marekbtl Napisano 19 Luty 2023 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2023 2 godziny temu, Marek412 napisał: Pomiędzy Head E-race pro, a Atomic X9S Revo S które będą lepszym wyborem? Według tych opinii, które gdzieś wyczytałem Head ma realnie trochę większy promień skrętu i gorzej zachowuje się przy dużej prędkości, natomiast widzę, że Atomic jest jeszcze węższy i zastanawiam się jak będzie wypadał popołudniu, gdy warunki są już gorsze - szczególnie biorąc pod uwagę, że ma to być moja jedyna para nart. Chyba, że w ogóle biorąc to pod uwagę powinienem się rozglądać za czymś w stylu X9 WB albo Head e-rally. Dzięki za pomoc Cze Nie wskażę Ci konkretnej narty, bo nie da rady. To są tylko moje odczucia przy moim poziomie jazdy. Jeżdżę tylko na wąskich nartach, mnie warunki nie przeszkadzają, a i nie miałem okazji oraz potrzeby, aby odczuć pozytywny wpływ szerokości na warunki śniegowe. Kilkanaście razy jeździłem na szerszych nartach i w mojej ocenie tylko „muli” nartę, więcej „korzyści” nie zauważyłem. Mam Heady e-Race pro, kupiłem je jako 2-gą parę do kompletu do SL, wybrałem je z pośród paru innych (m in X9 też było i walczyło do końca 😀), ponieważ były bardziej GS niż SL - czyli inne. Ja osobiście, jeśli miałbym kupić 1 parę do wszystkiego to X9, bo to bardzo skrętne narty mimo długości. Obecnie mam jeszcze Kastle PX 66 177cm i te uważam za narty na każdą okazję. Ale to tylko moja opinia i odczucia. Jeśli dobrze Ci się użytkowało narty o charakterze SL, a chcesz szybciej i szerzej, to hybryda - część to taka przydługa SL. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dearwhoever Napisano 1 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2023 Cześć. Proszę was o poradę. Jestem średniozaawansowaną narciarką ( w skali umiejętności forum ok.5). Jeżdżę raz do roku 6 dni w Alpach. W zeszłym roku zaczęłam jeździć na krawędziach na prostszych trasach - na bardziej nachylonych stokach gubię technikę, a poza tym na krawędziach nadal za szeroko trzymam nogi. Uczę się cały czas. W zeszłym roku jeździłam na nartach Volkl Flair Sc 158 cm. Pierwszy dzień było kiepsko, ale potem doceniłam, że nie wzięłam pierwszych lepszych nart z wypożyczalni jak poprzednich latach. Mam 168-169 cm wzrostu i ważę ok. 61 kg. Proponowano mi w tym roku wypożyczenie Kastle MX75 158 cm. Co o tym sądzicie ? Jeździliście ? Już przejrzałam internet w poszukiwaniu informacji na temat tych nart Jedni twierdzą, że będą fajne do całodziennej jazdy, allround performance, dobre dla osób, które chcą szkolić technikę. Myślicie, że będą ok czy to za dużo i mam wziąć coś łatwiejszego do jazdy ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 1 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 1 Marzec 2023 Będzie ok. Fajna narta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martadon Napisano 9 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2023 Dzień dobry, bardzo proszę o sugestie dot. wyboru nart ☺️ 1. Płeć - kobieta 2. Wiek - 25 3. Waga - 63 kg 4. Wzrost - 168 cm 5. Na nartach jeżdżę od około 20 sezonów, ( 6-7 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 6-7 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - jeżdżone kilka sezonów Salomon z flexem 90, ale czuje, że już się zaczynają rozchodzić ok. 3-4 dnia jazdy i myśle nad zmianą. Może polecicie też butów z jakim flexem powinnam szukać? 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Blizzard X-Power 770 IQ (All-Rounder 2014/2015) długość 167 cm 9. Preferuję styl jazdy - długim i krótkim skrętem po przygotowanych stokach 10. Upatrzyłem sobie narty - jestem gotowa na wszelkie rekomendacje Atomic S9 22/23 z revoshock i Völkl racetiger sc testowałam w tym roku, i fajnie się sprawdzały, chociaż na racetiger’ach pierwsze zjazdy miałam ciężkie, dopiero na koniec dnia dobrze mi się je kontrolowało. Atomici testowałam w warunkach: dość ciepło, padający śnieg i pod koniec jak już trasy były rozjeżdżone to jeździło się na nich dosyć ciężko. Testowałam też Head Supershape i tą opcje odrzuciłam. 11. Mój budżet na narty to około - około 3 tys. Z góry dziękuje za wszelką pomoc, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 9 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2023 Buty - zależy od twojej stopy i regulacji termicznej. Jeśli wąska i nie marznie to możesz iść w buty z linii sportowych, flex min. 110 spokojnie. Model powinien dobrać ci fachowiec. Narty - master w damskiej długości ( np. Rossi hero master lt) albo jakiś szerszy cross (np. Salomon s/max 12). Ostatnio moda na Kastle - solidne narty, też można parę modeli dobrać ( w Krynicy zdaje się można wypożyczyć na próbę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dario0815 Napisano 9 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2023 @martadon Zestaw testowanych nart wskazywał by, że lepiej jeździ się Tobie na narcie szerszej pod butem i z tip rocker'em (aktualne blizzard'y i voelkl'e) choć Atomik S9 to akurat full camber i ma pod butem ledwie 2 mm wiecej niż Head Supershape które odrzucasz. Obie testowane narty mają charakter slalomowy przy czym Voelkl'e z tip rocker'em jak pamietam z moich testów szukają skrętu ale tak mają slalomki - narta do skręcania to chce skręcać 🙂 . Jeżeli szukasz narty do długich i krótkich skrętów ze sportowym charakterem to może Fischer The Curv - mają 70 mm pod butem, nie mają tip rocker'a za to dają zarówno możliwość jazdy długim i krótkim skrętem przez tzw Radical Triple Radius (testowałem je w lutym). Co do butów, to flex jest wtórny (różne modele tego samego producenta z tym samym flexem mają rożną sztywność) najwazniejsze to aby buty były dobrze dobrane - trzymały stopę i nie powodowały dyskomfortu. Flex 90 jest wystarczający. Generalnie ja bym zaczął od butów - to one są tutaj najważniejsze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 9 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2023 3 godziny temu, martadon napisał: Dzień dobry, bardzo proszę o sugestie dot. wyboru nart ☺️ 1. Płeć - kobieta 2. Wiek - 25 3. Waga - 63 kg 4. Wzrost - 168 cm 5. Na nartach jeżdżę od około 20 sezonów, ( 6-7 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 6-7 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - jeżdżone kilka sezonów Salomon z flexem 90, ale czuje, że już się zaczynają rozchodzić ok. 3-4 dnia jazdy i myśle nad zmianą. Może polecicie też butów z jakim flexem powinnam szukać? 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - Blizzard X-Power 770 IQ (All-Rounder 2014/2015) długość 167 cm 9. Preferuję styl jazdy - długim i krótkim skrętem po przygotowanych stokach 10. Upatrzyłem sobie narty - jestem gotowa na wszelkie rekomendacje Atomic S9 22/23 z revoshock i Völkl racetiger sc testowałam w tym roku, i fajnie się sprawdzały, chociaż na racetiger’ach pierwsze zjazdy miałam ciężkie, dopiero na koniec dnia dobrze mi się je kontrolowało. Atomici testowałam w warunkach: dość ciepło, padający śnieg i pod koniec jak już trasy były rozjeżdżone to jeździło się na nich dosyć ciężko. Testowałam też Head Supershape i tą opcje odrzuciłam. 11. Mój budżet na narty to około - około 3 tys. Z góry dziękuje za wszelką pomoc, Marta Cześć, jeździsz na nartach od 20 lat, praktycznie od dziecka. Masz wysokie umiejętności jazdy. Jakiekolwiek damskie komórki będą odpowiednie (firma i model nie ma znaczenia, one będą do siebie podobne). Buty zmień koniecznie, moja córka 9 lat, jeździ w butach z flexem 110. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 9 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2023 (edytowane) @moruniek - częsty błąd na flex dla dzieciaków - konsekwencje zauważysz. Nie gdybam - sam ten błąd popełniłem. Co do Koleżanki - 6-7 dni rocznie na stoku i komórki? .. nie wiem czemu ale zawsze wydaje mi się, że tego typu pytania to wkrętka. 6-7 dni na nartach to dla mnie październik zakładając, że sezon zaczyna się we wrześniu. Litości. M. Edytowane 9 Marzec 2023 przez Marxx74 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 9 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2023 4 godziny temu, martadon napisał: Moje buty to - jeżdżone kilka sezonów Salomon z flexem 90, ale czuje, że już się zaczynają rozchodzić ok. 3-4 dnia jazdy Masz po prostu za duże buty, a flex 90 przy Twojej wadze i umiejętnościach i tak na wyrost. Dopasuj buty Salomon X Pro 70W i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dario0815 Napisano 10 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2023 @Marxx74 napisałeś "częsty błąd na flex dla dzieciaków - konsekwencje zauważysz. Nie gdybam - sam ten błąd popełniłem." Możesz w 2 słowach wyjaśnić co masz na myśli? @martadon być może @surfing ma rację, że masz za duże buty (wbrew pozorom to się bardzo czesto zdarza. Najlepiej buty dobierać w dobrym sklepie narciarskim gdzie potrafią to robić. Ale zaczynając "od zera": pomiar stopy, ustalenie numeru i szerokości, określenie rodzaju wysklepienia stopy, wybór modeli o odpowiedniej szerokosci wkładki i dopasowanych do wysklepienia stopy a potem skarpety narciarskie i mierzenie, chodzenie itd. Czesto ludzie z tzw. "wysokim podbiciem" - "wysokim przegubem" zamiast szukać odpowiedniego buta mierzą wiekszy rozmiar bo "nie ciśnie" a to błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 10 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2023 16 godzin temu, martadon napisał: Testowałam też Head Supershape i tą opcje odrzuciłam. A który model ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 10 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2023 13 godzin temu, moruniek napisał: Jakiekolwiek damskie komórki będą odpowiednie Polecasz komórki a kobieta przez pół dnia ogarnia Racetiger SC a na Atomic S9 nie radzi sobie w gorszych warunkach ,nie bardzo kumam 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zając Napisano 10 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2023 Fajne spectrum rad :D, powiem tak - nie wiemy jak dziewczyna jeździ (mam koleżanki które jeżdżą "od dziecka" i jakoś tego nie widać na stoku) a może być, że faktycznie fajnie śmiga. Flex 90 w dobrze dopasowanych butach spokojnie wystarcza dla dziewczyny o takich parametrach i braku zapędów do jazdy sportowej (mam ciut mniejszy wzrost i wagę oraz buty flex 95 i nie uważam że brakuje mi sztywności buta czy sterowności narty). Ciekawa jestem co doradzicie w kwestii nart, bo może też kiedyś będę zmieniać na jakieś w ty stylu. P.S. Jak wiemy komórkowe slalomki krzywdy nie robią, są do ogarnięcia nawet jeśli ktoś nie jestem expertem (ja nie jestem i ogarniam, choć pewnie to zależy od modelu) i to pewnie @moruniek miał na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martadon Napisano 10 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2023 Dziękuje za podpowiedzi Buty - dobiorę do stopy, nie będę się sugerowała aż tak flexem w takim razie @Dario0815 Myśle, że faktycznie buty są za duże, dobierane x sezonów temu, a wcześniej środków finansowych na zmianę buta nie miałam. I dzięki też za podpowiedzi w sprawie nart, tylko nie wiem teraz do końca co zrobić, bo buty to jedno, a drugie to to, że moje narty obecne nie nadają się do jazdy bo zepsuły się wiązania i same wypinały się podczas jazdy. Zdecydowanie nie jestem ekspertem, ale zasięgałam rady w dwóch serwisach i powiedzieli że są do wymiany, ale uznali, że to się raczej nie kalkuluje i przewyższa wartość nart. Czy powinnam zasugerować się tym co mówisz i kupić w ciemno np. te Fishery o których wspominałeś? Czy bardziej skupić się na nartach które już przetestowałam? 2 godziny temu, adimaka11 napisał: A który model ?? E-original Na razie wstępnie je odrzuciłam, miałam na nich jakieś 3-4 zjazdy tego samego dnia kiedy testowałam racetiger sc i atomici. I początkowe wrażenie było fajne, same skręcały wlaściwie, ale z tych 3 par podsumowując wydaje mi się, że najgorzej mi się na nich jeździło. Jeśli chodzi o moją jazdę to cały czas się uczę, szczególnie ostatnie sezony staram się krótkie skręty opanowywać lepiej. Co do sprzętu - niezmieniany od lat głównie ze względów finansowych. Teraz w końcu mam możliwości kupić nowy Narty, które testowałam były po prostu dostępne i dały mi jakiś wstępny ogląd na to jak jeździ się na innym sprzęcie niż mój. Wyboru nie było zbyt dużego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adimaka11 Napisano 10 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2023 Godzinę temu, martadon napisał: Czy powinnam zasugerować się tym co mówisz i kupić w ciemno np. te Fishery o których wspominałeś? Czy bardziej skupić się na nartach które już przetestowałam? Proponuję przetestować jeszcze kilka par skoro ma to być zakup na kilka sezonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dario0815 Napisano 10 Marzec 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2023 @martadon jeżeli kupujesz narty i buty to trochę to będzie kosztować. Warto trochę modeli przetestować. Aktualnie jeździłaś na na nartach z grupy all-round a testowane voelkl'e to kompletnie inna narta, a Atomic S9 to już inna liga. Puki jest śnieg trzeba testować, mając na uwadze, że poprawa techniki jazdy jednak zależy w pewnym stopniu od nart. Zbyt twarde narty będą wymagały siły i techniki a zbyt miekkie wybaczą każdy błąd, ale odpowiednio dobrane będą wymuszać i wspierać poprawę techniki. Ostatecznie tak buty jak narty są dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolorowy Napisano 23 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2023 1. Płeć - Mężczyzna 2. Wiek - ~25 3. Waga - ~70 4. Wzrost - ~175 5. Na nartach jeżdżę od 5 sezonów, (20 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 4 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - Atomic Hawx 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - head super shape v8 163cm 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - Mój styl jazdy jest różny, lubię delikatne wariacje na nartach, tyłem tu jakiś skok czasem jechać poza trasę jeśli jest śnieg. Poruszam się głównie (70%) jazdy z większą kontrolowaną prędkością ok. 70km/h. Jeżdzę dość szeroko po stokach. Na nartach spędzam cały dzień, więc od rana do popołudnia. 10. Upatrzyłem sobie narty - NARTY HEAD SHAPE E-V8 SW 11. Mój budżet na narty to około - do ustalenia Mógłby ktoś doradzic, czy warto pchać się w te narty, byłbym zainteresowany nawet odpłatnymi poradami na temat doboru narty, ponieważ mam odczucie że w tych sklepach jest różnie i chcą sprzedać na to co mają dobrą marże, lub co zalega na stanach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 24 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2023 8 godzin temu, Kolorowy napisał: byłbym zainteresowany nawet odpłatnymi poradami To do T Kurdziela...doradzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 24 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2023 11 godzin temu, Kolorowy napisał: 1. Płeć - Mężczyzna 2. Wiek - ~25 3. Waga - ~70 4. Wzrost - ~175 5. Na nartach jeżdżę od 5 sezonów, (20 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 4 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - Atomic Hawx 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - head super shape v8 163cm 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - Mój styl jazdy jest różny, lubię delikatne wariacje na nartach, tyłem tu jakiś skok czasem jechać poza trasę jeśli jest śnieg. Poruszam się głównie (70%) jazdy z większą kontrolowaną prędkością ok. 70km/h. Jeżdzę dość szeroko po stokach. Na nartach spędzam cały dzień, więc od rana do popołudnia. 10. Upatrzyłem sobie narty - NARTY HEAD SHAPE E-V8 SW 11. Mój budżet na narty to około - do ustalenia Mógłby ktoś doradzic, czy warto pchać się w te narty, byłbym zainteresowany nawet odpłatnymi poradami na temat doboru narty, ponieważ mam odczucie że w tych sklepach jest różnie i chcą sprzedać na to co mają dobrą marże, lub co zalega na stanach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Październik 2023 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2023 11 godzin temu, Kolorowy napisał: 1. Płeć - Mężczyzna 2. Wiek - ~25 3. Waga - ~70 4. Wzrost - ~175 5. Na nartach jeżdżę od 5 sezonów, (20 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 4 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - Atomic Hawx 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - head super shape v8 163cm 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - Mój styl jazdy jest różny, lubię delikatne wariacje na nartach, tyłem tu jakiś skok czasem jechać poza trasę jeśli jest śnieg. Poruszam się głównie (70%) jazdy z większą kontrolowaną prędkością ok. 70km/h. Jeżdzę dość szeroko po stokach. Na nartach spędzam cały dzień, więc od rana do popołudnia. 10. Upatrzyłem sobie narty - NARTY HEAD SHAPE E-V8 SW 11. Mój budżet na narty to około - do ustalenia Mógłby ktoś doradzic, czy warto pchać się w te narty, byłbym zainteresowany nawet odpłatnymi poradami na temat doboru narty, ponieważ mam odczucie że w tych sklepach jest różnie i chcą sprzedać na to co mają dobrą marże, lub co zalega na stanach. Coś mi w tym wszystkim, co napisałeś, nie pasuje. O ile narty, o których wspominasz, są jak najbardziej ok., to zastanawiam sie jak to jest możliwe, że określasz swój poziom umiejętności na 4 (4 – dosyć słabi narciarze, którzy głównie posługują się technikami płużnymi, jednak w łatwym terenie potrafią wykonać kilka skrętów równoległych np. techniką carvingową. Dla nich trasy czarne są za trudne.), a równocześnie napisałeś, że jeździsz z prędkościami ok. 70 km/h...! Z taką prędkością jeżdżą zawodnicy PS w trakcie giganta! Może trochę zwolnij i popracuj nad techniką, a nie szybkością, która nie jest wyznacznikiem pozimu zaawansowania. Wtedy poprawisz technikę jazdy, a i inni obecni na stoku będę bezpieczni. Narty będą ok dla CIebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 24 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2023 2 godziny temu, JC napisał: Coś mi w tym wszystkim, co napisałeś, nie pasuje. ...........Dla nich trasy czarne są za trudne.), a równocześnie napisałeś, że jeździsz z prędkościami ok. 70 km/h...! ................... Szybki pług ma kolega.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 24 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2023 Nam się narty szybko nudzą, zmieniamy co dwa lata. Po pięciu sezonach na Fischer Progressor i RC ONE przyszedł czas na powrót do All Montain: Tylko czy coś pośmigam w tym roku? Lekarze mówią kupować! Szybciej dojdę do siebie po wymianie silnika ❤️ IMG_0166.mov 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 24 Październik 2023 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2023 22 godziny temu, Kolorowy napisał: 1. Płeć - Mężczyzna 2. Wiek - ~25 3. Waga - ~70 4. Wzrost - ~175 5. Na nartach jeżdżę od 5 sezonów, (20 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na 4 (wg skali forumowej http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=11328) 7. Moje buty to - Atomic Hawx 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - head super shape v8 163cm 9. Preferuję styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - Mój styl jazdy jest różny, lubię delikatne wariacje na nartach, tyłem tu jakiś skok czasem jechać poza trasę jeśli jest śnieg. Poruszam się głównie (70%) jazdy z większą kontrolowaną prędkością ok. 70km/h. Jeżdzę dość szeroko po stokach. Na nartach spędzam cały dzień, więc od rana do popołudnia. 10. Upatrzyłem sobie narty - NARTY HEAD SHAPE E-V8 SW 11. Mój budżet na narty to około - do ustalenia Mógłby ktoś doradzic, czy warto pchać się w te narty, byłbym zainteresowany nawet odpłatnymi poradami na temat doboru narty, ponieważ mam odczucie że w tych sklepach jest różnie i chcą sprzedać na to co mają dobrą marże, lub co zalega na stanach. Blisko Ciebie jest wypożyczalnia i serwis nart. Można kupić nowe deski, można kupić używki. Można też wynająć tanio sprzęt na testy i pobawić się możliwościami: Serwis Sprzedaż Wypożyczalnia Narty Deski Snowboard | Ostrów Wielkopolski gmina | Facebook Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGnk Napisano 10 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec Cześć, halo halo, czy ktoś tu jeszcze czasem zagląda? Chciałabym prosić o pomoc w doborze nart dla córki, za wszelkie wskazówki będę wdzięczna 1. Płeć - Kobieta 2. Wiek - ~14 3. Waga - ~65 4. Wzrost - ~168 5. Jeździ od 5 roku życia, minimum 10 dni w roku, nie krawędziuje 6. Umiejętności określam na 4 7. Buty - co roku zmieniane, bo stopa rośnie, w tym roku dopiero będziemy kupować 8. Teraz jeździ - Volkl Flair (7.4), wcześniej na HEAD Junior 9. Preferuje styl jazdy (długim/krótkim skrętem, rekreacyjną, sportową, po przygotowanych stokach, poza trasami, jestem początkujący) - jeździ raczej spokojnie, bez szarpnięć, płynnie, długim skrętem, ale nie boi się tras czerwonych i czarnych, daje sobie radę właściwie wszędzie na przygotowanych stokach 10. Upatrzyłam sobie narty - Atmoic Cloud 12 - bo ja mam takie i jeździ mi się na nich super, ale może wystarczą jakieś mniej wyśrubowane narty na te kilka dni w roku (tym bardziej, że powoli przerzuca się na snowboard) 11. Mój budżet na narty to około - do 1000 zł za używki Mocno mnie też zastanawia dobór długości nart - sama przy wzroście 163 mam teraz 161 i to jest dla mnie strzał w dziesiątkę. Czy mogę jej kupić narty na 168 czy jednak będą za długie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 10 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 10 Czerwiec 3 godziny temu, AGnk napisał: nie krawędziuje znaczy się jedzie prosto i na końcu trasy się przewraca ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi