Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Mój nowy nabytek

lokiec3

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie wczoraj szukałem po All... nart dla kolegi, któren się ma za nartowanie dopiero zabrać. Wpadło mi coś chyba ciekawego: na dziewięć godzin przed zakończeniem aukcji narty kosztowały 10 PLN. W sumie kupiłem te narty nie dla kolegi ale dla siebie coby nabierać nowych doświadczeń. A poza tym lubię czasem mieć coś innego niż wszyscy:). Zapłaciłem za nie tyle co za trzy dni wypożyczenia w Alpach. A jak nie przypasują to zawsze można je jak nie sprzedać to wypełnić nimi braki w ogrodzeniu. Podaję linka do aukcji:

http://allegro.pl/okazja-stockli-pit-stormrider-dl-172-swietne-i1256617876.html

Z geometrii wychodzi mi na jakieś r=23m.Marka wiadomo solidna. Jeżeli miał ktoś do czynienia z taką nartą proszę o opinię.

Pozdrawiam.

. A jak nie przypasują to zawsze można je jak nie sprzedać to wypełnić nimi braki w ogrodzeniu. Podaję linka do aukcji:

Pozdrawiam.

To nie jest dobry tekst dla narciarza:p,gdzie narta jest świętością:P,to już płot teraz trzeba kupować na all....:confused:,w postaci starych nart:eek:

JEŚLI to miałby być śmieszy tekst,to jest.....:cool: ale dla forum motoryzacyjnego:D'

Kto nie szanuje historii.....;)

To nie jest dobry tekst dla narciarza:p,gdzie narta jest świętością:P,to już płot teraz trzeba kupować na all....:confused:,w postaci starych nart:eek:

JEŚLI to miałby być śmieszy tekst,to jest.....:cool: ale dla forum motoryzacyjnego:D'

Kto nie szanuje historii.....;)

Ten płot byłby wizytówką dla gości: "tu mieszka narciarz"

Pozdrawiam.

Z okazjami na allegro, to jest tak mniej więcej:

Buty w firmowym sklepie The North Face kosztują 290 zł, a na allegro te same 350.

Nie postrzegam tego zakupu jako okazja a raczej jako ciekawostka - może coś nowego wniesie do mojego bujania się na nartach. Z resztą mam jeszcze inne plany z nimi związane - ale o tym to dopiero po realizacji.

... moim zdaniem nie nadaje sie to do niczego, na allrounda promien troche za duzy a do jazdy gigantowej narta za krotka ...

Jeździć da się na każdej narcie nie koniecznie trzeba skrętem ciętym. No może z wyjątkiem nart połamanych i tych bez wiązań.

PS ostatnio na Pitztalu widziałem asów na biegówkach zjeżdżali:D

Pozdrawiam.

Ciekawa nartka. Wg opisu: Light Weight Mountaineering Ski

Z danych ktore wyszperalem 19.7m masz promien skretu.

http://www.ski-review.com/ski_reviews/review/stockli_stormrider_pit_light_2007/

Tu troche wiecej na temat tej narty i jak widzisz cena tez nie mala jak na narte sprzed kilku sezonow.

http://www.coloradodiscountskis.com/store/product473.html

Ciekawa nartka. Wg opisu: Light Weight Mountaineering Ski

Z danych ktore wyszperalem 19.7m masz promien skretu.

http://www.ski-review.com/ski_reviews/review/stockli_stormrider_pit_light_2007/

Tu troche wiecej na temat tej narty i jak widzisz cena tez nie mala jak na narte sprzed kilku sezonow.

http://www.coloradodiscountskis.com/store/product473.html

Ten promień mimo wszystko dla długości 172 z taliowania wychodzi mi jakieś 21-23 m.

Na tej drugiej stronie z ta kosmiczną ceną co podałeś jest informacja że dla dł 180 r=26 m a na tej pierwszej dla 180 r= 21,8. Więc komu wierzyć?

Pozdrawiam

A tu opis nowego PIT-a http://www.stockli.com/stormrider-pit-pro3.php

PITechnology

PITechnology oznacza Polymid-Insert-Technology. Dzięki udoskonalonej technologii opracowanych przez Stöckli, predefiniowanych obliczonego postions wykrojono z tytan powierzchni stopu i wypełnione miękką elastycznymi wstawkami polymide. Oprócz zmniejszenia wagi, zmiany funkcji skrętnych zachowania.

TORSIOtech ™

Pochodzi od sprawdzone i przetestowane włóż technologii polymide (PIT), TORSIOtech ™ System zapewnia zdecydowaną przewagę w konstrukcji nart. Długi, wzdłuż cięć w ski tułów zapewnienia elastyczności i właściwości skrętne są równomiernie rozłożone na całej długości narty umożliwiające płynne i precyzyjne kręci

SoftFLEX ™

SoftFLEX modeli ™ są lekkie i elastyczne w ich konstrukcji, aby umożliwić optymalne przeniesienie obciążenia. Zapewnia to większy komfort bez utraty przyjemności dynamicznej jazdy na nartach, funkcja szczególnie lubił kobiet narciarzy. Tłumaczył google

Edytowane przez magelan

Nie postrzegam tego zakupu jako okazja a raczej jako ciekawostka - może coś nowego wniesie do mojego bujania się na nartach. Z resztą mam jeszcze inne plany z nimi związane - ale o tym to dopiero po realizacji.

Jeździć da się na każdej narcie nie koniecznie trzeba skrętem ciętym. No może z wyjątkiem nart połamanych i tych bez wiązań.

PS ostatnio na Pitztalu widziałem asów na biegówkach zjeżdżali:D

Pozdrawiam.

Jak to mowia nie da to sie tylko parasola w d... otworzyc, a inni ida jeszcze dalej i twierdza, ze otworzyc to sie da tylko wyciagnac otwartego nie da ;)

... z linkow podanych ponizej w postach wynika ze jest to po prostu narta turowa i to raczej wysokiej klasy, o tym nie pomyslalem ...