mysiauek Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 nie ma problemu, może parę osób zmieni zdanie, choć nie wierzę, że nie rozlegną się rechoty filmik będzie za jakiś miesiąc Olej rechoty. Zawsze będą szydercy A niektórzy po prostu są ciekawi. Miałem kiedyś takie cudo : http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=7&id_modelu=14 . Oj na tym to się jeździło bez kijów. Kupiłem go na aukcji na skionline.Były kiedyś takie.Pamietacie ?Ależ to lata świetlne temu było. Pamiętamy Lata świetlne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 ew. jakieś big mountain z 2m i bez kijów body carv jak talala;P co prawda z kijkami, ale jak ta lala:) [YOUTUBE]8VO-NgWTkio[/YOUTUBE] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 co prawda z kijkami, ale jak ta lala:) LOL na slalomke to nie wygląda ! Natomiast nartę ma facet chyba dośc krótką jak na big mountain. Ciekawe, co to za maszynka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 (edytowane) Ciekawe, co to za maszynka? k2 seth pistol http://www.skionline.pl/sprzet/?co=kolekcje_narty&id_grupy=961&id_modelu=1270 Edytowane 20 Październik 2010 przez ravick97 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 ale wlasnie coś krótkawa jest ona:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 ale wlasnie coś krótkawa jest ona:P wszytko zależy od tego ile gość ma wzrostu , ba jak np. ma 190cm to narta 180cm też będzie wydawać się przykrótka:) ale i tak widać ,że narta może nie jest jakaś mega długa , ale też nie specjalnie za krótka w stosunku do jego wzrostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 (edytowane) coś krótkawa jest ona:P niby tak i niby nie osoba będąca na filmiku napisała w popularnym serwisie video , że ta nartka ma promień 21m, co by sugerowało wg. katalogów długość 179cm. Edytowane 20 Październik 2010 przez ravick97 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 Mam coś podobnego o trochę większym promieniu i nigdy bym nie pomyślał, że tak można zasuwać na takiej narcie!! KOSMOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 Mam coś podobnego o trochę większym promieniu i nigdy bym nie pomyślał, że tak można zasuwać na takiej narcie!! KOSMOS dobry jeździec , fajny , szeroki, dobrze nachylony stok , odpowiednie warunki śniegowe , stosowna prędkość i można pomykać tak jak na filmiku:p . Tak ,że Mysiek też dał byś radę , tylko gdzie takie stoki u nas znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 , tylko gdzie takie stoki u nas znaleźć U nas w Europie jest cała masa takich tras. Wszak jesteśmy europejczykami.:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 Cześć to samo mógłbym napisać o was choćbyście mnie pokroili nie będę jeździł z kijkami, nie prosiłem o ocenę tego faktu, tylko o pomoc w znalezieniu wyrobu snowbladopodobnego i znalazłem takowy dziękuję :) Rady są z dobrego serca ale skoro wiesz lepiej - trudno. ps. a już szczególnie nie będę jeździł z kijkami biegowymi 150 cm Czasami lepiej przemilczeć jak się nie wie o co chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 20 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2010 mitek dobra puenta na koniec tematu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romekKR Napisano 29 Listopad 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Listopad 2010 to nie koniec tematu, bo jeszcze obiecany film miłego rechotania ps. na Stubaiu jest cool 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 30 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 Cześć Nie chcesz ocen jak już pisałeś więc może sugestię przyjmiesz. Polecam przestudiowac temat o prawidłowej pozycji na nartach. Sposób zmuszenia nart do zmiany kierunku jaki stosujesz jest energochłonny i nie będzie się spisywał w trudniejszych warunkach wogóle. Brak świdomości odciążenia i dociążenia nart oraz straszliwa rotacja naprawdę uniemozliwią Ci jakiekolwiek techniczne postępy. Uzycie kijków pozwoliłoby trochę uporządkować pozycję i poprawić sychronizację. I wierz mi, że przyjemność z narciarstwa wzrasta wprost proporcjonalnie do umiejętności - warto się doszkalać i czasem korzystać z rad. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1970 Napisano 30 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 to nie koniec tematu, bo jeszcze obiecany film miłego rechotania ps. na Stubaiu jest cool Przepraszam za bezpośredniość! Ale co to jest za jazda na nartach?:eek: O co w niej chodzi? Brak w niej wszystkiego? Pozycji, stabilności, umiejętności. To nawet nie można nazwać szuraniem na stoku! To jest jakiś bełkot narciarski! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 30 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 nie chcę być niemiły ale na tym filmiku ja widze jakiś błąd popełniony na początku nauki brak kijków ręce jak strach na wróble naprawdę tragicznie to wygląda- sory wiem ze to sie zle czyta ale taka jest prawda tragedia totalna to nie jest narciarstwo ja też jestem samoukiem ale to juz kolego przesada musisz naprawde wziąć instruktora:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KP Napisano 30 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 to nie koniec tematu, bo jeszcze obiecany film miłego rechotania Witam. Poczytałem i pooglądałem. Kolego - weź kije albo instruktora. Jak chcesz zobaczyć jak się jeździ bez kijów poszukaj wpisów i filmików od nexcoma, pooglądaj i porównaj. Ja też zaczynałem bez kijów - teraz jeżdżę z i bez, ale jakbym się nagrał i zobaczył Twoją jazdę nie puściłbym tego w świat. Ja mam przed sobą jeszcze dużo nauki. Nie bierz tego do siebie, ale jeszcze dużo przed Tobą. I nie upieraj się na siłę, że bez kijów. Z nimi na pewno poprawisz sylwetkę. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 30 Listopad 2010 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2010 "Przeeebaaacz mi Brunhildoooo... !" :eek: ... ...jakoś mi się tak skojarzyło, sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romekKR Napisano 4 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2010 dziękuję za wszystkie uwagi i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 4 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2010 dziękuję za wszystkie uwagi i rady a i tak zrobie swoje... weź te rady do serca bo naprawde kaleczysz a jescze nie wszystko stracone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romekKR Napisano 6 Grudzień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 a i tak zrobie swoje... rozważam zakup kijków, więc nie krzywdź mnie takim podejrzeniem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 no to masz za to u mnie plusa:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 6 Grudzień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 6 Grudzień 2010 to nie koniec tematu, bo jeszcze obiecany film miłego rechotania ps. na Stubaiu jest cool to musiało tak wyglądać ale masz ode mnie duży plus za odwagę i podejście do tematu z przymrużeniem oka radzę za kolegami - kup kijki, weź kilka lekcji , a radość z jazdy z każdym dniem będzie coraz większa bo to jest tak - uczymy się jeździć z kijkami , a jak się już nauczymy jeździć bardzo dobrze , to wtedy możemy spróbować jazdy funem bez kijków .W odwrotnej kolejności nie da się tego zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi