Roobs Napisano 12 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2010 Widzę że niektórzy mają po kilka par nart, zastanawiam się czy nie zrobić tego samego i zakupić dodatkową parę desek, tylko jakie... Mam Zenith 3.5 ( oraz 6.5:D ) ...jakiś pomysł ???? 190/90/ i jeden sezon za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 12 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2010 Witam myślę że trochę za wcześnie ,po roku trudno mówić o stylu czy jakiś umiejętnościach aby wykorzystać inne taliowanie ,długość czy twardość nart aby w pełni z tego korzystać.Osoby mające kilka par nart potrzebują innych do giganta ,innych do slalomu a jeszcze innych na początek sezonu gdy mogą być jeszcze kamienie i szkoda porządnych nart .Tak więc bez urazy ale jedne uniwersalne z inklinacją w jakiej się dobrze czujesz wystarczą .Serdeczności Jorguś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 12 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2010 ... najpierw chyba musisz miec pomysl na te drugie na zasadzie takiej jak pisze Jorguś. Po za tym niektorzy maja wiele par nart bo sie jakoś tak "samo" nazbieralo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bode Napisano 12 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2010 ... najpierw chyba musisz miec pomysl na te drugie na zasadzie takiej jak pisze Jorguś. Po za tym niektorzy maja wiele par nart bo sie jakoś tak "samo" nazbieralo popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2010 Tak jak Jarek pisze:rolleyes:,nazbierało się i nie za bardzo wiadomo,co z nimi zrobić Ale tak wracając do rzeczy,to poznaj dokładnie obecne narty,aby wyciągnąć wnioski czego Ci brakuje i ewentualnie chciałbyś dopełnić do "ostatecznej" satysfakcji:rolleyes:.Na dzień dzisiejszy mam odczucie,że te narty Ci nie pasują i szukasz innych,ale to nie jest droga do szukania kolejnych,bo będzie jak na początku postu:)Sprzedaj te i szukaj nowych:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 12 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2010 Ja mam drugą parę taką na kamienie head cyberpro:) Ale cały czas marzą mi się RC4 do moich mutixów. Miały być w tym sezonie ale jakoś chyba za dużo rzeczy się nazbierało. A dla roobs`a to proponuję pojeździć jeszcze w tym sezonie, skorzystać z wypożyczalni zobaczyć jakie są alternatywy. Wtedy będziesz wiedział czego chcesz, bo po jednym sezonie ciężko określić przede wszystkim swoje możliwości i oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 12 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2010 Z tym "zbieraniem" się nart to i ja coś już wiem, jakby nie było też mam dwie pary :D:D Zenithów :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2010 Z tym "zbieraniem" się nart to i ja coś już wiem, jakby nie było też mam dwie pary :D:D Zenithów :D:D No to Rob:),na jeden sezon starczy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2010 Ja należę do tych z kilkoma parami . Ale zwykle jadąc w Alpy mam ze sobą minimum dwie pary. Jedna para z grupy Race - SL lub GS - w ostatnim sezonie było to GS, bo slalomki u mnie zabrakło . Druga to szeroki All Mountain, bo nie wyobrażam sobie, co by się ze mną stało, gdybym zastał na stoku świeży puch, a w boxie miał tylko slalomkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 12 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2010 Jacku ,ale w tym przypadku o coś innego chodzi.Naszemu Koledze nie psują narty "bazowe",On nie szuka jazdy pozatrasowej lub trasowej w róznych możliwosciach:DNo jak po "pierwszym"sezonie mozna określić swoje preferencje narciarskie;)Sam jestem orędownikiem posiadania kilku par nart,ale trzeba wiedziec po co ich tyle mamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Ja na ten sezon też 2 pary. Blizzard R-Power Full Suspension IQ http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3150&id_modelu=4369, oraz na duże śniegi K2 Obsethed http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2925&id_modelu=4102 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Ja na ten sezon też 2 pary. Blizzard R-Power Full Suspension IQ http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=3150&id_modelu=4369, oraz na duże śniegi K2 Obsethed http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2925&id_modelu=4102 . oo Bilzzardzik konkretna maszyna:) godna polcenia, a na obSETHy oj to musisz znaleźć kawał naprawdę porządnego puchu żeby pokazały co potrafia:) żadnego wożenia sie z lewej do prawej tylko pełnym piecem w dół też mam kilka par nart, niestety im wiecej się jeźdz tyym wiecej sie chce:D i nie wystarczy już jedna narta do wszystkiego, u mnie 2xSL, GS i Race Carver:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 z ilością nart to jak w tym przysłowiu : apetyt rośnie w miarę jedzenia:o ale żeby nie przesadzać , to myślę , że tak do poziomu 5/6 wystarczy jedna para ,ale później ,żeby z jazdy była radość to faktycznie każdy styl , warunki itd wymagają innej narty - i tu zaczynają się schody tzn. żona kontrolująca budżet domowy:o:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Cześć Myslę, że z ta wielościa narta to jednak troche bardziej chęć posiadania niz realna potrzeba - to znaczy nie wiązałbym tego z jakims konkretnym stopniem wtajemniczenia narciarskiego czy poziomem techniki. Sam tez mam sporo róznych nart i zawsze biore 3 czasmi 4 pary a tak naprawdę uzywam jednej (70-80 % czasu na stoku) może dwóch (pozostały czas). Może wyniak to troche z faktu że wiekszośc tych nart po prostu mam - w wypadku niektórych nawet nie wiem skąd - nie były to jakieś świadome zakupy tylko przypadek. Własnie co zrobić z nadmiarem? Macie jakieś pomysły? Mam z 6 może 7 par, których chetnie sie pozbedę ale wiadomo, że to narty stare niektóre zjeżdżona albo o parametrach juz archaicznych? Co z tym zrobić? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smiths23 Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Własnie co zrobić z nadmiarem? Macie jakieś pomysły? Mam z 6 może 7 par, których chetnie sie pozbedę ale wiadomo, że to narty stare niektóre zjeżdżona albo o parametrach juz archaicznych? Co z tym zrobić? Pozdro mój ojciec zrobił z moich starych head'ów i swoich rosołów taką półkę na buty hehe, dechy po bokach a między nimi pólki:P z połówki narty mam też taki wieszak na kijki, do niej przykrecone haki, całość na ścianie i sobie wisi:D jeszcze coś, można przykrecic dwie narty do ściany, odległość z 1m, do narty przykrecic takie płaskowniki jak sie montuję pod półki na sciane i sobie na tym trzymasz narty akualne:) ładnie wygląda, tyle ode mnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Własnie co zrobić z nadmiarem? Macie jakieś pomysły? Mam z 6 może 7 par, których chetnie sie pozbedę ale wiadomo, że to narty stare niektóre zjeżdżona albo o parametrach juz archaicznych? Co z tym zrobić? Pozdro Pokaż jakie Chętny na pewno się znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Własnie co zrobić z nadmiarem? Macie jakieś pomysły? Mam z 6 może 7 par, których chetnie sie pozbedę po prostu podziel się nartami http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=8045&highlight=ksi%B1dz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 Cześć Dzięki Ravick. Zaraz zamieszcze jakies info we wskazanym przez Ciebie temacie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 (edytowane) Myslę, że z ta wielościa narta to jednak troche bardziej chęć posiadania niz realna potrzeba - to znaczy nie wiązałbym tego z jakims konkretnym stopniem wtajemniczenia narciarskiego czy poziomem techniki. jasne ,że każda nowa zabawka cieszy:) , ale dobrze jak jest z niej jeszcze jakiś pożytek. Ten , kto już mniej więcej wie o co chodzi w tej zabawie ( czyli poziom zaawansowania ) , to ma świadomość wynikająca ze swoich narciarskich doświadczeń ,że do skrętu krótkiego lepsza będzie np SL , długiego GS , itd .Oczywiście SL-ką można też pojechać "długim" skrętem , ale kto próbował tego na długiej narcie np. gigantowej to będzie wiedział że różnice jest znacząca , nawet dla amatora takiego jak ja;) Nie znaczy to oczywiście ,że jedna para nart to za mało ,żeby cieszyć się tym sportem Sam tez mam sporo róznych nart i zawsze biore 3 czasmi 4 pary a tak naprawdę uzywam jednej (70-80 % czasu na stoku) może dwóch (pozostały czas).......... Pozdro ja też nie zmieniam na stoku nart jak rękawiczek:) , ale na wypady jednodniowe raz biorę nartę dłuższą , raz krótszą , a jak sypnie mocniej to szerszą a i tak zawsze jest fun:) Edytowane 13 Październik 2010 przez aklim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 13 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 dareklewandowski nie chciałbym abyś miał rację w tym przypadku, fakt te Zenitki zabrałem na ostatni wyjazd sezonu, do tego zamiast śniegu była woda ze śniegiem i nie wiem jak do nich się określić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2010 (edytowane) dareklewandowski nie chciałbym abyś miał rację w tym przypadku, fakt te Zenitki zabrałem na ostatni wyjazd sezonu, do tego zamiast śniegu była woda ze śniegiem i nie wiem jak do nich się określić Może zamiast je na siłę opchnąć to spróbuj: 1) wybrać się na narty jak będą dobre warunki - niekoniecznie bardzo twarde 2) jeśli czujesz, że na Z3.5 jeździło się bdb a na Z6.5 średnio to daj je do serwisu i poproś pełne ostrzenie krawędzi end-to-end 3) jeśli nadal bedzie dupiato to poproś o standardowe stępienie (ciekawe czy jest takie słowo w słowniku:)) krawędzi na końcach nart - w serwisie powinni wiedzieć o co chodzi. No i jak po tym dalej będą do niczego to albo dostałeś pierda z trzecią jakością narty albo jeździec nie ten Taka porada amatora, który też już widział niejdne narty NOWE rzucane/wyrzucane/sprzedawane Edytowane 13 Październik 2010 przez mysiauek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 14 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2010 dareklewandowski nie chciałbym abyś miał rację w tym przypadku, fakt te Zenitki zabrałem na ostatni wyjazd sezonu, do tego zamiast śniegu była woda ze śniegiem i nie wiem jak do nich się określić Spokojnie poczekaj na korzystniejsze warunki narciarskie i wtedy poznasz dokładniej walory tej narty,nie popadaj w niepotrzbne koszty:pPrzyjdzie czas,że świadomie będziesz podejmował decyzję o wyborze kolejnych nart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi