SB Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Młodzież i parapeciarze może ktoś z nich kupi. Dorosły wie że jest Uvex itp... Ale POC... naprawdę jest na czym oko zawiesić, no i mają w ofercie pomarańczowy kask Jak rozwalę o słupa swoją Carrerę to chyba zaprzyjaźnię się z tą firmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Ale POC... naprawdę jest na czym oko zawiesić, no i mają w ofercie pomarańczowy kask Jak rozwalę o słupa swoją Carrerę to chyba zaprzyjaźnię się z tą firmą Jak masz takie plany, to zacznij nosić butelki do skupu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magres Napisano 14 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2010 Ale POC... naprawdę jest na czym oko zawiesić, no i mają w ofercie pomarańczowy kask Jak rozwalę o słupa swoją Carrerę to chyba zaprzyjaźnię się z tą firmą To właśnie miałem na myśli każdy ma coś od lat do czego się przyzwyczaił . Casco , Carrera i pozostałe firmy super chronią głowy , wspomniany POC też jest super i rzeczywiście ma fajne żywe kolory dające radość . Natomiast Head wydaje mi się że za szeroko chce wejść w życie uprawiających sporty zimowe, dlatego ostatnim kaskiem nad którym bym się zastanowił przy wymianie będzie amerykanin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 14 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2010 Ale POC... naprawdę jest na czym oko zawiesić, no i mają w ofercie pomarańczowy kask Jak rozwalę o słupa swoją Carrerę to chyba zaprzyjaźnię się z tą firmą ... czy z POC'a gogle nie spadaja? bo nie maja tradycyjnego zaczepu na gogle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 14 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2010 ... czy z POC'a gogle nie spadaja? bo nie maja tradycyjnego zaczepu na gogle. We wtorek sprawdzę jak gogle trzymają się na kasku POC, to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 14 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2010 POC pod względem kasków jest super, reszty ochraniaczy chyba nie polecę. (rowerowe się rozwalają, jak kiedys juz wspominałem rękawiczki narciarskie to samo). Co do kasków... Shreda bym chyba przetestował zaraz po POC'u. Przed POC'em są Carrera Carbon Fiber i Dainese. Które jednak cenowo dosyć miażdżą ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 POC mocowanie gogli Wczoraj miałem okazję sprawdzić jak wygląda mocowanie gogli do kasków POC. Na pierwszy rzut oka w kaskach POC z grupy Race nie ma żadnego mocowania, które ma na celu zabezpieczenie gumki od gogli przed zsunięciem się z kasku. Dopiero organoleptycznie sprawdziłem, że POC wprowadził ciekawe rozwiązanie, które zastosowano nie w kaskach, a w goglach. Patentem ty jest guma wprasowana w pasek gogli, które skutecznie zabezpieczają je przed zsunięciem. W modelach uniwersalnych, freestylowych jest dodatkowe zabezpieczanie paska na kasku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jjay86 Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 najgorzej jak ktos ma kask POC a google innej firmy ja w SHREDach tz mam paski takiej gumy... ale czy by sie sprawdzily bez "normlanego" zaczepu na gogle to nie mam pojecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 POC wprowadził ciekawe rozwiązanie, które zastosowano nie w kaskach, a w goglach. Patentem ty jest guma wprasowana w pasek gogli, które skutecznie zabezpieczają je przed zsunięciem. Chymmm taka gumę to ja mam w googlach Oakley już ładnych parę lat i szczerze powiedziawszy nie wyobrażam sobie jazdy bez takiej gumy. Wszelkie wystające elementy plastikowe przytrzymujące pasek, to tylko kolejna rzecz do urwania bądź zawadzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 john juz nie przesadzaj prosze Cie:D przeciez to znowu na 2 m nie odstaje od kasku:D hehe chociaz no niewiem do czego go używasz i gdzie ci moze wadzić ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 22 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2010 Zdjęcia POC freeride Wstawiłem ciekawą galerię ze zdjęciami freeride'erów w kaskach POC: http://www.skionline.pl/galerie/?dzial=&co=galerie&g_rodzaj=&g_co=galeria&g_id=695&g_numer_zdj=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 22 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2010 Dopiero organoleptycznie sprawdziłem, że POC wprowadził ciekawe rozwiązanie, które zastosowano nie w kaskach, a w goglach. Patentem ty jest guma wprasowana w pasek gogli, które skutecznie zabezpieczają je przed zsunięciem. No dobra ale to jest zabezpieczenie zeby guma nie zsunela sie w czasie jak gogle mam na oczach ale co wtedy jak jade krzeslem i gogle przeuwam na kask i nagle zsuwaja sie na tyl kasku ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 22 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2010 No dobra ale to jest zabezpieczenie zeby guma nie zsunela sie w czasie jak gogle mam na oczach ale co wtedy jak jade krzeslem i gogle przeuwam na kask i nagle zsuwaja sie na tyl kasku ??? No o tym też właśnie wczoraj z Jackiem prawiliśmy przez telefon, no i wnioski były tej rozmowy takie, że po prostu trzeba uważać, a jak się już zdarzy:eek:...no i tu opcji zdarzeń można by wymieniać bez liku..... Ale i tak się mi podobają szczególnie taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 22 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Październik 2010 (edytowane) SB - moje oczy SZOK:D:D:D acz podoba mi się z daleka widać....... Edytowane 22 Październik 2010 przez magelan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 (edytowane) POC w redakcji skionline.pl Dzisiaj do naszej redakcji dotarły kaski POC Skull Comp 2.0. Wyjaśniła się sprawa "trzymania gogli" na kasku. Otóż w zestawie jest specjalny klip do gogli, który zakłada się na tylną część kasku. Można go oczywiście nosić lub nie. Decyzja należy do użytkownika. Ciekawą sprawą są gogle Iris Comp, które w zestawi mają trzy szyby, w tym jedna neutralną (białą)! I jeszcze jedno. Po bliższym zapoznaniu się z zawartością pudełka muszę stwierdzić, że POC to ... nawiązując do motoryzacji taki Mercedes wśród kasków i gogli. Testy wkrótce na skionline.pl Edytowane 18 Listopad 2010 przez JC 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 A z tymi goglami : zawsze ten model ma w zestawie 3 szyby? Czy jest wersja OTG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 A z tymi goglami : zawsze ten model ma w zestawie 3 szyby? Czy jest wersja OTG? Tak zawsze w modelu Iris Comp sa trzy szyby. Wersja OTG tylko po założeniu szkieł kontaktowych - nie ma wersji OTG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Ciekawą sprawą są gogle Iris Comp, które w zestawi mają trzy szyby, w tym jedna neutralną (białą)! Szkoda tylko że dystrybutor dostarczając kolekcję gogli POC do zamieszczenia na SKIONLINE ograniczył się tylko do zdjęć, bez jakichkolwiek opisów. Informacja przy tych goglach że są z 3 wymiennymi szybami na pewno by wpłynęła na sprzedaż, a to chyba o to chodzi, szczególnie że takie zestawy są praktycznie nie oferowane... no a jeśli to zjawisko zupełnie marginalne:rolleyes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Tak zawsze w modelu Iris Comp sa trzy szyby. Wersja OTG tylko po założeniu szkieł kontaktowych - nie ma wersji OTG ... tylko ze to sa gogle zawodnicze i szyba chyba jest pojedyncza, trzeba to miec na uwadze nawiązując do motoryzacji taki Mercedes wśród kasków i gogli. ...cena kasku rowniez mercedesowa ale nie jest to zwykla skorupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 i cennik by się przydał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 (edytowane) Szkoda tylko że dystrybutor dostarczając kolekcję gogli POC do zamieszczenia na SKIONLINE ograniczył się tylko do zdjęć, bez jakichkolwiek opisów. Informacja przy tych goglach że są z 3 wymiennymi szybami na pewno by wpłynęła na sprzedaż, a to chyba o to chodzi, szczególnie że takie zestawy są praktycznie nie oferowane... no a jeśli to zjawisko zupełnie marginalne:rolleyes:. Jeżeli mogę wytłumaczyć nowego dystrybutora to napiszę, że wszystko odbyło sie w ostatniej chwili stąd braki. ... tylko ze to sa gogle zawodnicze i szyba chyba jest pojedyncza, trzeba to miec na uwadze ...cena kasku rowniez mercedesowa ale nie jest to zwykla skorupa szyby są pojedyncze o przepuszczalności VTL: clear VLT 82–90, blue VLT 37–50 i smokey yellow VLT 63 co do ceny ... jak ktoś kupuje Mercedesa to też specjalnie nie dyskutuje, że chce mieć cenę Fiata Edytowane 18 Listopad 2010 przez JC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 (edytowane) i cennik by się przydał Gogle Kask Sądząc też po niektórych aukcjach na aledrogo w Polsce ten sprzęt nie będzie tani Edytowane 18 Listopad 2010 przez Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Sądząc też po niektórych aukcjach na aledrogo w Polsce ten sprzęt nie będzie tani Z tego co pamiętam, to oficjalna cena w detalu kompletu kask + gogle to ok 1700 zł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Z tego co pamiętam, to oficjalna cena w detalu kompletu kask + gogle to ok 1700 zł Ojej :eek: No ale musi być sprzęt dla tych trochę bogatszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 18 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2010 Czy pomoże wizerunek Bode Millera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi