Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Buty Atomic M 90 czy Fischer MX PRO 95

pipon

Rekomendowane odpowiedzi

sugerowałbym kupić przede wszystkim wygodne. Zakup butów to zupełne przeciwieństwo zakupu nart i tutaj dobrze doradzić się nie da. Dlatego skoro wiesz że chcesz flex 90-100 to idź do sklepu i sprawdź po kolei buty w tym przedziale.

Moim zdaniem nie odczujesz różnicy pomiędzy 90-110 szczególnie jeżeli buty są różnych producentów.

Jeżeli chodzi o buty które wymieniłeś to mi osobiście cała kolekcja Atomica nie pasowała, po długich godzinach przymierzania wybrałem rosii sensor 3 100 i jestem, zadowolony.

• Like 1

musisz mierzyć i tyle ja w tym roku miałem ten sam dylemat mierzyłem te mx pro 95 bardzo wygodny but jak dlamnie i prawie je kupiłem ale za namowom mądrzejszego od siebie wziąłem tesz nowe speedmachin 120 9/10 te dopiero wygodne a syre trzymają jak diabli ja ci doradzam żebyś na buta kasy nie żałował pozdrawiam

• Like 1

Salomon X WAVE SPORT

Dzięki jeszcze raz, pojeździłem po sklepach. poprzymierzałem i najlepiej mi siadły Salomony X WAVE SPORT, flex 100, w intersporcie 850 zeta. Nie miałem przekonania do salomonów, bo słyszałem że lubią się po jakimś czasie rozbić i zrobić miękkie, ale leżą najlepiej. Co ważne sklep zezwala na zwrot do 14 dni bez problemów. Ktoś jeździł już na tym sprzęcie?

Dzięki jeszcze raz, pojeździłem po sklepach. poprzymierzałem i najlepiej mi siadły Salomony X WAVE SPORT, flex 100, w intersporcie 850 zeta. Nie miałem przekonania do salomonów, bo słyszałem że lubią się po jakimś czasie rozbić i zrobić miękkie, ale leżą najlepiej. Co ważne sklep zezwala na zwrot do 14 dni bez problemów. Ktoś jeździł już na tym sprzęcie?

Buty tylko dla Intersportu zrobione na bazie tego modelu, jak sądzę.

Sam używam X-Wave 10 od 4 sezonów - jak dotąd było OK, ale po 4 latach, po wyraźnie ponad 100 dniach na stoku czuję, że parametry siadły, tzn. są chyba wygodniejsze niż były ale luźniejsze, nie trzymają tak dobrze jak kiedyś. To ich jeszcze nie dyskwalifikuje oczywiście, zmiany tymczasem i tak nie rozważam... z różnych względów :)

Poza tym, cudów nie ma: ten problem, wg mnie, dotyczy wszystkich butów, wszystkich firm - trudno to udowodnić ale zasłyszane opinie, opinie w necie itp. powtarzają się, że ponad 100 dni robi różnicę; z nartami, z resztą, jest to samo.

• Like 1

Ja jeżdżę też w Salomonach robionych dla Intersportu tylko w modelu Impact, niczym nie różnią się od wzorcowego - jedynie numerem i kolorem, który firmy robią dla tej sieci przeważnie na wzór swojego wyższego modelu. Generalnie buty są bardzo ok. Moje już po sezonie nieco siie rozbiły i zrobiły wygodniejsze, dają się bardziej i dokładniej dopinać nie miażdżac już stopy. Myślę, za za 850 zł to fajny zakup. A co do butow Salomona to wydaje mi sie, ze w całokształcie wypadają lepiej niż dobrze wiec nie słuchaj podszeptów złych ludzi:D

Też gdzieś czytałem, ze buty po 80-100 dniach na stoku powinno się wymienić bo tracą parametry. Ale na ile to prawda i jak to silny bodziec jest to nie wiem

• Like 1

Buty tylko dla Intersportu zrobione na bazie tego modelu, jak sądzę.

Sam używam X-Wave 10 od 4 sezonów - jak dotąd było OK, ale po 4 latach, po wyraźnie ponad 100 dniach na stoku czuję, że parametry siadły

100 dni to już naturalne zużycie. Co do salomona to robią bardzo dobre buty jeżeli są wygodne i kupuj:)

Ja w zeszłym roku kupiłem impacty też w intersporcie niestety skończyło się na zwrocie i zakupie rossignolów, ale nie generalizowałbym tego pod względem marki każdy ma inną stopę, a jakość butów róznych producentów jest porównywalna.