zbyszek42 Napisano 3 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2010 Witam, chciałbym uzyskać od Was trochę informacji na temat tego ośrodka. Doczytałem się, że należy jechać jakieś 20 km na północ od Brunico. To dwie miejscowości: Speikboden i Klausberg oddalone od siebie o ok. 5 km, ok. 38 km tras narciarskich na wysokości 950-2510 m n.p.m., obowiązuje w nich jeden karnet, ale czy można tam jeździć na skipass Dolomiti Superski, czy należy kupić oddzielny tylko na tą dolinę i ile kosztuje? Napiszcie czy warto tam zajrzeć. Za wszystkie dodatkowe informacja z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 3 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2010 Witam, chciałbym uzyskać od Was trochę informacji na temat tego ośrodka. Doczytałem się, że należy jechać jakieś 20 km na północ od Brunico. To dwie miejscowości: Speikboden i Klausberg oddalone od siebie o ok. 5 km, ok. 38 km tras narciarskich na wysokości 950-2510 m n.p.m., obowiązuje w nich jeden karnet, ale czy można tam jeździć na skipass Dolomiti Superski, czy należy kupić oddzielny tylko na tą dolinę i ile kosztuje? Napiszcie czy warto tam zajrzeć. Za wszystkie dodatkowe informacja z góry bardzo dziękuję Byłem tam kilka lat temu. Jak wrócę redakcji to odkopię kilka informacji na ten temat i napiszę co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 3 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2010 Witam, chciałbym uzyskać od Was trochę informacji na temat tego ośrodka. Doczytałem się, że należy jechać jakieś 20 km na północ od Brunico. To dwie miejscowości: Speikboden i Klausberg oddalone od siebie o ok. 5 km, ok. 38 km tras narciarskich na wysokości 950-2510 m n.p.m., obowiązuje w nich jeden karnet, ale czy można tam jeździć na skipass Dolomiti Superski, czy należy kupić oddzielny tylko na tą dolinę i ile kosztuje? Napiszcie czy warto tam zajrzeć. Za wszystkie dodatkowe informacja z góry bardzo dziękuję Obowiązuje zupełnie inny karnet. Nie można jeździć na Dolomiti Superski. Jest dodatkowa opcja na 1 dzień na Kronplatz - warunki to karnet min. 5 dni + dopłata 34-38 euro. Trochę bez sensu. Swoją drogą to dziwne że nie ma ich w systemie DSS, skoro np. Plose, czy Gitchberg i Jochtal są bardziej oddalone a ten sam system działa. Nie byłem tam ale się interesowałem - ośrodki wydały mi się tajemnicze bo tak jakoś schowane Specjalnie jednak, tylko tam nie chciałoby by mi się jechać na kilka dni - głównie ze względu na małość tych ośrodków ...Chopok mam bliżej Z drugiej strony bardzo lubię zwiedzać nowe ośrodki - może kiedyś odwiedzę na 1 dzień, jakoś w przelocie, z trasy Tu masz jakieś linki: http://www.tures-aurina.com/en/skiing/skiresorts.html http://www.klausberg.it/en/ http://www.speikboden.it/startseite/startseite-e.php i relacja http://narty.wp.pl/relacje/w-niecce-i-rynnie,18,2,1.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek42 Napisano 3 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2010 Witam, dziękuję za info, nie zamierzam tam jechać na cały wyjazd, ale jak będę na Kronplatzu to zastanawiam się nad jednodniowym wypadem do tej dolinki, żeby zobaczyć nowe miejsce. Jeśli można jechać do Alta Badia to dlaczego nie wyskoczyć do Valle Aurina. Pozostaje kupić 5 dniowy zamiast 6 dniowego karnetu Dolomiti Superski. Choć z drugiej strony szkoda, że nie są członkiem tego konsorcjum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 3 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 3 Październik 2010 Witam, dziękuję za info, nie zamierzam tam jechać na cały wyjazd, ale jak będę na Kronplatzu to zastanawiam się nad jednodniowym wypadem do tej dolinki, żeby zobaczyć nowe miejsce. Jeśli można jechać do Alta Badia to dlaczego nie wyskoczyć do Valle Aurina. Pozostaje kupić 5 dniowy zamiast 6 dniowego karnetu Dolomiti Superski. Choć z drugiej strony szkoda, że nie są członkiem tego konsorcjum. Szkoda, szkoda - rzeczywiście dobre wyjście to pierwszy lub ostatni dzień na taką wizytę. Ja namawiam, żeby to 8 dzień Po prostu w cenniku DSS 7 dzień jest b. tani - 8-14 euro Jeśli chcesz jakiejś odmiany, poznać nowe ośrodki to rozważ ew. wizytę w ww. Valle Isarco. Są w ramach karnetu DSS a b. daleko nie są: Gitchberg (Maranza), Jochtal - ok. 30 km z Brunecku, Plose (St. Andra) ok. 40 km. Mają ten dyskretny urok małych ośrodków, czyli są raczej puste, wolne od tłumów co nie jest oczywiste w wypadku Dolomitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi