mysiauek Napisano 21 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Gdzie najlepiej spać - jednak wyjazd w grudniu (pierwszy/drugi tydzień) więc jazda głównie na lodowcu. Oczywiście bardzo lubię wychodzić na narty prosto z pensionu/hotelu ale raczej mnie nie stać Proszę o propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 21 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2010 Gdzie najlepiej spać - jednak wyjazd w grudniu (pierwszy/drugi tydzień) więc jazda głównie na lodowcu. Oczywiście bardzo lubię wychodzić na narty prosto z pensionu/hotelu ale raczej mnie nie stać Proszę o propozycje. Wg mnie zdecydowanie Tux. Na początku grudnia wcale nie musisz być skazany wyłącznie na lodowce a w dolinie Zillertal oprócz lodowca masz ...do wyboru do koloru Mayrhofen (najbliżej Tuxa) staruje 4.12, Hochzillertal i Zillertal Arena też, a Hochfügen (na początku doliny) - 27.11. Oczywiście dziś trudno zgadywać jaki będzie początek zimy ale ja byłbym spokojny. W końcu np. w Mayrhofen trasy zaczynają się powyżej 1800 m n.p.m. do 2500 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 21 Wrzesień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2010 A jakiś konkretny namiar na polecaną kwaterę? Blisko przystanku skibusa/blisko trasy coby nie tachać sprzętu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 22 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2010 PM wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 22 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 22 Wrzesień 2010 Mysiek- tez sie zamierzam wybrać w grudniu w tym samym terminie ale decyzje gdzie to sobie odkładam na ostatni tydzień przed wyjazdem. Akurat lodowiec na grudzien to moim zdaniem rozwiazanie ostateczne i jeśli śniegu w innych miejscach nie bedzie to wtedy o tym trzeba myśleć. Z moich doświadczeń z tym terminem i z lodowcem wynika,że to rozwiązanie ma dwie wady, w grudniu jest nieco słabe swiatło i jeśli pogoda nie jest bardzo dobra to jeździ sie gorzej, druga to wiatr, w grudniu wysoko lubi powiać. W zeszłym roku byłem na Molltku, w sumie było super, jeździliśmy 4 dni na lodowcu, dzień w Lientz, dzien w Hailigenblut i dzień na Katzbergu. Ja bym Moltka nie przekreślał bo: -mam fajną kwatere we Flatach - 10 minut autem do kreta pod lodowcem -z Flatach szybko sie dojedzie autem do innych ośrodkow objętym Karnetem Karyntia (te ww. + Nasfeld) Niemniej na twoim miejscu wstrzymałbym się z decyzją gdzie do grudnia, ja w zeszłym roku kwaterkę załatwiałem przez net w czwartek(środa wieczorkiem wysłałem zapytania, dostałem praktycznie komplet odpowiedzi-wszędzie mieli wolne) a w piątek wieczorkiem już tam byłem, w tym terminie w tych okolicach jest totalnie pusto i oprocz trenujacych zawodników byliśmy jedynymi userami ośrodków (poniżej lodowca bo tam było ludzi mało), tras było co prawda mało czynnych ale zeszły listopad był tragiczny w kwestiach śniegowych, mam nadzieję, że tego roku będzie lepiej. Sam się nastawiam wstępnie na Nasfeld i właśnie na wariant mieszkania w pobliżu kolejki. Jeśli śnieg dopisze i otworzą ośrodki od początku grudnia to mam kilka namiarów gdzie można niedrogo mieszkac pod wyciagiem - bo generalnie to niedrogi termin jest. Możemy sie nawet zgrać na wspólny wyjazd jak okoliczności przyrody dopiszą. A Tux - też fajny, dziś go widziałem z samolotu - pięnie wygladał a i pogoda nad Alpami była cudowna. Myśle, że tam też można jechać a miejsce sobie zarezerwować na ostatnią chwilę w zależnosci od śniegu i pogody. wtedy może byc coś bliżej lodowca lub do jazdy gdzieś w dolinie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 23 Wrzesień 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2010 O widzisz. Bo ja z chęcią pojeździłbym gdzieś niżej niż na lodowcu. Jak przychodzi niż to ja nie czuję się dobrze tak wysoko (nie wiem dlaczego?). W sumie Soczek podesłał mi info na kwaterę kole Tuxa - napiszę do nich i zobaczę jakie ceny. A jak nie będzie dobrze to możemy się spiknąć kole grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 23 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2010 No ja cie pierdasze:) Mysiek zamienia piasek na śnieg. Ta kwaterka we Flatach OK.,bo blisko. Jak już się wyśpisz to na ostatniego kreta zdążysz. Początkiem grudnia to już w większości ośrodków powinno być nie źle. Katschi z pewnością będzie chodził. No chyba,że jakaś ekstrema cieplna się wydarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Wrzesień 2010 Zgłoszenie Share Napisano 23 Wrzesień 2010 No ja cie pierdasze:) Mysiek zamienia piasek na śnieg. Ta kwaterka we Flatach OK.,bo blisko. Jak już się wyśpisz to na ostatniego kreta zdążysz. Musi jeszcze mysiek wiedzieć że Moltka nie świecą i chcąc pojeździć trza najpóźniej o 11 wstać... dramat:eek: Początkiem grudnia to już w większości ośrodków powinno być nie źle. Katschi z pewnością będzie chodził. No chyba,że jakaś ekstrema cieplna się wydarzy. Eeeeee nie, na Katschi w grudniu to śniegu na pewno nie będzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi