem sam sobie w szybę :)

A jak już jestem przy szybach to kolor niebieski - rewelacja. Jeździłem we mgle i przy padającym śniegu. Widoczność i kontrast były genialne. Miałem porównanie, bo w tych samych warunkach testowałem gogle Rossignola z "uniwersalną" szybą.

Jeszcze słowo o "trzymaniu" się gogli. Gogle wiele razy zdejmowałem z kasku, który był mokry. Padał śnieg, pasek od gogli był mokry, ale nie zsunął się z kasku.

• Like 1