dzeku Napisano 26 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2010 Witam !!! Dopiero zaczynam przygodę z MTB po górach. W sobotę zwiedziłem Turbacz oraz Stare Wierchy. Trasa jak dla mnie w sam raz, wyciągiem na Tobołów, potem Turbacz, Stare Wierchy oraz zjazd do Koninek. Mam pytanie czy znacie i możecie polecić podobne trasy (poziom trudności) gdzieś na południu Polski?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzeku Napisano 11 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2010 Cisza.... Ale tu cisza, chyba że nikt nie jeździ...trudno, sam sobie odpiszę , byłem w sobotę na świetnej trasie z przełęczy Kocierskiej na Leskowiec. Ok 15km w jedna stronę szlakiem, było super !!! A w niedzielę nieopodal ktoś strzelał do turysty, podobno antyterroryści go załatwili. A mieliśmy tamtędy jechać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo_narciarz Napisano 11 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2010 wszyscy przebierają nogami w oczekiwaniu na śnieg:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzeku Napisano 11 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2010 zima No tak w cieniu w górach jest już zimnawo, ale zamierzam jeszcze pojeździć. Zresztą to bardzo dobre przygotowanie do nart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzeku Napisano 25 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 no i po obojczyku.... W niedzielę złamałem obojczyk na razie mam w unieruchomieniu ósemkowym. Wiecie ile się to leczy? No bo z nart listopadowych na razie nici.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 25 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 "Motyla noga" znowu zła wiadomość. Wracaj do zdrowia i nie daj się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 25 Październik 2010 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2010 Ja miałem tyko pęknięty, gipsara miałem 3 tygodnie,a jak mi go zdjęli to po 2 dniach byłem na nartach na rozruch, a po 4 tygodniach w Val di Sole:) Więc głowa do góry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzeku Napisano 26 Październik 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2010 dzięki dzięki za pocieszenie... a braliście jakieś leki na szybszy zrost kości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianero Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 Temat trochę martwy, ale ze swojej strony polecam www.gpsies.com, można znaleźć tam sporo tras rowerowych i nie tylko. Z polskich portali bardzo fajny jest bikestats.pl. Znajdziecie tam mnóstwo relacji z wycieczek rowerowych, jak również u niektórych użytkowników trasy z GPS'a sczytane. Przykładowo kilka tras wynalazłem u kolesia, który się zwie Autochton. Polecam te portale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lupus Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 Witaj polecam kupienie przewodników rowerowych z mapkami i dość obszernymi opisami. Na poczatek wystarczy. Potem to juz można samemu robić wariacje na ich temat. poza tym większość szlaków turystycznych w beskidach jest do zrobienia rowerem MTB. Polecam szczególnie sądeczczynę i gorce, . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianero Napisano 3 Styczeń 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2011 Przewodniki rowerowe to dobry pomysł, ale wciąż jest ubogo u nas pod tym względem. Wyznaczane trasy rowerowe w górach, które możemy znaleźć na mapach to raczej śmieszne oseski, które nie wiem jaki mają sens, praktycznie zero frajdy. Tak to wygląda przynajmniej w Beskidzie Śląskim i żywieckim, nie ma sensu takimi trasami się jeśli chcesz poruszać się nieco bardziej ambitnie, a przynajmniej mieć jakieś fajne wrażenia i nie skończyć wycieczki po godzinie potwierdzam większość szlaków jeśli chodzi o Śląski i Żywiecki Beskid są do zrobienia na MTB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi