lokiec3 Napisano 5 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2010 Tak sobie wczoraj szukałem po All... nart dla kolegi, któren się ma za nartowanie dopiero zabrać. Wpadło mi coś chyba ciekawego: na dziewięć godzin przed zakończeniem aukcji narty kosztowały 10 PLN. W sumie kupiłem te narty nie dla kolegi ale dla siebie coby nabierać nowych doświadczeń. A poza tym lubię czasem mieć coś innego niż wszyscy:). Zapłaciłem za nie tyle co za trzy dni wypożyczenia w Alpach. A jak nie przypasują to zawsze można je jak nie sprzedać to wypełnić nimi braki w ogrodzeniu. Podaję linka do aukcji: http://allegro.pl/okazja-stockli-pit-stormrider-dl-172-swietne-i1256617876.html Z geometrii wychodzi mi na jakieś r=23m.Marka wiadomo solidna. Jeżeli miał ktoś do czynienia z taką nartą proszę o opinię. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 5 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2010 . A jak nie przypasują to zawsze można je jak nie sprzedać to wypełnić nimi braki w ogrodzeniu. Podaję linka do aukcji: Pozdrawiam. To nie jest dobry tekst dla narciarza:p,gdzie narta jest świętością,to już płot teraz trzeba kupować na all....,w postaci starych nart:eek: JEŚLI to miałby być śmieszy tekst,to jest..... ale dla forum motoryzacyjnego:D' Kto nie szanuje historii..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 6 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2010 To nie jest dobry tekst dla narciarza:p,gdzie narta jest świętością,to już płot teraz trzeba kupować na all....,w postaci starych nart:eek: JEŚLI to miałby być śmieszy tekst,to jest..... ale dla forum motoryzacyjnego:D' Kto nie szanuje historii..... Ten płot byłby wizytówką dla gości: "tu mieszka narciarz" Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 6 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2010 ... moim zdaniem nie nadaje sie to do niczego, na allrounda promien troche za duzy a do jazdy gigantowej narta za krotka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 6 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2010 Z okazjami na allegro, to jest tak mniej więcej: Buty w firmowym sklepie The North Face kosztują 290 zł, a na allegro te same 350. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 6 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2010 Z okazjami na allegro, to jest tak mniej więcej: Buty w firmowym sklepie The North Face kosztują 290 zł, a na allegro te same 350. Nie postrzegam tego zakupu jako okazja a raczej jako ciekawostka - może coś nowego wniesie do mojego bujania się na nartach. Z resztą mam jeszcze inne plany z nimi związane - ale o tym to dopiero po realizacji. ... moim zdaniem nie nadaje sie to do niczego, na allrounda promien troche za duzy a do jazdy gigantowej narta za krotka ... Jeździć da się na każdej narcie nie koniecznie trzeba skrętem ciętym. No może z wyjątkiem nart połamanych i tych bez wiązań. PS ostatnio na Pitztalu widziałem asów na biegówkach zjeżdżali:D Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jack Napisano 6 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2010 Ciekawa nartka. Wg opisu: Light Weight Mountaineering Ski Z danych ktore wyszperalem 19.7m masz promien skretu. http://www.ski-review.com/ski_reviews/review/stockli_stormrider_pit_light_2007/ Tu troche wiecej na temat tej narty i jak widzisz cena tez nie mala jak na narte sprzed kilku sezonow. http://www.coloradodiscountskis.com/store/product473.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 6 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2010 Ciekawa nartka. Wg opisu: Light Weight Mountaineering Ski Z danych ktore wyszperalem 19.7m masz promien skretu. http://www.ski-review.com/ski_reviews/review/stockli_stormrider_pit_light_2007/ Tu troche wiecej na temat tej narty i jak widzisz cena tez nie mala jak na narte sprzed kilku sezonow. http://www.coloradodiscountskis.com/store/product473.html Ten promień mimo wszystko dla długości 172 z taliowania wychodzi mi jakieś 21-23 m. Na tej drugiej stronie z ta kosmiczną ceną co podałeś jest informacja że dla dł 180 r=26 m a na tej pierwszej dla 180 r= 21,8. Więc komu wierzyć? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 6 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2010 (edytowane) A tu opis nowego PIT-a http://www.stockli.com/stormrider-pit-pro3.php PITechnology PITechnology oznacza Polymid-Insert-Technology. Dzięki udoskonalonej technologii opracowanych przez Stöckli, predefiniowanych obliczonego postions wykrojono z tytan powierzchni stopu i wypełnione miękką elastycznymi wstawkami polymide. Oprócz zmniejszenia wagi, zmiany funkcji skrętnych zachowania. TORSIOtech ™ Pochodzi od sprawdzone i przetestowane włóż technologii polymide (PIT), TORSIOtech ™ System zapewnia zdecydowaną przewagę w konstrukcji nart. Długi, wzdłuż cięć w ski tułów zapewnienia elastyczności i właściwości skrętne są równomiernie rozłożone na całej długości narty umożliwiające płynne i precyzyjne kręci SoftFLEX ™ SoftFLEX modeli ™ są lekkie i elastyczne w ich konstrukcji, aby umożliwić optymalne przeniesienie obciążenia. Zapewnia to większy komfort bez utraty przyjemności dynamicznej jazdy na nartach, funkcja szczególnie lubił kobiet narciarzy. Tłumaczył google Edytowane 6 Październik 2010 przez magelan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 6 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2010 Nie postrzegam tego zakupu jako okazja a raczej jako ciekawostka - może coś nowego wniesie do mojego bujania się na nartach. Z resztą mam jeszcze inne plany z nimi związane - ale o tym to dopiero po realizacji. Jeździć da się na każdej narcie nie koniecznie trzeba skrętem ciętym. No może z wyjątkiem nart połamanych i tych bez wiązań. PS ostatnio na Pitztalu widziałem asów na biegówkach zjeżdżali:D Pozdrawiam. Jak to mowia nie da to sie tylko parasola w d... otworzyc, a inni ida jeszcze dalej i twierdza, ze otworzyc to sie da tylko wyciagnac otwartego nie da ... z linkow podanych ponizej w postach wynika ze jest to po prostu narta turowa i to raczej wysokiej klasy, o tym nie pomyslalem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi