Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

prosze o pomoc. potrzebne nowe narty

KSF

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

prosze o pomoc w wyborze nowych nart.

1. M

2. 42 :(

3.waga 60-62kg

4.wzrost 165

5. będzie z 20 lat

6. dawniej jeździłem na "ołówkach" i wtedy dałbym sobie "8", ale te nowe techniki (jakieś carvingi, panie) , nie do końca je ogarniam - więc 7

7.buty Technica flex 80-90

8. mam atomic sl9, ale syn mi zabrał:( (zresztą były dla mnie za szerokie i za wąskie w talii), więc ostatnio jeździłem na atomicach c7 148cm. Jeździ się na nich super, mają dobre dla mnie taliowanie, ale są za małe i trochę za łatwe

9. jeżdże raczej szybko, każdym skrętem

10. na stoku ok. 10 dni w roku (w górach)

11.nie chciałbym wydawać więcej niż 2000.

rozglądam się za gigantkami lub skicrossami, np atomic sx......i tu problem - jak twrdymi i jak dlugimi.

Z góry dziękuję za merytoryczna pomoc.

Pozdrawiam

C7 to były miękie narty dla średniozaawansowanych co najwyżej. Jak masz 2000zł to poszukaj nowych nart (Atomic SX fajne były ale już dawno ich nie robią), za takie pieniądze znajdziesz sporo fajnych modeli i jeszcze kasy Ci zostanie. Popatrz sobie np na Head Icon TT 40 i 60, Fischer Progressor 7+ i 8+, Fischer Viron 4.4 i 6.6, Elan Speedwave 10(11) - długość 155-160 będzie ok.

Jeśli chodzi o tą nartę http:///www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=2423&id_modelu=3168-to 162 cm SX 10:rolleyes:

Zdecydowanie popieram! Fajna narta.

Dobrą opcją jest także ten Fischer Progressor.

Proponuję pojechać na początku sezonu gdzieś na jeden dzień, wypożyczyć narty na godzinę, pojeździć trochę, wypożyczyć kolejną parę i wypróbować to, co tutaj polecamy, wydając na to ze 120 zł, a potem poszukać w sklepach już czegoś konkretnego ;-)

Witam,myślę że dla Ciebie twardość 10 ,11 długość ok.153-155 cross jest naprawdę idealny bo z inklinacją gigantową i bardzo uniwersalny.Gigantki z prawdziwego zdarzenia są super ale na stoki we Włoszech ale na crossach zrobisz to samo a dodatkowo można pokręcić np.na wąskich przesmykach -wiele jest takich m-dzy trasami np. przez las itp.Ja zdecydowanie polecam cross kto miał wie o czym mówię .Pozdrawiam Jorguś